Last news in Fakti

31 Октомври, 2011 12:04 1 260 1

Погнаха шофьорите на градския транспорт

  • автобус-
  • градски транспорт-
  • шофьори-
  • нарушения

120 шофьори-нарушители от градския транспорт ще бъдат санкционирани

Специализираната полицейска операция срещу шофьори-нарушители от градския транспорт стартира в ранните часове на 27 октомври и приключи на 29 октомври, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При двудневната акция са използвани мобилни системи за заснемане на нарушения на Закона за движение по пътищата, извършени от водачи на автобуси и тролейбуси на територията на София.

В хода на операцията служителите на реда констатирали, че водачите на автобуси в контролирания район на бул. „Сливница” – от Сточна гара до бул. „Константин Величков”, най-често не спирали в т.нар. „джобове” на автобусните спирки, а се движели неправилно по пътното платно. Друго системно нарушение е преминаването на червен сигнал на светофара.

Най-често срещаното нарушение на водачите на тролейбуси в централната градска част, особено в района на СУ ”Св. Климент Охридски”, е  неосигуряване на предимство на пешеходците на сигнализирана пешеходна пътека. 

120 шофьори-нарушители от градския транспорт ще бъдат санкционирани от столичната „Пътната полиция” заради извършени от тях нарушения.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BA6 TAM

    0 0 Отговор
    a taka i knijkite da im zemat !!!