12 Януари, 2017 18:01 39 853 43

278 нови патрулки за полицията

  • 278-
  • нови-
  • патрулки-
  • канцер
278 нови патрулки за полицията - 1
Снимка: БТА

С 278 нови патрулки се сдобиха Пътна полиция при СДВР и ОДМВР в страната. Служебните автомобили са бели на цвят със сини разпознаваеми надписи „Полиция“. Леките автомобили са марка KIA Ceed.

Те са оборудвани с всички необходими технически средства за работа на служителите по контрол на пътното движение - средства за радиовръзка, система за постоянно видеозаснемане на пътния контрол (ВПК), която проследява дейността на полицейските наряди, работна станция за отдалечен достъп (РСОД) и таблет.

Освен това в колите ще има и мобилни печатни устройства. Чрез тях, заедно с Работните станции за отдалечен достъп /РСОД/, полицейските служители ще могат да издават документи на място за установените от тях нарушения по Закона за движение по пътищата, както и да разпечатват невръчени електронни фишове (ЕФ) и наказателни постановления (НП). Освен това автомобилите са оборудвани с всички необходими средства за обезопасяване на пътнотранспорти - светлоотразителни конуси, светлинен източник, подаващ мигаща жълта светлина, полицейска лента, ярко оцветена или с успоредни бели и червени ивици, бариера (тип хармоника).

В техническо отношение превозните средства са с пет врати, шестстепенна предавателна кутия и норма EURO – 6 (Европейски стандарт за изгорели газове). Имат повишена защита срещу травми при пътнотранспортни произшествия /осем въздушни възглавници и пердета/. Снабдени са с допълнителен акумулатор за захранване на техническите средства. Разходът на гориво е нисък - 4,7 на л/100 км при градски условия и 3,6 на л/100 км при извънградски условия или общо среден разход от 4,0 на л/100 км.

278 нови патрулки за полицията
Снимка: БТА

На церемония по този повод, министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова не скри задоволството си от финализираните договори, благодарение на които МВР ще разполага с нови автомобили. На представянето присъстваха премиерът Бойко Борисов, заместник-министрите на МВР Красимир Ципов и Филип Гунев, директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, началникът на отдел „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски.

278 нови патрулки за полицията
Снимка: БТА

„В нормална ситуация на никого това не би направило впечатление, но всички ние знаем какви са битовите проблеми, какви са дефицитите в техническото обезпечаване на МВР и затова смятам, че наистина постигнахме успех в това, че миналата година осигурихме 27 милиона лева. Част от договорите са обезпечени с акредитиви и ще бъдат изпълнени в следващите месеци. Така съвсем скоро МВР ще има нов образ. Надявам се той да даде повече самочувствие на служителите на МВР“, обясни още вътрешният министър.

Съгласно изготвеното разпределение, новите служебни коли ще получат отделите и секторите „Пътна полиция“ към СДВР и ОДМВР в страната, както и районните управления и в малките населени места, където дейността се извършва от смесени екипи на пътна и охранителна полиция.

278 нови патрулки за полицията
Снимка: БТА

По време на церемонията министър Бъчварова сподели, че през миналата година финансовото управление в министерството е било добре организирано и така за първи път от много години, МВР приключва с балансирана финансова ситуация. „Последните години държавният бюджет дофинансираше МВР в размер на 240-170 млн. лв. Тази година единствените допълнителни средства, предоставени на МВР, са в размер на 5 160 000 лева, които бяха за тактическо оборудване и основно за Жандармерията. Този резултат постигнахме с по-добро управление и в крайна сметка задълженията, които МВР има към други структури са на практика изчистени. Това означава стабилизиране на системата и всеки един, който дойде и управлява МВР, ще има по-голяма сигурност, а това означава и сигурност за самите служители“.

Министърът отчете, че е овладян спадът на служители. Ако преди 3-4 години имаше по 3-4 хиляди души, напускащи системата, за миналата година те са само 850. Успоредно с това са създадени условия, които да позволят в края на годината да има допълнително 3 хиляди нови служители. „Нека не забравяме, че се очаква да се видят и ползите от отпуснатите от ЕК 160 млн. евро, основната част от които ще отидат за техническо и комуникационно оборудване на Гранична полиция и дирекциите, които са в граничните региони“, допълни още Бъчварова. Тя припомни, че със средствата, осигурени с последното постановление на Министерския съвет през миналата седмица ще бъдат поръчани още 300 нови автомобила. „Убедена съм, че в края на тази година резултатите ще бъдат много по-добри и образът на МВР ще е доста по-добър. Вярвам, че това е възможно да се случи“, заяви още министър Бъчварова.

Това е техника, която се чака от дълги години от колегите от редовия състав, който изпълнява патрулно - постова дейност и следят за спазването на Закона за движение по пътищата, изтъкна директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски. Автомобилите са не само икономични, но и са оборудвани със съвременни средства за комуникация и проверка на място, добави още той.

278 нови патрулки за полицията
Снимка: БТА

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата.
Прекалено много станаха автонаглеците и КАНЦЕРИТЕ* по българските улици!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка, живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост читател

    34 6 Отговор
    Крайно време беше. Астрите вече са огрухани, на нищо не приличат. Тия КИА са дизели сигурно, като гледам числата на разхода на гориво. Дизела е примамлив избор ,разхода нисък, но е нож с 2 остриета,особено като поостарее и направи километри.

    Коментиран от #22

  • 2 Брат ми

    39 5 Отговор
    Браво...До тук добре...Дано има резултати в борбата срещу престъпността...
  • 3 Киак

    33 1 Отговор
    Този разход е утопия за Киаците, какво остава за служебен автомобил.
  • 4 незнайко

    20 6 Отговор
    Умножавате разхода по 1.5 и получавате истинския разход. Това което е написано не го може никоя кола от този клас. Иначе двигателите са много добри.
  • 5 ник

    59 5 Отговор
    проблема и беше в колите- с коли без коли нищо не правят
  • 6 наблюдател

    14 43 Отговор
    Кой наказа полицаите с тази марка ? Това е такова порно ама голямо!
  • 7 ооооооо

    48 12 Отговор
    някой направи голям шлем с тия колички..
    браво Боко - ти си майстор на такива изпълнения.
  • 8 Истината

    40 1 Отговор
    Нямам нищо против да оборудват МВР с нови автомобили,въпроса е колко време ще бъдат нови и здрави. Преди молко гледах предаване по телевизията в което показваха сторите. Та старите били вече на от 5 до 10години-вътре изпокъсано всичко,срязана тапицерия,изтърбушени седалки и прибори от таблото. Питам аз,сети ли се някой да погледне личните автомобили на тези екипи които карат служебните. Защото нито аз нито вие сте направили автомобилите в това състояние
  • 9 Ужас

    31 5 Отговор
    А границата ни гола...
  • 10 🍻🍯🍷☕🍸🔪

    38 3 Отговор
    А обществена поръчка имаше ли?
  • 11 един

    18 5 Отговор
    Някой по-горе нещо говори за марката.За негово сведение полицията в Лондон е с Хюндай и Шкода , В Сърбия са с Пежо ,В Израел са със Шкода ,в Румъния са с Дачия и подкрепят родната промишленост.Така че марката е приемлива .
  • 12 Гост

    9 16 Отговор
    Такъв разход реално го могат дамо Тойоти Ярис и Аурис. На Киите ще сменят биалетки още на 10-15хил.км.
  • 13 Аритметика

    17 0 Отговор
    А сега ревизирайте вашата си статия:Вижте колко и какви коли се продават в БГ. В България само така печелят "големите бизнесмени". Чакат "ХРАНИЛКА" от обществени поръчки. После полицаите и пеша ще ходят, щото това ще е най "добрата" оферта според ЗОП. Ама дали тези тротинетки стават за коли на оперативни служби, това е друга тема. Купуваме най евтиното, пък после ще се ослушваме за пари за ремонти и обслужване като изтече гаранцията. Нищо лошо за марката. Просто чрез обществена поръчка не можеш да подбереш подходяща техника, оборудване, облекло или каквото и да било.
  • 14 Пълен Фалш

    15 3 Отговор
    С новите коли добре , а защо не кажат пред хората ,колко пари за ремонти имат да плащат на фирми / автосервизи / за 2016г и , че автопарка е тотално скапан поддръжка няма никаква а тук главния разбойник и свитата му да се снимат малко да се покажат нали наближават избори през май не ги е срам и продължават ли продължават да лъжат хората а те вярват и гледат с отворена уста .
  • 15 Лада

    21 2 Отговор
    Върнете полицейските Лади 2101/5/7! По възможност сини с жълта лента и червен надпис "Народна Милиция"
  • 16 miki

    7 7 Отговор
    За мен всички държавни фирми и структури трябва да са с автомобили произведени в БЪЛГАРИЯ. Това важи и за всички обществени поръчки всички материали от БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ(враг на народа за властващите). Ама нали с китайчета далаверата е по две к"во да се прай.

    Коментиран от #19

  • 17 Чичу Ади

    14 5 Отговор
    Патрулките до 5 годишна възраст се карат само от началниците за лични нужди. Като ги поучукат, пращат ги в патрула. Привилегии има само за столичани и бургазлии, които получават направо нови. Та в МВР все още има Астри в действие, произведени през далечната 1999-та година. Това са коли на по 300К км. с техническо НЕобслужване- смяна на масло и маслен филтър. За всичко друго колите се карат в кварталния сервиз и се прави на място. Парите за части ги дават местните бизнесмени, случва се полицаите да заделят по 5-10 лева на заплата за ремонт на колите. Тези коли се карат по 24 часа в денонощието, 366 дни в годината. За 10 годишна патрулка е еквивалент на 200(двеста) годишен личен автомобил. Във всяка една нормална държава, патрулките се сменят на 5 години!!! при все поддръжката, която им правят. Посочения разход на гориво всъщност е не колко ще гори колата, а колко бензин ще отпуска МВР за тази кола. Разликата пак ще е за сметка на местните бизнесмени. Иначе официално е забранено да се приемат дарения от граждани, само от общините могат да се вземат облаги. Нямам представа как са оборудвани, но ако може да нямат климатик и други такива екстри, значи са точно такива. Двигателя е бензинов 100%. Ако нямат литров, значи е 1.2-1.3л Дизеловия е поне 2 бона по-скъп, а разликата умножена по 500, става голяма и е наложително да бъде открадната. 27 милиона отпуснати, а само 278 патрулки. Ако и допълнителните 300 влязат
  • 18 Чичу Ади

    16 3 Отговор
    .... в тази сума, значи базовата Кия Сийд струва на данъкоплатеца 46700лв. за бройка. Евала РазБойко!
  • 19 Корейче

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "miki":

    Кви китайчета бе пич,ти география не си ли учил,исказваш се неподготвен,излагация голема.
  • 20 АУУУУ

    3 2 Отговор
    http://www.kia.bg/models/ceed/technical_info/
  • 21 Az аз и Азе

    16 3 Отговор
    Автомобилите не борят престъпността и корупцията. Парите се харчат, а проблемите остават
  • 22 Петър

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост читател":

    Ако това, което казаха по новините, че астрите са на по 170к км или нещо в този диапазон, няма да имат проблеми с дизелите. Трябва да минат и задминат 300к, поне ако се поддържат правилно.
  • 23 БАЙ ГАН4О

    14 2 Отговор
    Далавери далавери до последно и комисионни
  • 24 сдфсд

    5 1 Отговор
    KIA-та е хубав автомобил и е просто устроен, здрав е, частите са евтини, естествено (като навсякъде) изключение правят тези по горивната система. Обслужването му не е скъпо, проблем ще имат с КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ, които са абсолютни некадърници.
  • 25 Lexus RX450H

    4 1 Отговор
    Съвсем нормално за служебен автомобил - като патрулката - да бъде Киа 1.4 дизел със старт стоп с-ма за гасене на мотора при светофар и със седем години гаранция!!!
    И във фирмата ми са такива. Без ДДС 21 000 лв. - цена за съвременен автомобил със седем години гаранция е превъзходно!

    Знаеш че по тази корейка сменяш само гуми - масло и тампони/биелетки веднъж на две години с твои пари.

    Като гледам побърканите Лада България за новата Веста искат 25 000 лева и имат дилър и шоурум само в София и Хасково на Лада!

    Шкода Рапид Спейсбек 28 000 лв. и е доста малка пак.
  • 26 бококрадеяко

    6 2 Отговор
    Много добре...но престъпност с покупки дали се бори???И защо никой не казва колко струват тези коли и какви са били алтернативите.И не забравяйте кой е собственик на КИА България...далаверите на Боко нямат свършване.
  • 27 ОЦЮ

    4 0 Отговор
    ако се съди по обявения разход , колите са оборудвани с 1,6 литров дизел . който започва от 34 хиляди лева по ценова листа в официален представител . със сигурност са свалили още от тази цена .
  • 28 Гост

    12 2 Отговор
    Поредната далавера както с ловешките боклуци за горските.
  • 29 Пламен

    8 1 Отговор
    Стига сте ги освирквали, старите братми вече и за прибиране на детето от детска градина не стават. как да се гордеят татковците - срам! В гр. Горна Оряховица патрулните служители ги ползват за таксита - возят се, ние плащаме. НИЩО НЕ РАБОТЯТ!!! Заставам 300% зад думите си! Дреемят вътре като пуйки!!
  • 30 Агента

    6 0 Отговор
    Колите на МВР са Киа Сийд 1.7 crdi 136 к.с. Цената е 21516 лв. без ДДС на кола, плюс 1800 лева за сервизно обслужване през гаранционния период, който е 8 г. или 200000 км. Колите се доставят с втори чифт гуми и джанти и допълнителен акумулатор в багажника за захранване на оборудването вътре, и светлинна и звукова сигнализация. Това е първата поръчка от рамков договор за доставка на леки автомобили на обща стойност 27 млн. лв., първата поръчка е общо за 7.177 млн. лв. с Ддс. Другите доставчици са Пежо с 308 1.6 Hdiи Шкода с Рапид 1.4tsi DSG, но за всеки транш пари се провежда нов търг и печели този с най-добри условия от тях.
  • 31 Скорпион

    12 0 Отговор
    Сега да им купат и морал и съвест и всичко ще ок. В МВР
  • 32 Мр М

    7 2 Отговор
    Гледайте само на какво ще заприличат след 4-5 години, турбо, филтри за твърди частици и цялата електроника - леш. Не са изгодни Астрите, понеже са по скъпи и изкарват по 15 години денонощен тормоз. Друго е през 5 години - поръчка :)

    Коментиран от #39

  • 33 Тони

    5 0 Отговор
    А защо CB2585KA няма Гражданска отговорност?
  • 34 много пари имат хората

    2 0 Отговор
    ала бала........
  • 35 СТЕФАН

    4 2 Отговор
    Защо не са например греат валл да стимулират бг производство.
    Явно някой е прибрал голяма комисионна.
  • 36 Гост

    3 1 Отговор
    За полицията КИА ИВЕКО И ФОРД ,а за политиците мерцедес и бмв защото на тях разхода за подръжка е по евтин.....
  • 37 БУМ

    2 2 Отговор
    Е добре е има напредьк . С това темпо след 20 г. ще имаме и полицейските коли на Дубайците ;)
  • 38 Гост

    3 0 Отговор
    Сттефане ,защото с нашия грейт вече живеем в сервиза.
  • 39 ПВП

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Мр М":

    Нямам проблем с моята, вече е на 6 год, взета чисто нова, близо 140.000км минати и досега само гуми и масло сменяно - нищо друго! Следващата ще е пак Киа / Хюндай.
    Та, на какво ще заприличат след 4-5 години, кажи ми твоя опит?
  • 40 като гост

    1 0 Отговор
    27000000:278=97122.30лева
    Поредната далавере на Боко и Прасчо
    cee'd_SW 1,4i 100 кс 6 степенна механична Предно предаване C-Комби 5 места 5 Врати 29 494 - 33 500
    P cee'd_SW 1,6i 135 кс 6 степенна механична Предно предаване C-Комби 5 места 5 Врати 32 360 36 340 42 480
    P cee'd_SW 1,6i 135 кс 6 степенна Автоматична DCT Предно предаване C-Комби 5 места 5 Врати 39 320 /45 460
    P cee'd_SW 1,0T HPE* 120 кс 6 степенна механична Предно предаване C-Комби 5 места 5 Врати 33 480 /37 460 /44 600
    D cee'd_SW 1,4D 90 кс 6 степенна механична Предно предаване C-Комби 5 места 5 Врати 33 989 37 995 n/a
    D cee'd_SW 1,6D HPE 136 кс 6 степенна механична Предно предаване C-Комби 5 места 5 Врати 35 497/ 39 475 / 46 495
    D cee'd_SW 1,6D HPE 136 кс 7 степенна Автоматична DCT Предно предаване C-Комби 5 места 5 Врати 42 475
    Разликата в Боко и Прасчо
    Министерството на вътрешните работи закупи 278 нови автомобила, с които ще модернизира и обнови служебния си автопарк. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.В нормална ситуация на никого това не би направило впечатление, но всички ние знаем какви са битовите проблеми, какви са дефицитите в техническото обезпечаване на МВР и затова смятам, че наистина постигнахме успех в това, че миналата година осигурихме 27 милиона лева.

    Коментиран от #42

  • 41 жеко

    0 0 Отговор
    Верно ли, че струват 97000 лв. бройката?
  • 42 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "като гост":

    Това е първата поръчка от рамков договор за доставка на леки автомобили на обща стойност 27 млн. лв., първата поръчка е общо за 7.177 млн. лв. с Ддс. Другите доставчици са Пежо с 308 1.6 Hdiи Шкода с Рапид 1.4tsi DSG, но за всеки транш пари се провежда нов търг и печели този с най-добри условия от тях.
  • 43 Гост

    0 0 Отговор
    Агента (коментар №30) много добре го е обяснил, ама няма кой да чете... Важното е да се вдига пушилка...
    „Колите на МВР са Киа Сийд 1.7 crdi 136 к.с. Цената е 21516 лв. без ДДС на кола, плюс 1800 лева за сервизно обслужване през гаранционния период, който е 8 г. или 200000 км. Колите се доставят с втори чифт гуми и джанти и допълнителен акумулатор в багажника за захранване на оборудването вътре, и светлинна и звукова сигнализация. Това е първата поръчка от рамков договор за доставка на леки автомобили на обща стойност 27 млн. лв., първата поръчка е общо за 7.177 млн. лв. с Ддс. Другите доставчици са Пежо с 308 1.6 Hdiи Шкода с Рапид 1.4tsi DSG, но за всеки транш пари се провежда нов търг и печели този с най-добри условия от тях.”
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове