Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 16:08 3 008 27

Нинова поиска списъка на българските предатели, подкрепили СЕТА

  • корнелия нинова-
  • сета-
  • списък-
  • български-
  • предатели

Ако БСП има достатъчно сили в следващия парламент, ще блокира ратификацията на това споразумение

Нинова поиска списъка на българските предатели, подкрепили СЕТА - 1

„Искаме поименно списъка на българските предатели, подкрепили споразумението СЕТА. Там ги е изпратил народът да представляват България и кой точно ги упълномощи да гласуват така?“ Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. „Когато станат известни имената на евродепутатите, гласували „за“, политическите партии, които са ги изпратили там, да си носят политическата отговорност за това национално предателство“, допълни тя.

Нинова подчерта, че говори не само от името на БСП, но и от името на съюз „Произведено в България“ с 1500 български производители, КНСП, „Подкрепа“, десетки фондации, организации, неправителствен сектор, сдружения на български производители. „Ако БСП има достатъчно сили в следващия парламент, като брой депутати, ще блокираме ратификацията на това споразумение и то няма да бъде прието от НС“, категорична е председателят на БСП.

Нинова обясни какво означава СЕТА. Според нея това споразумение отваря широко и без никакви пречки вноса на ГМО в България – отрови за здравето и удар по българската икономика, защото те са по-евтини. „Твърдим го, защото в споразумението липсва текст, че безопасността на един продукт, преди да бъде пуснат на пазара, ще бъде тестван. Второ, огромен внос на канадско месо – тежък удар по българските животновъди и производители на месо в България“, каза още тя.

На трето място Нинова посочи паралелната съдебна система. Тя обясни, че това ще е трибунал, в който корпорации могат да съдят България. По думите й това ще става не в националните съдилища или международни признатите такива, а в специален трибунал, където тези чужди фирми ще съдят България за това, че очакваните от тях печалби в нашата държава не са се случили.

На четвърто място лидерът на БСП посочи и факта, че всички публични услуги – образование, здравеопазване, ВиК, телекомуникации, пътища ще подлежат на либерализация, приватизация, концесия. Тя подчерта, че някои държави са поискали от този списък да бъдат извадени сектори - например Германия е поискала сектор „Води“ да не бъде засегнат. „Правителството на Бойко Борисов не е поискало нищо да бъде извадено. Целият публичен сектор отива в режим на приватизация и либерализация. По-лошото е, че има и т. нар. принцип на необратимост – ако веднъж нещо е дадено на концесии или е либерализирано, или приватизирано, няма връщане назад”, поясни председателят на левицата.

На пето място Нинова посочи и т. нар. регулаторно сътрудничество. Тя обясни, че ако един орган в България иска да наложи регулация, както БСП предлага държавата да задължи търговските вериги да продават българско производство, това няма да може да се случи преди да получим разрешение отвън, да ни дадат становище и тогава да се внесе в българския парламент. „Това е отказ от национален суверенитет”, категорична бе Корнелия Нинова.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    29 11 Отговор
    Да се разстрелят тия предатели,да се отзоват в България и да се осъдят на смърт,вече прекалиха.
  • 2 купувача

    23 12 Отговор
    Курнелия пак лъже безцеремонно, българските стоки в момента и от близкото минало бяха пълни и са пълни с всякакви боклуци, най-вече хидрогенезирани мазнини, които са в пъти по опасни за здравето от ГМО храните.
    В началото на 90-те години и до днес няма никакъв контрол върху качеството на храните, всичко е само формално, добре, че дойдоха големите вериги за да накарт българските производители да си повишат качеството, стандарта Стара Планина и БДС е една стъпка в правилната посока.
  • 3 купувача

    17 19 Отговор
    Ние отдавна ядем ГМО, животните се хранят с ГМО храни вече 30 години, а другарката се сетила.
    Канадското месо, колкото и да са внесли не е никакъв удар, защото не излиза нито по евтино, нито е по качествено, пък и пазара има глад за месо, защото комунистите унищожиха земеделието и селското стопанство, родителите на Курнелия са виновни в случая, че няма продукти с нужното качество, още 1944 година конфискуваха животните и земите на хората и превърнаха България в пустиня. Внос може да има всякакъв, това е ПАЗАРНА ИКОНОМИКА И отворен пазар.

    Коментиран от #4

  • 4 321

    19 4 Отговор

    До коментар #3 от "купувача":

    Години наред се занимавах с внос и търговия на харни и трябва да ти кажа че говориш пълни глупости! Единственото нещо, което получихме от запад е добрата опаковка и изключително лошото качество на храната. Това е техен патент.
    За месото от Канада нямам притеснения! - Имам притеснения от всичко останало, което те предлагат като храни. -Те нямат нищо! Хранителната им промишленост е Химическа промишленост!
    Производните на петрола са на трапезата им всеки ден.
  • 5 ЛЪЖЕ

    6 17 Отговор
    Курнелия лъже , защото това споразумение до голяма степен ще намали зависимостта на Европа от Русия , всички знаем тя кои интереси защитава ! Всеки може да се запознае със споразомението от сайта на министерството на икономиката :

    https://www.mi.government.bg/bg/themes/vseobhvatno-ikonomichesko-i-targovsko-sporazumenie-mejdu-es-i-kanada-vits-1706-330.html

    Коментиран от #13, #21

  • 6 ЛЪЖЕ

    6 6 Отговор
    "Преговорите по разпоредбите относно защитата на инвестиции са най-динамичната част от целия процес. Приключиха през пролетта на 2016 г., по време на правния преглед на текста, когато Канада възприе новия подход на ЕС спрямо разрешаването на спорове. Предложението на ЕС включва иновативни елементи спрямо общо приетия ISDS като изрично потвърждаване правото на държавите да регулират в обществен интерес; създава се арбитражен съд, в който инвеститорите не избират наравно с държавите арбитрите; създава се въззивна инстанция, т.е. апелативен съд, който да преразглежда решенията на трибунала; създават се предварително одобрени списъци от арбитри, към които се прилагат високи изисквания за професионална квалификация и етика. Голяма част от системата на ЕС се базира на практиката на Апелативния орган на СТО, на последните анализи в областта на УНКТАД и ICSID, както и на критиките към практиката на съществуващите инвестиционни трибунали и арбитражи."

    И за това , че някой ще ни съди както и когато си поиска
  • 7 ЛЪЖЕ

    2 7 Отговор
    "Предоставянето на обществени услуги и култура са изключени от правилата на либерализацията, чрез хоризонтално изключение, както и от общите правила по отношение защитата на общественото здраве, сигурността на хората и биоразнообразието. В резултат секторът на обществени услуги не попада под действието на механизмите за разрешаване на спорове."

    И за това , че обществените ослуги ще подлежат на концесии и приватизация
  • 8 Реалист

    4 14 Отговор
    Като че ли е 10.Септември 1945г!!! Списъци, национални предатели и т.н. Следва да очакваме и НАРОДЕН СЪД и начело Курнелия и РОвч. Нагли и безпардонни комунисти както винаги. Канада ще измести раша като суровинна база и затова реват агентите на кгб-то...
  • 9 Българин

    10 10 Отговор
    КАРНЕЛИЯ Е ГОЛЯМАТА ПРЕДАТЕЛКА И ГОЛЯМАТА ЛЪЖКИНЯ.
    Та , Карнелия не за първи път лъжи безцеремнно .
    Самата тя трябва да докаже че не е крадла долна.
    Тя е маша ,и троянска кон ,пардон , на дистанцинно управление е.
    Въобще Българка ли е? Имам съмнение вече.
  • 10 Plam64

    6 6 Отговор
    Е щом Мат Русия е ударена!А,мис Корни,какво става с Крим?
  • 11 Wtf

    2 0 Отговор
    Пак нищо няма да направят
  • 12 кроко

    8 3 Отговор
    евроб...ка от ГРОБ андрей ковачки, каза че не застрашава по никакъв начин малките и средни предприятия и дори били направили анализ. Анализа не можа да покаже, защото няма такъв, а иначе си призна че споразумението въобще не го е чел, така му плащат да казава!
  • 13 Много прости тролве сте

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "ЛЪЖЕ":

    Нали Русия изнася само нефт и газ, как това споразумение, което не касае такива продукти, ще намали зависимостта от руски газ и нефт???

    Да ва и тролски тикви, като тряаа да плюете по Русия - нищо не правели, само нефт и газ изнасяли; обаче за да си измучите лъжи срещу Корнелия - защитавала руски интереси щото споразумението ги засягало.
  • 14 jambazina

    7 0 Отговор
    Ае няма значение корнелия ли тръби кой ли. Не може некви работи без дебат ей така да се приемат и да се налагат на хората. Само се тръби в новините нещо си в народно събрание кво приказвали, а в европарламента да се пробутват некви работи е така и никой не знае кво става
  • 15 бачкатор

    2 1 Отговор
    БГ феодалите от ДС са застрашени
  • 16 Лупи

    7 0 Отговор
    Трябва да си изключително тъп, ограничен и дебилен да подкрепяш СЕТА и да се опиташ да докараш доводи от сорта, че нашето производство е скапано и т.н. К.рнелия може да е комуняга ама в случея е права. Точно защото си имаме достатъчно вредни храни не ни трябват нови. Трябва да си регулираме нашите, щом веднъж сме произвеждали екологична и натурална храна за 8 000 000 жители, можем да произведем и за 7 000 000. Трябват само закони и контрол!

    Коментиран от #19

  • 17 Дядо поп

    1 2 Отговор
    Така и така сума ти българи живеят в Канада т.е. тя е тяхна
    втора родина та да вземем да обявим война на Канада и
    след капитулацията ни да им станем отвъдморска провинция
    Сигурен съм,че ако се проведе референдум за
    присъединяване към САЩ или Канада много над 50% ще
    гласуват със ,,за,, и с готовност биха сменили управляващия
    ни елит с канадски.
  • 18 Мършата

    0 5 Отговор
    Аз на шефа в Германия му викам тука яденето не ви е хубаво, пълна помия ядете! Като му отнесах от нашия мед, луканка, лютеница, кьополу, картофи той ми вика, Брей Мършо, вашия стандарт е много голям, аз му викам такъв е шефе, АМА НЕМОА ДА НАПРАВЯ беемве! Той са хили, и ми вика, аха ха ха, аз му викам имам три щерки шефе, не щеш ли зе няква, той ми се подхилква, ама ще успея аз да му вточка някоя от мойте, ТА ТОГАВА МЪРШАТА ЩЕ КАРА ЧИСТО НОВО беемве и то лимузина, не петичка!

    Коментиран от #22

  • 19 кроко

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Лупи":

    Не става въпрос дори за ГМО-то. Нинова го ползва за да плачи и настройва хората срещу СЕТА. Реално това споразумение зашитава голе ите фирми от разни отрасли - темогат да си позволят да залеят пазара с евтини стоки, а това ще съсипе всички малки местни производители на каквото и да е. Корпорациите си прокарват разни споразумения, защитават си интересите, а в Брюксел отдавна работят за тях.
  • 20 венци

    8 3 Отговор
    До Куповача: Комунистите били унищожили селското стопанство?!Затова ли до 10.11.1989г във всеки град и всяко село в ТКЗС-тата се отглеждаха по 4-5000 крави,8-10000 овце и 500-1000 прасета, а?Къде са те сега?Колко животни се отглеждат сега?А къде са заводите,фабриките, в които работеше цялото население на страната до последния човек?Т.нар.демокрация превърна България в пустиня,защото тя унищожи всичко!!!

    Коментиран от #25

  • 21 Кака Пена

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "ЛЪЖЕ":

    И как ша стане намаляването на зависимостта от Русия, какиното?
    Ша купуваме нефт, газ и въглища от Канада?
    А те дали имат за продан?

    Коментиран от #26

  • 22 Оеее

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Мършата":

    Давай, Мърша, пробутай му и трите щерки на шведска тройка и направо ще ти купи 7-ца! нали това е целта - да храниш 20 години дете, за да го изстипосаш като зестра на някой? ОООо, неразумний юроде? Поради что се срамиш да се наречеш болгарин? Ето защо се срамя - заради мърши! А са поне няколко милиона от соца и досега.... Не съм фанатик, тип затворен концлагер НРБ - даже не ми харесва. но пък да си продадеш дъщерята, за една тенекия БМВ? Което първият пиян тираджия може да смачка на възел? Мърша, гордея се с такива като теб! Припомнихте ми, че не сме народ, а МЪРШИ!

    Коментиран от #23

  • 23 Мършата

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Оеее":

    Как ше ма е срам да са нарека болгарин?! Че аз постоянно парадирам, че съм от тука! Цял живот Бай Ганьо съм бил и докрай ще си остана дебил! Ей туй е моя девиз! Мене много ме кефят и Мерцедезите, ама беемве си е беемве! Мерцедезите не завучи кът беемве! Недей да ми ползваш псевдонима за популизтични изказвания! Мършата тебе може да не те кефи, ама мене си ме кефи! Като не те кефи туй или онуй твой проблем!
  • 24 Нагла

    5 1 Отговор
    Предателите са тя и върхушката на нейната партия, които разграбиха активите на държавата продадоха ги за скраб и с парите бетонираха Черноморието, а предадения народ го оставиха на произвола на съдбата, без работа, средства и бъдеще.
  • 25 УДО

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "венци":

    Венци,абе не ми е ясно ти преди 1990г. в кои села си живял и в кои те ке зе сета си работил,но тук в София каквото и да искаше да си купиш се питаше продавачката : Имате ли ....? и отговора 95% беше: НЯМА. Та това беше ако нямаш ВРЪЗКИ.Ток имаше 1 час 3 часа нямаше.И това го забрави нали? А за "цветущия соц" може да си говориш с ДРУГАРИТЕ от ул. Позитано номер 20.
  • 26 УДО

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Кака Пена":

    Имат како Пене имат,не можеш да си представиш по света колко неща за продан имат.
  • 27 димо

    0 1 Отговор
    отговор за ВЕНЦИ Другарю Венци Защо сдадохте власта 89 г. не съм чувал завоенен преврат само знам че Комунистите свършили пак парите защото 1961 г. пак ги бяха свършели изамениха 1000 за 1 Забрави ли 1997 пак 1000 за1 А специялния закон за заменките кои го измисли А познай Можеш ли да познаеш Чия собственост в момента са тези заводи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове