Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 09:06 850 0

Костов: Мажоритарният избор за Румен Христов е провал

  • костов-
  • румен христов-
  • избори-
  • десница

Четири пъти повече гласове имало за общински съветници

Костов: Мажоритарният избор за Румен Христов е провал - 1
Снимка: БГНЕС

Мажоритарният избор за Румен Христов може да бъде определен като провал в представянето на десницата. Това заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван пред ТВ 7, коментирайки резултатите от провелия се на 23 октомври първи тур на президентските избори. Кандидатът на съюза на десните сили Румен Христов с подгласник Емануил Йорданов получи 1.95 % от гласовете на избирателите.

Според лидера на ДСБ поясни, че изборите са била два. „Единият за президент – мажоритарен, също за местни власти, кметове – мажоритарен, и пропорционален – за общински съветници”, обясни Иван Костов. 

„Провал може да бъде определен мажоритарният избор на Румен Христов за кандидат за президент”, категоричен бе съпредседателят на Синята коалиция. „Изборът за общински съветници, обаче, пропорционалният, сочи друга картина. Тя се различава много силно от представянето на Румен Христов”, допълни той

Почти четири пъти повече гласове има за общински съветници, подадени за ДСБ и за СДС. „Това е картината. Той има 65 хил. гласа кръгло, а ДСБ и СДС имат заедно със Синя коалиция и Синя коалиция плюс 261 701 гласа. Т.е. наистина на всеки 4 души, един е гласувал за Румен Христов”, коментира Костов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА