Last news in Fakti

12 Ноември, 2011 16:54 4 323 1

Стефан Данаилов: Новият ден ще дойде в БСП

  • стефан данаилов-
  • бсп-
  • пленум
Стефан Данаилов: Новият ден ще дойде в БСП - 1
Снимка: Архив/БГНЕС

"Какво правим от тук нататък? Какъв ще е дневният ред на партията ? Дневният ред на партията е да изцепим в това кой ще е следващия - дали ще е Станишев, дали ще е Първанов, а защо да не е и трети и ако в тези месеци ние се занимаваме само с това, трябва да ви кажа, че след година и половина нищо няма да се случи на изборите", заяви депутатът от Коалиция за България и кандидат за вицепрезидент на БСП на последните избори за държавен глава Стефан Данаилов.

Аз не крия, че ще има голямо раздвоение сред по-висшия ешелон на партията, на кого да заложат, защото предстоят листи да се редят, но това може да ни затрие тъпана, обърна се Данаилов към присъстващите на разширения пленум на БСП.

"Всички ще бъдем на последния ред на конгреса и конгресът ще решава какво ще се случва. Призовавам ви най-приятелски да се замислим за хората, които поддържат тази партия, защото са предани на идеи, за които ние често забравяме", каза още депутатът.

Това, което се случи на изборите за Ивайло Калфин и за Стефан Данаилов определено е успех, отбеляза кандидатът за вицепрезидент на левицата.

От всички избори, през които съм минал за 12 години, на тези избори видях, че има живец в хората. Ако не обърнем дневния ред на това, което трябва да извърши партията, в нашите разправии, ще загубим този огън, който има в момента. Не трябва да чакаме социолог да ни каже, че сме в подем, допълни той.

Аз благодаря безкрайно много на Ивайло. През лятото, когато бях далече от идеите да се кандидатирам за каквото и да е, следейки пресата виждах – той бра тютюн, завалията. Какво ще прави той да бере тютюн питам? Това са старите схеми да водим кампания – да копа царевица, за да го припознаят, изтъкна Данаилов.

"Няма загуба, няма победа. Цитирам Трифонов – и да паднем и да бием, пак ще се напием. Новият ден ще дойде и за това кампанията продължава, не я спирайте, живейте с енергията, която голяма част от вас и вашите другари положиха в тази кампания", обърна се той към всички свои съпартийци.

Тези избори показват, че все още българското общество не ни припознава като алтернатива. Недоверието към нас продължава да съществува и трябва да бъде преодоляно, категоричен е Стефан Данаилов.

Според него трябва да има много млади хора във всички ръководни органи на БСП. "На младите хора повече вярват, отколкото на муцуни като моята. За всеки един от нас е ровено и търсено, с какво да те ударят. Завъртяха ме в едни сценарии, които просто не знам от къде дойдоха. Например, мозъчното размишление на Бойко Борисов за това как Георги Първанов ме е навивал да не се кандидатирам за президент, защото ще стана, да не победим, за да можем да ударим Сергей Станишев.

Вторият сценарий бе, че Стефан Данаилов е кандисал да се кандидатира толкова късно, защото е поставил условие на Станишев да му плати съответната сума и в момента Станишев не му дава сумата, за да си трае, да му помогне да си запази поста и тогава да му даде сумата. Третият сценарий е за това как Стефан Данаилов разказал на своите студенти, че не можел да се спогоди с "тоя мекушав човек"", оплака се той, а цялата зала, която с интерес следеше това, което той говори многократно се разсмиваше от думите му.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 капитен

    0 0 Отговор
    той веднъж идва през1944година