Last news in Fakti

11 Ноември, 2011 09:25 5 444 0

Симеон Дянков: Протестите не ме притесняват

  • симеон дянков-
  • дянков-
  • бюджет
Симеон Дянков: Протестите не ме притесняват - 1
Снимка: БГНЕС

Демокрация е и мен протестите не ме притесняват. Това каза пред "Здравей, България" по Нова телевизия финансовият министър Симеон Дянков по повод заканите на зърнопроизводителите да излязат на стачка.

По повод заплахите на полицаите, че ще има масово пенсиониране финансовият министър съобщи, че над половината от щата в МВР е обща администрация, тоест те не са на пътя, те не спират коли, те не се борят с престъпници директно.

Така че за тази част, според мен, няма смисъл те да получават същите обезщетения като излизат в пенсия както всички останали, заяви Симеон Дянков. За всички тях трябва да важи правилото, че техният стаж трябва да е по-дълъг отколкото е сега. Нашето предложение е от 25 на 27 години, което е вече одобрено от Министерски съвет и ще се случи от 1 януари следващата година, обясни Симеон Дянков.

Защо, след като зърнопроизводителите получават толкова големи печалби и от нас трябва да получават пари, запита министърът на финансите.

„Цената на хляба през лятото не падна, тя зависи от тях. Като една благодарност не към мен или правителството, но към народа, те могат да кажат, че ще намалят цената на зърното, от там брашното, от там на хляба“, каза още Дянков.

Със сигурност и при по-консервативния вариант на Бюджет 2012 увеличението на минималната работна заплата се запазва на 290 лева, категоричен бе Дянков. Парите за здравеопазване, образование, наука и култура остават – всичко останало обаче е под въпрос, допълни финансовият министър и обясни изказването си със ситуацията в Европа и обстановката в Италия и Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА