Last news in Fakti

18 Октомври, 2011 09:27 726 0

22% от избирателите може да сменят вота си

  • избори 2011
22% от избирателите може да сменят вота си - 1
Снимка: БГНЕС

22% от избирателите може да сменят вота си, заяви социологът Кольо Колев в сутрешния блок на БНТ. Социологът е категоричен, че ГЕРБ няма да получи повече гласове на 23 октомври в сравнение с предишните парламентарни избори, тъй като управлява в условията на криза, намалени инвестиции и увеличаваща се бедност.

Голямо преливане на гласове за втория тур не се очаква, коментира Колев и определи като доста смешен въпросът за кого избирателите биха гласували на втори тур.

Грешен фокус има дебатът за президентските избори – трябва да се говори за институцията на държавния глава и нейната важност, а не за сваляне на правителството. Мнението е на политолога Димитър Аврамов. Атаките срещу управлението, идващи от кандидат -президентите на опозицията, изместват дебата в „за“ или „против“ правителството, коментира анализаторът. Съвсем различни са дебатите за местните избори в София. Аврамов е категоричен, че социолозите не предрешават изборите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА