Last news in Fakti

28 Януари, 2012 13:47 3 052 11

Съпругата на задържания снощи обвини полицията в насилие

  • полицейско насилие-
  • стефан кленовски

МВР категорично отрича

Съпругата на задържания снощи обвини полицията в насилие - 1
Снимка: БГНЕС

Съпругата на задържания снощи Стефан Кленовски се оплака, че е била бита и обиждана от полицаите по време на акцията. От МВР заявиха, че са действали в рамките на закона и уточниха, че арестуваният е издирван с европейска заповед за арест.

Илияна разказва пред БНР, че всичко е започнало малко след 5 часа вечерта, когато в детския парти център са нахлули полицаи. В момента вътре е имало близо двеста деца, а синът на Илияна и арестуваният Стефан празнували рожден ден.

Видях мъжа ми проснат, шест-седем човека бяха и го блъскаха. Малкото ми дете отиде при него, искаше да го целуне, те избутаха него, напсуваха голямото ми дете: "Махай се от тука ма", след което дойде по-големият син на моя мъж. Каза: Добър вечер, какво става тук?". Един от тези хора го блъсна. Той каза "Кажете ми какво се е случва?", при което той получи шамар.

Според жената, служителите на МВР обиждали нея и децата по време на операцията.

Напсуваха всички, набиха големия му син, набиха ме мен, блъснаха малката му дъщеря, изплашиха още сто-двеста деца, които имаше в този детски кът. Като тръгнаха, този господин Благойчев каза: "Сега друг ще те..., защото този отива в затвора".  Аз се заклевам в децата ми, че това бяха неговите думи. Мисля, че това е непристойно поведение за един полицай.

Директорът на столичната полиция, старши комисар Валери Йорданов обясни, че Стефан Кленовски е издирван в Италия за теглене на пари от банкомати със скининг устройства. Според МВР, полицаите са действали в рамките на закона.

 

Валери Йорданов категорично отрече полицаите да са превишили правата си по време на задържането на Стефан Кленовски. Комисарят потвърди, че арестът е осъществен в детския кът на софийски мол, но посочи, че е нямало как полицаите да изчакат Кленовски да бъде задържан на друго място. 
 
Той посочи, че акцията е протекла нормално и Кленовски не е имал време да окаже съпротива на полицията. Затова и няма как да е имало физическо насилие. Според Йорданов не е имало обиди, а акцията е била заснета и от охранителните камери в МОЛ-а.
 
Валери Йорданов допълни, че обиди е имало от страна на съпругата, като тя е ритала и по полицейски автомобил.

Член на престъпна група, която от 2008 година се занимава с криминална дейност в Италия и други европейски държави, поставяне на скимращи устройства, присвояване на банкови кодове Категорично пак казвам не е употребявана сила, но в лицето са намерени фалшиви документи за самоличност, с негова снимка с други имена, така че тези интерпретации не би трябвало да бъдат направени.  Според мен, този отзвук наистина нормален и наистина трябва да се допускат такива неща, но пък не бива и да се интрепретира, когато полицаите си вършат работата и залавят престъпници.

Тъй като заповедта за арест е издадена от италиански съд, предстои Стефан Кленовски да бъде екстрадиран в Италия.  Преди това по неговия случай трябва да се произнесе български съд.

Стефан Кленовски е един от издирваните в рамките на операция "Шок" от лятото на м.г. за източване на разплащателни сметки. Освен у нас, операция "Шок" се проведе и в други държави от ЕС и в САЩ. Тогава бяха задържани над 60 души, 47 от които в България. Престъпниците източвали сметките на десетки хора през банкомати, действали са на три континента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хард

    2 0 Отговор
    -Ми ти какво искаш,ма, да го
    поканят ония,твоят хубостник,да си подаде-
    АКО ОБИЧА-ръцете за белезниците ли-ха ха ха
    -леле колко си...............!
  • 2 народен

    0 0 Отговор
    ТОЙ ТОЯ О.РАН ДО УШИТЕ И СЕ ОПЛАКВА ДЕТО ГО ЗАБЪРСАЛИ.ПОСТАВЕТЕ СЕ НА МЯСТОТО НА ХОРАТА ДЕТО ИМ Е ОБРАЛ ПАРИТЕ ОТ КАРТИТЕ КАКВО МУ ЖЕЛАЯТ.И СЕГА ДИВЕЕ НА ВОЛЯ БЕЗ НАКАЗАНИЕ ДО КОГА...ДА ОПЪНАТ ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ И ДА ГО ПОКАНЯТ В РАЙОННОТО ЛИ КАК ДА СТАНЕ СПОРЕД ОБИДЕНАТА МУ ВЪЗЛЮБЕНА.
  • 3 llll

    0 1 Отговор
    какво плюете по човека ??? задаите си въпроса защо е отишал в чужбина- сигурно от хубав живот ще да е .... + това не е обирал Бг , а е дошал да си харчи парите тук не в др. държава .....
  • 4 нико-й ников

    1 0 Отговор
    Заставам напълно зад действията на
    полицията,макар да знам добре,че понякога
    може и да прехвърлят мярката.
    А защо ли?
    Защото,по принцип,хората навсякъде разбират
    най-добре и най-правилно нещата,когато се
    сблъскат със здрав юмрук,здрава тояга,стегнат
    здраво по врата нашийник!
    Дори-тогава даже изпитват и нужният респект
    и уважение и към униформата,и към закона,
    и към реда в обществото!
    Това особено много важи за нас,българите.
    Просто-не мога да си представя как по-различно
    биха действали,да речем,едни карабинери в
    Италия,едни безкомпромисни полицаи в Германия,
    а да не говорим пък за "боби"-тата в Обединеното
    Кралство!
    Давам точно тези примери,защото лично точно там
    съм бил свидетел на акций на полицията и съм се
    възхищавал на безкомпромисните им твърди действия!
    Така че-само така за БГ-народа-здрава тояга по
    гърбината,корав юмрук в зъбите и още нещо по-здраво
    на едно друго място!
    И да поясня-не съм мазохист,не съм полицай,не съм
    съдия или следовател,не съм фен нито на Б.Б.,
    нито на Ц.Ц.-един съвсем обикновен българин съм,
    който някак си се опитва честно и почтено да
    преживява в идиотизма и у нас, а и в света изобщо!
    Това е........
  • 5 свидетел

    1 0 Отговор
    бащата на този стефан- иван кленовски е лъжец и комунист.Заграби градинката в Младост 1 чрез измама с бесепарската подкрепа на велко вълканов.като не знаете подробности не се подавайте на лъжите му!това са турци -измамници от 25 години им сърбаме попарата в младост!
  • 6 медиатор алфа

    0 0 Отговор
    В полицията и прокуратурата има повече престъпници отколкото на улицата.
  • 7 столичанин

    1 0 Отговор
    този е първи братовчед на Георги Кленовски полицай от 05 рпу, който беше уволнен и осъден за корупция в МВР, този същият Георги Кленовски работеше в тежката група и осигуряваше полицейски чадър на братовчед си, покриваше наркодилъри и изнудвашв крими контингента за пари, който не му плащаше го нареждаше, подхвърляха му нещо в колата или с нагласено разпознаване...но всичко се връща
  • 8 СЕИР.БГ

    0 0 Отговор
    Типичен случай,че българите сме като овце.Един се оплака от действията на полицията при задържане,и айдеееее.
  • 9 аватар

    0 0 Отговор
    хайде бе
    за престъпниците само такова отношение
    самите те имат ли милост към жертвите си...
  • 10 логобот

    0 0 Отговор
    добре са го подредили
  • 11 л.ц

    0 0 Отговор
    тая силиконова хубавица ,знаели колко народ е почернил това пе..лче,никъде в европа не роптаят против работата на полицията (особено ако си у.ран до уши),само тука.добре ,че тариката ще го екстрадират в Италия ,та белким го осъдят.