Last news in Fakti

14 Ноември, 2011 15:14 1 847 0

РЗС каза "да" на Бюджет 2012 и Дянков

  • рзс-
  • бюджет 2012-
  • бюджет-
  • мф-
  • дянков

РЗС с нова позиция: „да не изтърбушваме финансовото държава, завладени от политически дрязги“

РЗС каза "да" на Бюджет 2012 и Дянков - 1
Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Симеон Дянков и РЗС постигнаха разбирателство по някои сериозни теми, сред които и Бюджет 2012, който в момента минава за одобрение през парламента. Давайки съгласие за основната сметка на държавата за догодина, лидерът на РЗС Яне Янев се обяви за намаляване на бюджета на Народното събрание, сливане на СЕМ и Комисията за регулиране на съобщенията, както и за намаляване на бюджета на Комисията по досиетата с около 3 млн. лв.

РЗС настоява и за „символично“ намаляване на бюджета на МВР със 100 млн. лв., както и за премахване на някои от органите към земеделското министрество.

„Благодарни сме за конструктивния диалог, който липсва с голяма част от парламентарните групи“, коментира министър Дянков след среща в централата на РЗС.

Преди дни партията на Яне Янев заяви, че минава от радикална в конструктивна опозиция.

„Повече от необходимо е да има има консенсус за финансовото здраве на държавата“, заяви Яне Янев за подкрепата, която дава за правителството на Бойко Борисов, когото кандидатът за президент на РЗС Атанас Семов искаше да уволни преди изборите.

Янев е категоричен, че не трябва „да изтърбушваме финансовото държава, завладени от политически дрязги“, особено след като станало ясно,че правителството ще изкара мандата си до край след изборите.

РЗС одобрява „твърдо установения консервативен подход“ по отношение на бюджетната политика.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА