Last news in Fakti

23 Октомври, 2011 08:48 1 017 2

Без автобуси от Турция днес на вота в Кърджали

  • избори-
  • кърджали-
  • избори 2011
Без автобуси от Турция днес на вота в Кърджали - 1
Архив

Автобусите от Турция пристигат полупразни, с не повече от 7-8 пътници, предаде кореспондентът на БГНЕС в Кърджали.

Пристигащи на автогарата обясняват, че заради принципа на уседналост те не могат да упражнят право на глас, тъй като изискването е да са живели 4 месеца в страната.

Така на този вот една политическа сила няма да получи онези над 5 000 гласа, внесени отвън, които по традиция предрешаваха избора на кметове и общински съветници, а на парламентарни избори – и за депутати.

„Двойните“ граждани обаче имат възможността да гласуват за президент и вицепрезидент в общо 46 секции в Турция.

В Кърджали 60 700 души имат правото да гласуват за кмет на общината, от тях 20 654 са жители на околните села. Няма данни за нарушения или проблеми при отварянето на секциите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Генов

    0 0 Отговор
    Кога българите ще имат своя партия, министри и депутати в управлението на Турция? Нали там имаме над 3 000 000 българи?
  • 2 bugs_bunny

    0 0 Отговор
    Турция е държава с имперско мислене, наследено от имперското минало. По тази причина не допуска етнически партии и второ е сложила висок праг, мисля че е 10%, за влизане в парламента. Дори и 3-те милиона да гласуват за "БГ" партията в Турция пак ще сме извън тамошния парламент.