Last news in Fakti

2 Ноември, 2011 13:26 1 072 0

Обезщетенията на военните остават

  • военни-
  • обезщетения-
  • мо-
  • ангелов-
  • заплати
Обезщетенията на военните остават - 1
Снимка: БГНЕС

 

Намаляване на обезщетенията при пенсиониране в системата на обраната няма да има, стана ясно от министъра на отбраната Аню Ангелов пред журналисти след. Става дума за работещите военнослужещи в МО, Националната разузнавателна служба и Национална служба „Охрана“. Имаше идея при пенсиониране те да получават 15 заплати обезщетение, като до момента взимат по една за всяка прослужена година, но максимум 20.

Аню Ангелов обяви, че редукция няма да има, но пенсионната възраст ще бъде увеличена от 25 на 27 години. Вдигането на годините за стаж ще намали натиска върху пенсионната система, смята военният министър.

На цивилните служители ще се дават по 10 заплати при пенсиониране. Възможността за двойно обезщетение също ще отпадне - получилите обезщетения по Закона за МВР и Закона за отбраната и въоръжените сили няма да имат право на повторно обезщетение като държавни служители, ако продължат да работят след освобождаването им от военна служба или служба в МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА