Last news in Fakti

22 Октомври, 2016 20:41 8 303 20

Нинова: Защо €30 за ромче, a едва 30 лв. за българче?

  • деца-
  • роми-
  • образование
Нинова: Защо €30 за ромче, a едва 30 лв. за българче? - 1

“Не делим хората на българи и други, но смятаме, че това, което се замисля с новата програма за финансиране на ромчета, е дискриминация по отношение на неромските деца”. Това заяви пред медиите в Добрич лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й 30 евро за успех 3,50 за ромско дете срещу 30 лева за успех 5,50 за неромскo дете е абсолютно неприемливо. "В условия на избори това означава купуване на ромски гласове", категорична бе Нинова. Тя уточни, че 40% от програмата се финансира от Министерство на образованието, т.е. отговорност носи и държавата.

"Подкрепяме протеста на майките в Добрич и това, че са подали жалба в Комисията по дискриминация. Ще ги подпомогнем за изясняването на този въпрос с питане до министър Кунева, което внасяме по линия на парламентарния контрол", допълни Нинова.

Според председателя на БСП става твърде много това, че българите в България трябва да се борят за равни права с бежанските семейства, които ще бъдат настанявани в страната и на кметовете е вменено да им дават жилища, да им плащат здравни осигуровки и да ги подпомагат за издаването на български документи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Petar

    0 0 Отговор
    Моля всички видове тролове да коментират. Без значение дали са червени, сини, фили или фоби, платени или неплатени. За всички нас би трябвало да са най важни трите цвята, а именно: бяло, зелено, червено.... Тоест всички да сме Българофили....
  • 2 Картър

    0 0 Отговор
    Поредната герберастка простотия. Ако някой все още има съмнения, че Бокич действа като турски валия, сега е моментът да си извади главата от задника. Това е тотална дискриминация спрямо коренното население на България и Европа. Защото да ви го кажа, ние преди всичко сме ТРАКИ. Аспаруховите българи след падането на Българиите( тъкмо 3 броя) от османларите, не след дълго приеха исляма, а днес техните чистокръвни потомци срещу малко суха пара вече гордо се наричат новотурци. Пфу!

    Коментиран от #15

  • 3 Картър

    0 0 Отговор
    Да не останете с погрешно впечатление, траките също са българи, те са благите българи, за разлика от църните татари- вироглавите българи.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Картър":

    Ама как бе..... ние сме с много добри впечатления от тебе.... изобщо не се съмнявай.... ха ха ха....
  • 5 рес еоод

    0 0 Отговор
    много просто, всичките пари дето се дават в годината на изборите не са нищо друго освен купуване на гласове
  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Картър":

    Виж ся, ти нещо го изби на много спецефична част от образованието, а в случая няма смисъл да задълбаваме така. По важно е утре какви ще има тук, щото като гледам след някоя и друга година ще са предимно сирийци, афганистанци, иракчани, турци и цигани.
  • 7 Сатър

    0 0 Отговор
    Тези на снимката на какво се радват.На поредните излъгани пенсионери ли?
  • 8 Muncho

    0 0 Отговор
    Ѝ къде пише кой е циганин и кой не. Аз съм чист м....л. Къде да са запиша КАКО....
  • 9 555

    0 0 Отговор
    Ромчетата са Европейци и затова им плащат в Евро...а Българчетата не са европейци а Българи и затова им плащат в БГ левове
  • 10 1234

    0 0 Отговор
    Май вече е време да преметнем автоматите през рамо,и да си направим избора,тия политици ще ни унищожат с техните глупости.По добре тях да унищожим отколкото да загубим БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #16

  • 11 1234

    0 0 Отговор
    Призовавам всички българи да гласува против ГЕРБ,защото се вижда вече съвсем ясно политиката им на ГЕНОЦИД спрямо БЪЛГАРИТЕ и дори в училищата започнаха да делят децата ни .За тъпаците дето даже не влизат в часовете и идват в училище само да се наядат и да стоят на топло през зимата ще се дават двойно по вече пари от колкото на отличниците с български произход.Да гласуваме братя българи да свалим ГЕРБ от власт те вече се О.РАХА ,бъдете поне малко патриоти и защитете българите,ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА ИЗМЕНИЦИТЕ на РОДИНАТА, ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!

    Коментиран от #13

  • 12 Bezobrazie

    0 0 Отговор
    Да те дискриминират в собствената ти държава! Е, не се чудете защо българите бягат от България и не ми разаправяйте "аз съм останал, не съм избягал". Още повече ще бягат хората и ще останат само циганите да получават по 30 евро.
  • 13 НЕразбирач

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "1234":

    Повечето ОВЦИ не разбират какво им обясняваш - кажи им го така:
    "Въпреки промиващите мозиците резултати от социологически агенции, как шансове имали само Цецито и генералчето --> недейте просло бля, като глазувате за тях, казвайки си "еми то...ЯВНО ще победи един от двамата", АМИ ПРОСТО ПУСНЕТЕ ГЛАСА СИ ЗА КОЙТО СМЕТНЕТЕ ДРУГ!!!
    Да видим после двата щаба как ще мигат на парцали - като наакани!
  • 14 един от народа

    0 0 Отговор
    точно казано! и аз това питам!
  • 15 амиго

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Картър":

    Не зная траки ли сме или главанаци, но зная, че докато някой не извие тиквата на Тиквоча и не му я навре в дирника няма да се промени май? Дотолкова се ес растнал като слуга на Соросоидната мафия, че насън козирува на всеки който му нареди да ни прецаква. З мафиотите от ДПС-БСП и останалите седесаро продажни играчи да не говорим през годините - до един са за пред стената! но то и ченгетата и военните ни ич ги няма да ни опазят, те свикнали да пазят оградите, СОТове, да гепнат някой наркомафиот или друг, но не и да ловят политици врагове - там са гола вода. А ВРАГА е начело на държавата отдавна... Искаме Нинова да обяви спаринг на Винету и ако го бие на канадска или средна категория свободна борба, да и присъдим направо олимпийският и директно като втора дама ва Дондуков! Търбавите са част от враждебният ни проблем. Червените и сините и куп други са част от това. Абе няма ли един нормален генерал останал жив в тая армия? да извади патлака и да ги арестува тия врагове политици дори и заради това нарушенвие на Конституция закони трудово законодателство и да ги ако не разстреля поне опандизи доживотно ?за чеп не стават тия генерали само пари лапат. Айде по-нисшите изпълняват от страх за заплатката, ама генералите ич ги нема да ни спасят бе?
  • 16 Зевс

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    Емигрирайте всички българи навън - съвет! Каквото дойде или остане тук аз ще го потопя под океана после! Това заедно с тиквата и останалият кенеф на пхостовете ще бъде наказано. Айди! Ще прежаля себе си и връбчетата, но ще им начукам крадливите вредни лейки. И на военни и на ченгета дето лапат заплати, а траят тая мафия и ни съсипват. Накуп заедно. нали сме българи? заедно в живота, заедно в смъртта! така бе при Омуртаг! Един за всичмки, всичмки за един! А сега?

    Коментиран от #17

  • 17 Зевс

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Зевс":

    Това е само идея, не намерение. Поне все не още.... Но ако разни еврейски машинации, отцзепят България както реват разни Ердогановци, ако мащинациите на ЧервенатаЗвезда и слуугите им не спрат с геноцида тук, то това намерение може да стане реалност. Ние българите сме създавали и унищожавали не една звезда в космоса. Не е леко да прежалиш толкова колосален труд мъки живот. Но, когато разни примитиви човешки не спрат да се гаврят с живота ти, а това не се трае, тогава идва ВЪЗМЕЗДИЕТО над тези същества. Дори с цената на колосален Апокалипсис! Тиквата като слуга на тези вредни нам кръгове също не е застрахован от това. Няма богоизбрани има ТЪРПЯНИ! А тэърпението си има граница. И някой ден тгази граница може да срине техните алчни апетити за миг...както лавина за миг срива скиорите в пропастта. Начини много. Самозабравилите се в гордостта си и арогантността си войнственни и лукави твари гуубят повече от това. Защото гублят своята ненаситна алчност. Тя е техният манталитет.... Затова и аз питам: Докога Правосъдието ще търпи престъпнтици политици да ни мачкат и крадат с такива престъпни решения? ДОКОГА? Докога военни и ченгета ще търпят това? ДОКОГА? какви престъпления са нужни, за да си изпълнтите ДЪЛГА и да арестувате и затворите тези престъпници на власт от много партии? КАКВО? За вас живота на отделният човек тук нищо не струва. Тогава защо да бъде пожален вашият? ЗАЩО?
  • 18 Мангал

    0 0 Отговор
    След 45 години народна съвецка власт, целта на всеки баш българин е да заживее като м....л, евала, аферим, машала
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Калогера

    0 0 Отговор
    "РОМЧЕ" - то много мило туй ромче бйе, "ромче" ... как го измислиха такъв симпатяга, после кат порасне и кат фрасне баба ви с една цепеница по главата ще се чудите защо сте го хрантунтили, щото хрантунтите 1,5 - 2 милиона цигански рожби, а кат пораснат ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове