Last news in Fakti

23 Октомври, 2011 09:53 708 2

Иван Костов: Не успяхме да мотивираме хората да гласуват

  • иван костов-
  • избори
Иван Костов: Не успяхме да мотивираме хората да гласуват - 1
Архив

Ако тези избори бъдат тест за Избирателния кодекс, то вероятно след това върху неговите автори ще се изсипят много тежки критики и те ще трябва да бъдат готови да го променят. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов минути, след като упражни правото си на вот в 50-о ОУ "Васил Левски" в софийския квартал "Драгалевци".

"Мисля, че избирателят не е информиран. Мисля, че т.нар. гражданско общество не направи нищо, за да доведе избирателят до урните. Предполагам, че не сме успели да мотивираме хората да дойдат да гласуват. Очаквам по-ниска избирателна активност и основната причина за това е, че ГЕРБ и БСП не направиха кампания в полза на това да се гласува", каза още Костов.

"Очаквам тези избори да бъдат демократични, въпреки че се натрупаха много притеснения и подозрения, че няма да бъдат такива, тъй като има твърде много насилие и твърде много подкупност в политическата ни система, нещо, което слезе и към местната власт", заяви лидерът на ДСБ.

Самият той предполага, че това гласуване ще бъде сложно за много хора и е възможно да има и недействителни бюлетини. Костов много иска да вярва, че на тези избори няма да се допуснат фалшификации. "Ние ще следим внимателно секциите, изложени на най-голям риск от това да бъдат купувани, а именно ромските секции и още в понеделник ще обявим какво сме видели, анализирайки този вот", добави още Костов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 toni

    0 0 Отговор
    иване костове , ти пръв продаде българия на чужди интереси заедно с тия дето се въртите в парламента 21 години и искате някой да ходи да гласува .да ще гласуваме ,но с калашници срещу вас , като ви натръшкаме на жълтите павета .
    СМЪРТ ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ
  • 2 Син избирател

    0 0 Отговор
    Всички честни български граждани, особено ние, избирателите от десно-центристкия електорат сме задължени пределно да се мобилизираме и с гласа си на балотажа за президент да не допуснем Гоце и Доган да ни сюрпризират чрез Калфин с ТРЕТИ ГОЦЕВ ПРЕЗИДЕТНСКИ МАНДАТ ! При изкадруваната от Гоце ялова прокуратура и съдебна система това би ни довършило !
    Въпреки че Бойко има лъкатушения и изцепки, политиката в последната година на ДСБ и СДС на конфронтиране спрямо ГЕРБ, разколебава и домитивира сините избиратели ! Може за много неща Костов принципно да е прав, но не противопоставянето и разединението прави силата ! Що се отнася до Мартин Димитров, той беше вкаран зад гърба на ДСБ в капана на т.н. ОДС на мафиотите Бакърджиев, Софиянски, Любен Дилов-син и Праматарски, което разочарова и демотивира окончателно сините избиратели ! Толкова ли Мартин не вижда, че Софиянски подяжда гласовете на софиянци за Прошков и за сини общински съветници ?