Last news in Fakti

6 Ноември, 2011 11:56 1 722 5

Пенсионер осъди Е.ОН за 24 бона

  • пенсионер осъди е.он-
  • монополист-
  • обезщетение

66-годишен пенсионер от русенското село Кошов пребори монополиста Е.ОН, получавайки най-голямото обезщетение досега, изплащано от електроразпределителното дружество у нас – 24 150 лв., предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.


Иван Петров и семейството му водят близо 3 години спорове в съда, след като през март 2008 година, след анонимна жалба Е.ОН прави проверка на електромера на семейната къща в Кошов. От дружеството заявяват, че уредът е манипулиран и искат титулярят на партидата да плати тока си за шест месеца назад, но преизчислен в максимални киловати за сумата от 1800 лв. Семейството не е съгласно и отказва с мотива, че таблото се намира извън къщата. Започват съдебни дела, първо във Варна, където е седалището на фирмата, а след това и в Русе.

Най-накрая Русенският окръжен съд произнася присъдата. Основният мотив, с който се отхвърлят претенциите на Е.ОН, е, че електромерът е тяхна собственост и дружеството е длъжно да следи как работи. Токът на семейството е възстановен и по общите условия в договора с Е.ОН Иван Петров получава обезщетение от 24 150 лв. "Те дължат по 20 лв. на всеки 12 часа престой, т.е. 40 лв. на ден, а нашите бяха 605 денонощия без ток", обясняват синовете на Иван Петров Пламен и Явор. Семейството е дало близо 5000 лв. по съдилища, без да се смятат нервите, които са изхабени през тези три години. Сменят няколко адвоката, докато попаднат на юрист, който е готов да отиде докрай в трудната битка с монополиста.

Успехът им в борбата срещу монополиста със сигурност ще мотивира и други българи да търсят правата си, смятат двамата братя. "Все пак, макар и да е монополист, това е фирма като всяка друга и затова трябва да вярваме в съдебната система, че ще даде справедливост", казва Пламен Петров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Скрудж

    1 0 Отговор
  • 2 Георги Георгиев

    2 0 Отговор
    Точно така, трябва да се постави край на монополистичното поведение, какво е това, 7 лв. консумирана енергия и 20 лв. такси... Безсрамна история...
  • 3 аз

    1 0 Отговор
    Нека каже името на адвоката. Защото ми писна от рекламите на ЧЕЗ и Е.ОН, услугите им заслужават да бъдат подложени на съдебни дела
  • 4 titi

    3 0 Отговор
    Евала на тия хора,живи и здрави да са!!!
    Всеки осъдил гадните фирми монополисти е нАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ
  • 5 хаха

    1 0 Отговор
    И аз имам комшии дето си отключват таблата на чез и си барат вътре... ама и да го хванат че бара нищо немогат да направят понеже таблата били техни... Голем смех