Last news in Fakti

11 Ноември, 2016 17:59 1 908 13

Румен Радев: Не съм заложник на никоя партия

  • румен радев-
  • партия-
  • президент

Той заяви, че не дели българските граждани

„В никакъв случай не се чувствам заложник на партия. Диалогът ми е с всички български граждани и разчитам на тяхната подкрепа. Не социолозите избират президент, а народа“. Това заяви кандидатът за президент, подкрепен от БСП, генерал Румен Радев пред БТВ. Той подчерта, че не се чувства зависим от никоя партия.

„Не деля българските граждани. Всеки има право на глас и уважавам всеки, който гласува за мен. Аз съм безпартиен. Разбира се, че съм задължен морално на БСП, но това не значи, че съм техен заложник, а камоли заложник на ДПС.

Бил съм член на БКП като курсант, но тогава не беше възможно да летиш на такъв самолет, ако не си такъв. Всички, които летяхме, бяхме членове на БКП. Това никога не съм го крил.

Нормално е човек, идващ от вън в дадена партия, да предизвиква някакви съмнения. Мога да кажа, че с г-жа Йотова сме прекрасен екип и всеки си знае задачите.

Категорично не преговарям с олигарси. Моите отношения са само с ръководството на БСП. Поставил съм ясни условия на г-жа Нинова. Нашето споразумение е, че ще работя за България. Няма как да имам нещо общо с олигархията.

За една година и повече единственото получено от българските ВВС са 4 двигателя. Ресурсът на техниката за трети път вече се изчерпва. Загуби се страшно много време и преди година и половина правителството скъса договора с РСК.

През цялото време от премиера и министъра на отбраната твърдят, че се грижат за авиацията. МИГ-29 на два пъти беше приземен. Изчерпа се ресурса през миналата година и през тази пролет.

Г-н Борисов и г-н Ненчев никъде не са се подписали. Самолетите в момента летят благодарение на нашия технически състав. Ако стане нещо със самолетите, прокуратурата ще вика мен, а не г-н Борисов и г-н Ненчев.

Г-н Борисов е голям майстор да хвърли нещо на публиката и после да си тръгне.

Външният министър Митов и министъра на отбраната правят агитация срещу мен от седмица. Да си гледат работата. Заради такива като Митов България е наистина в сивата зона. Има ясни и категорични доклади на НАТО, според които България консумира сигурност, но не допринася за това. Причината за това е състоянието на въоръжените сили. НАТО иска от нас да имаме въоръжени сили в добро състояние. Питайте тези хора с какво реално са допринесли за НАТО.

Ние трябва да работим за професионалното изграждане на военните, да ги мотивираме да бъдат способни и да им осигурим техника в този преходен период.

Светът е много сложен и трябва да бъде реалисти. Путин на два пъти изненада света стратегически – в Сирия и Украйна. Китай строи втори самолетоносач и излиза на световната сцена. В Близкия Изток конфликтът ескалира. След опита за преврат сърцето на Ердоган много се разшири, като в него влиза и Кърджали. Ислямският фундаментализъм прекосява България.

В такъв свят ние трябва да разширяваме спектъра на нашите способности и като сигурност и като дипломация. Така ние ще можем да отстояваме нашата. Ние трябва да се съобразяваме с реалностите, защото трябва да насочим усилията си към исторически обособената българска общност. Кризата в Крим трябва да се разшири по дипломатически път. Тепърва ще видим каква ще е е политиката на новия президент на САЩ.

Дано изборът на Доналд Тръмп, който коментира затопляне на отношенията с Русия, да е една добра предпоставка за решаване на изборите в Украйна и Сирия.

Когато министри влизат в истеричната роля на ясновидки, някак си не е сериозно. Да погледнем истината в очите. Това са президентски избори. Проблемът е, че г-н Борисов заради огромното си его заложи съдбата на целия кабинет и някои хора се страхуват за хляба си.

Явно г-н Борисов не може да преглътне факта, че ще работи с човек, когото не може да контролира.

Летял съм на съветски самолет, завършил съм американска академия, но съм български генерал и моята кауза е България.

Колкото и фокуси да си прави премиерът на границата, проблемът не е решен. България все още не е формулирала позиция за имигрантската криза, а тя трябва да защитава нашата сигурност.

Трябва да довършим преградните съоръжения, да се обърне много по-голямо внимание на хората от гранична полиция. Там работят на ръба на отчаянието. Трябва да има план за разполагане на армията в случай на ескалиране на кризата. Нека не се заблуждаваме, че ако пехотата тръгне, там проблемът ще се реши.


Военнослужещите продължават да напускат. Те са зле оборудвани и демотивирани. Ние трябва да стабилизираме въоръжените сили в кадрово положение. Не трябва просто да мислим какво ще правим, ако Ердоган пусне бежанците.


Не искам да се спекулира. За мен най-важно е да изслушам абсолютно всички. Президентът не пише законите. Правосъдната система трябва да бъде инициираща. Как така главният прокурор ще има един заместник, върху когото той няма да има никаква власт“, заяви Радев.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народа

    0 0 Отговор
    Евала генерале.

    Коментиран от #12

  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Само дето Илияна Йотова ти е вице и не смееш да кажеш че не обслужваш руски интереси! А,вече имаш 10 двигателя за самолет-нови руски! Любими

    Коментиран от #5

  • 3 Dary

    0 0 Отговор
    samo bla-bla-bla
  • 4 Гражданина

    0 0 Отговор
    Респект Генерале!
  • 5 999

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Чакай, чакай днес Боко тиквата – Репата каза ,че това е негова заслуга я се обади там където си взимаш хонорара и се информирай.
  • 6 Картър

    1 0 Отговор
    Русия е необятен пазар, хубаво е да си живеем с руснаците, а не да сме мишени на руските термоядрени бойни глави. От Радев зависи дали при инцидент в Девеселу ще никнат ядрени гъби или просто високоточни конвенционални удари по про, което в рамките на изтичащия мандат на Обама е напълно възможно, защото той е отлагал това злодейство, като се е надявал Хилъри да го извърши, но тя за радост се сгромоляса на изборите. Не се шегувам изобщо, светът все още е под смъртна угроза от сорошоидите.
  • 7 Име на гост

    0 0 Отговор
    Там където е стъпил руски ботуш трева не никне никога вече. Спрете платени тролчета да се сополивите по всички форуми. На всички ни е ясно, че държавна сигурност решава кой какъв ще баде в тази нещастна държавица. Как може да сте поклонници и последователи на на шайка въшкари избили интелигенцията на България??? Шумкари, които никой не е търсил заграбиха постигнатото с честен труд и много лишения. Как не ви е срам да толерирате изродите, които ни караха да манифестираме докато над нас се изливаше радиационнен дъжд??? От тогава до сега има бум на раковите заболявания и не само. И това за съжаление е една от многобройните злини причинени от червената чума. За каква власт призовавате точно вие??? Наследници на палачите заличили интелигенцията и способните хора във България. Как не ви е срам???

    Коментиран от #9

  • 8 рамбо

    0 0 Отговор
    Щом баща му, казва че не става нищо от него, аз ли че го правя президент? Я го оставете човечеца на мира.
  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Име на гост":

    Тролче, хората искат да сменят едни комунисти с други комунисти, ти кво се пениш? Щом според теб са избили интелигенцията, значи така или иначе няма интелигентни у нас, вкл. и ти не си, така че хе се хаби да го мислиш кой ще е президент!
  • 10 Гого

    0 0 Отговор
    Мъж на място и достоен ГЕНЕРАЛ, НИЩО ОБЩО С ОНИЯ ЧОБАНИН ДЕТО ЩЕ ПОДАВА ОСТАВКА В ПОНЕДЕЛНИК..

    Коментиран от #13

  • 11 Хасан

    0 0 Отговор
    Депесарски генерал.. Тоя ще има пряка телефона връзка с сарая...ДПС емисари яко обикалят по Кърджалийско като гладни вьлци
  • 12 Митко Палаузов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Народа":

    Румен Радев: Не съм заложник на никоя партия ...... ДА , РАДЕВ ... ТИ ПРОДТО СИ ПРАТЕНИК НА МОСКВА ....
  • 13 Стримон Хотел 5*,

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гого":

    ГОГО , АВИАТОРЧЕТО Е СЪЩИЯТ КАТО ДОНОСНИКА ГОЦЕ ... ДОБРЕ , ЧЕ БЕШЕ ПЛЕВНЕЛИЕВ , ЗА ДА РАЗБЕРЕ СВЕТА , ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИМА ПРЕЗИДЕНТ ... ИНАЧЕ ГОЦЕ ГО ПОЗНАВАХА САМО В ИНДИЯ И ВИЕТНАМ И В МОСКВА , РАЗБИРА СЕ , ЗАЩОТО ТЕ НИ ГО НАТРЕСОХА ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове