Last news in Fakti

17 Октомври, 2011 08:58 1 038 2

Райчев: Борисов губи политически, но печели човешки

  • избори 2011
Райчев: Борисов губи политически, но печели човешки - 1
Снимка: БГНЕС

Дебатът на президентските избори е много висок и европейски, коментира социологът Андрей Райчев от „Галъп интернешънал” пред Нова телевизия. Експертът е на мнение, че първите трима претенденти за следващ държавен глава, Росен Плевнелиев, Ивайло Калфин и Меглена Кунева, са направили не просташки, а европейски дебат по между си. Двама от тях са професионални политици а единият е дилетант – бизнесмен, описа ги Райчев.

Прогнозата му е, че ако Кунева стигне до втория тур, тогава левицата ще я подкрепи и не е ясно кой ще е крайният победител.

Минус за Плевнелиев е, че не е толкова обигран в думите, както Кунева и Калфин. Предимството му е, че е ново лице в политиката, при това профилът му не е на типичен политик. „Това е преимуществото на Бойко Борисов - той губи политически, но печели човешки“, подчерта Райчев.

Според политолога Румяна Коларова изявите на кандидат – президентите са станали все по-сериозни, активизирали са се и вицепрезидентите. Според нея мотивацията на избирателите да пуснат бюлетина за своя фаворит е емоционална, човешка.

„Ние не работим с нито един на тези избори“, каза Райчев, според когото „много пари играят“ за тези избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    0 0 Отговор
    На тоя урод няма ли кой да му върже ръцете и запуши устата!
  • 2 Мдаммм

    0 0 Отговор
    За Кунева ще играе и ДПС, както и на изборите за евродепутат.
    Тогава 80% от гласовете и бяха от региони, където името и трудно го четат избирателите