8 Януари, 2017 16:31 2 078 10

Армията се бори с преспите в Добруджа

  • сняг-
  • армия-
  • ток-
  • зима

За преодоляване на последствията от тежката зимна обстановка в Североизточна България, по разпореждане на началника на отбраната генерал Константин Попов, продължават дейностите в помощ на населението от най-тежко засегнатите области Добрич, Русе и Силистра и днес, 8 януари 2017 г. Военнослужещи от Сухопътните войски, Военноморските сили (ВМС) и Военновъздушните сили (ВВС) продължават работата си при тежки условия, причинени от дълбоки снегонавявания, поледици, вятър и много ниски температури. От обяд се включиха допълнително модулни формирования към вече изпратените сутринта. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

От 12,20 ч в област Добрич военнослужещи с верижна машина от военното формирование 38 010 от състава на Военноморските сили започна разчистването от снегонавявания и преспи на пътя Варна – Добрич по направлението Виница – Кичево – Оброчище – Църква. Също от 12,20 ч военнослужещи с роторен снегорин от военното формирование 36 780 на Военновъздушните сили – Шабла разчистват пътя за Дуранкулак.

От сутринта военнослужещите от военно формирование 34 410 – Варна от състава на ВМС с верижна машина в област Добрич разчистиха участъка на село Генерал Колево в посока град Генерал Тошево и сега продължават работата си в посока град Кардам до границата с Румъния.

От сутринта с роторен снегорин и верижна машина от военното формирование 28 770 - Балчик от състава на ВВС се почиства пътната мрежа около селата Тригорци и Дропла и се оказва съдействие на аварийните екипи на електроразпределителното дружество за отстраняване на аварии в електрозахранването.

В областите Русе и Силистра също продължава дейността на два екипа военнослужещи с високопроходима техинка от състава на военното формирование 32 420 - Русе от Сухопътните войски. Те оказват съдействие на аварийните екипи за отстраняване на аварии по електропреносната мрежа в районите на с. Ситово и с. Белица, област Силистра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Военен

    4 7 Отговор
    За радост на много зомбирани промити мозъци и недоброжелатели сега паяжината в мозъчетата им се раздвижва и прах пада по гънките от нея като четат ясно и нагледно, че България има армия. Защото последните години се навъдиха папагали дето повтарят чули отнякъде си "ние нямаме армия" За тях близо 30 000 човека не съществуват, може би те самите от които няма голяма полза са по-важни от тези 30 000 човека във всичките родове войски. По-компактна армия от комунизма не значи, че нямаме армия. Много дразни папагалстването на подобни невежи и незапознати с елементарни факти хора.
    По самата тема - не трябва да занимават военните с чистене на сняг защото си имат достатъчно занятия в и без това тежките условия. Но парите от винетки, данъци и такси нали са в джоба на някои, та пак всичко да пада на гърба на военните. При потопите в Мизия и Бисер - пак военни. При пожари - пак военни. На границата ислямисти - гранична полиция спи - айде пак военните викайте. Да дигнат заплатите на военните десетократно!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 възмутен

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Военен":

    Подкрепям напълно!
    Да дадат парите от винетки на военните направо, иначе отиват за колата и къщата на някой плужек в управлението, после нямало пари за армията!
  • 3 Гиви син Зураба

    10 0 Отговор
    Алоооооо смешници аз също се боря да си изчистя улицата щотот снегорините само по главния път минат пуснат греблото и са готови заглаждат пътя първия ден като валеше на началото на улицата напраиха пряспа не можем да си приберем колите Дявол го взел!!!!!!!!!!!!
  • 4 Лупи

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Военен":

    Армия имаме и то каква! Сняг ли не бе, дъжд ли не бе, вятър ли не бе всичко преборва нашата славна армия! С добри камиони и здрави въжета никоя преспа не може да се опре на такава армия, хвала! Според мен имаме дори повече армия отколкото ни трябва. Предполагам заради нашата армия, щото я има и е добре подготвена и екипирана руснаците не нападат НАТО, уплашени са. Те тъпите главнокомандващи в НАТО нищо не разбират, твърдейки че армията ни има спешна нужда от превъоръжаване и модернизиране за да станела адекватен съюзник... смешници не виждат ли как помитаме преспите? Какво искат повече?

    Коментиран от #7

  • 5 2222

    3 2 Отговор
    Г-н Военен с не промит мозък , кое ви кара да мислите, че в България има армия? Това ,че изкараха няколко машини руско производство останали читави от социализма? Казвате ,че военните имали много занятия в тежки условия!Какви занятия могат да правят без техника бе господине? Танковете ги харизаха на Македонците, самолетите които са останали са без мотори, ракетните установки ги нарязаха за скрап , военните кораби отдавна ги няма, а тия които са останали ги яде корозията по доковете така прави ли се занятия? Много ми е интересно от къде я изкара тая 30 000 хилядна армия? По времето на социализма имахме 34 000 хилядна армия ,а сега да имаме 30 000 ми звучи доста интересно! Да не би да броиш писарушките в министерството на отбраната, ако е така може и повече да са? Претендираш да се вдигне десет кратно заплатите на военните,а защо , че опазиха границите ни от нарушители? През нашите граници премина и преминава най опасния контингент на престъпници и терористи , а ти ми говориш, че има армия, от кого ни пази бе господине ? Защо си мислиш , че е работа на полицията да охранява държавната граница , полицията е към МВР , а Армията към МНО , а кажи ми колко ти е чист мозъка?

    Коментиран от #6

  • 6 Военен

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "2222":

    Абе, трол, как през комунизма ще е имало 34 хилядна армия бе, ти интернет очевидно нямаш, само ти пускат да тролиш и спамиш коментари от централата и капка мозък нямаш да лъжеш поне както трябва. Армията през комунизма беше над 100 000 редовна. 34 000 била, хаха. Иначе много ги разбираш кое към къде е, гранична полиция е служба която трябва да пази границата. Няма значения дали е към МВР или МНО, това е. Има си гранична полиция. И аз не ЧАКАМ някой да ме пази, не съм инвалид като теб, мисля да се пазя сам. Миналия 4ти коментар е писан от едно АЙ-ПИ като твойто, така че не мисля да отговарям на псевдо хумора и тъпотийте ти там. О относно танковете, само в Сливен има 2 танков батальона в бойна готовност, на македонците бяха дадени по-стари танкове които и те много отдавна нарязаха, запознатия! Самолетите не са без мотори, пълна глупост. Някой от тях просто се ремонтират, чул-недочул пишеш глупости. Ти си точно от тия папагали за които писах в 1вия си коментар! Изчезвай да тролиш другаде, тук не мина!
  • 7 тц тц тц

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Лупи":

    Лупи ли си, лумпен ли си, незнам, ама според мен си ..... да смяташ, че армията щом помага в снега, не можела да прави и повече. Разбира се че може, просто военните помагат и за тежката пътна обстановка. Коментара ти е злобен и промит със омраза към Българската армия, да не си някъв чужденец или циганин?
  • 8 2222

    1 2 Отговор
    Браво лупи дано г-н военен прочете и твоят коментар и се заблуди от натовската заблуда ЧНГ!
  • 9 Бай хой

    1 0 Отговор
    Всъщност армията би могла да помогне с няколко БАТа но где са?

    А иначе вчера гледах как торнадото на боко мна няколко пъти през пряспа с вдигнато гребло и днес две фадроми работиха цял ден за да разчистят. А водача на торнадото сигурно е продал доста нафта по 1,40лв. за литър. И шефовете ще са доволни че ще бръкнат във фонда за бедствия и аварии. И те такар а другаря б.б. се снима със закъсали. Но има и измръзнали и загинали. Парите не миришат.
  • 10 2222

    1 2 Отговор
    Браво г-н военен наистина твоят мозък не е промит имаш някаква представа от истинската Българска армия! Може би исках да напиша ,че числеността на нашата армия е била 340 000, но щях да пресиля нещата,тя е била около 200 000, но редовна и боеспособна от , която се страхуваха много народи, за разлика от днес! Понеже се базираш на интернет информация там пише ,че към момента имаме около 100 танка ,от които някой са консервирани, както искаш така го разбирай! Колкото до самолетите е жива истина моторите им подлежат на ремонт , но нито има кой да го направи нито има с какво да се плати за ремонта им, затова пилотите не могат да си направят летателните часове! Ако на това казваш ,че е армия здраве му кажи.Да армия имаме ,но от безработни, от бедняци , от престъпници , от бюрокрация ,но не и от военна армия. Как ти се струва една натовска армия да е въоръжена с останки от стари руски оръжия и да бъде армия? Колкото до обидите, които си отправил към мен ще ги приема ,като комплимент, тъй като са отправени от човек с не промит мозък! Радвам се че не си инвалид и можеш да се пазиш сам, на такива герои като теб такава армия им е много. А аз инвалида с малкото мозък ще отивам утре да работя, че такива герои като теб трябва да папкат. Хайде да си жив и здрав!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове