Last news in Fakti

20 Октомври, 2011 09:31 759 0

Висока избирателна активност прогнозират социолози

  • избори 2011

Висока избирателна активност в неделя прогнозира в сутрешния блок на Нова телевизия социологът Мира Радева. Тя оповести последните данни от анкета на МБМД, направени на базата на 1 200 интервюирани души от цялата страна. Според тях около 77% ще излязат да гласуват. Няма да гласуват 17.9%, каза Радева. Тя обаче предупреди, че в тези данни има сериозна грешка, която се дължи на това, че много от избирателите са отказали да бъдат анкетирани.

По-висока избирателна активност ще има на тези президентски избори в сравнение с предишните два избора, при които бе избран Георги Първанов, а президентът няма да бъде избран на първи тур, заяви Радева.  

Наблюдава се скъсяване на дистанцията между водещата тройка, но разместване в класацията няма, съобщи още тя. 33% от всички избиратели ще гласуват за Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. При тях има спад от около 4 пункта. Развитие има при Ивайло Калфин, като според последните с данни с около10 пункта са се увеличили гласоподавателите за кандидатпрезидентската двойка на БСП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА