15 Февруари, 2017 20:32 1 940 25

ГЕРБ: Нинова лъже за СЕТА

  • сета-
  • герб-
  • корнелия нинова

ГЕРБ: Г-жа Лъжа няма сила да управлява собствената си партия, а иска да управлява държавата

ГЕРБ: Нинова лъже за СЕТА - 1

Време е за истината за това кои са националните предатели, време е за истината за гласуването в Европейския парламент. За истината, г-жо Лъжа, е време. Това каза Десислава Атанасова от ГЕРБ по време на пресконференция за приетото днес Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС (СЕТА). Изявлението на Корнелия Нинова по темата бе определено от представителите на ПП ГЕРБ като „поредното биполярно разстройство“.

Официалната разпечатка на гласуването днес, с която и медиите разполагат, показва, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев и голяма група от европейските социалисти подкрепят СЕТА. „Опитахте се да прикриете истината със странна пресконференция, на която заявихте, че Станишев много се е объркал в гласуването си в подкрепа на СЕТА. Може би се е объркал и Джани Питела - шеф на Групата на европейските социалисти в ЕП. Ред е да обяснявате, че ще ги мъмрите, ще ги наказвате до стената... но това не се случи по един друг повод - гласуването на резолюцията за наводняване на Европа с бежанци. Време е за истината, г-жо Лъжа“, подчерта Атанасова.

Според председателя на МГЕРБ Георг Георгиев лъжовните твърдения, изречени за СЕТА от Нинова, са няколко. По думите му, не е вярно, че пазарът ще се наводни с ГМО продукти. „СЕТА не отменя директивите на ниво Европейски съюз. Напротив, търговското споразумение залага два важни компонента - елиминиране на над 98% на тарифите и митата между Канада и ЕС, както и предвижда строга защита на интелектуалната собственост. Това е в услуга на европейските пазари“, обясни той. Георгиев припомни, че правителството на Бойко Борисов постави като условие за ратифицирането на СЕТА отпадането на визите за български граждани в Канада. „Това е едно от най-големите постижения, реализирани в последните 20 години. БСП не отчитат ли възможността, че България извлече най-доброто в случая, бяхме лидер на мнение във взимането на решението. БСП нямат ясна оценка какво е в национален интерес. Когато показват неразбиране на процесите в Европа, поне да не говорят - нееднократно са ни излагали. Как Станишев, опитен политик, ще се обърка така?“, коментира Георг Георгиев.

Лидерът на МГЕРБ бе категоричен, че Корнелия Нинова не е способна да упражни контрол върху процесите в собствената си партия. Георг Георгиев припомни, че евродепутатите от БСП гласуваха в подкрепа на резолюция, насърчаваща мигрантския поток в Европа. „Тогава Нинова привика за обяснение представителите на левицата в ЕП и никой не се отзова на поканата й. Очевидно тя не може да осъществи обратна връзка със собствените си евродепутати. Председателят на БСП твърди, че има капацитета да управлява България. Няма как да ни убеди, че може да управлява цялата държава, при положение, че не може да управлява собствената си партия“, категоричен бе Георг Георгиев.

Според Димитър Главчев разминаванията между Корнелия Нинова и Сергей Станишев датират от далечно време - още от времето, когато той е бил премиер. „Очевидно продължават да се разминават. По-интересно е как може да каже, че всички гласували за СЕТА са национали предатели. Г-жа Лъжа прекалява с етикетите“, подчерта Главчев.

„Малко смелост не достига на Нинова да обяви, че членството ни в ЕС е национално предателство - членство, което е постижение на десницата. Ако присъединяването ни към Европейския съюз е национално предателство, тогава и СЕТА е. Трябва да се каже кой се опитва да унищожи България. Гласувалите в подкрепа на споразумението Джани Питела и бившият председател на Европейския парламент Мартин Шулц- те ли искат да унищожат България, според Нинова?“, попита Тома Биков. Той призова БСП да не употребяват израза "национално предателство", защото именно те стоят зад редица национални предателства - поръчковите атенати отвън, взривяването на църквата „Света Неделя“, масовите убийства от т.нар. Народен съд, опитът за унищожаване на българската православна църква, предателството на Деветосептемврийския преврат. Според Биков безотговорните изказвания на председателя на БСП Корнелия Нинова застрашават икономическото развитие на България и рушат авторитета на страната ни в Европа. „Когато потенциален кандидат за премиер говори по подобен начин, никой няма да иска да инвестира у нас, защото няма да знае какво ще се случи в бъдеще. Да имаме граници в говоренето си и да се опитаме да съхраним постигнатия авторитет и резултати в развитието на България до момента“, призова Тома Биков.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    8 0 Отговор
    "Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи." Съгласен съм.
  • 2 неутрален

    21 11 Отговор
    Безсрамници ГРОБАРИ! Колкото и да се опитвате да наричате лъжци другите, от мен имате, че по-долни лъжци отгоре взелите становище по въпроса - НЯМА, освен, че сте лъжци окрадаохте народа. Змията от Русе да замълчи. Такова зло и лъжливо, че и вресливо същество - НЯМА. Засрами се змиьо.
  • 3 наглеци

    19 9 Отговор
    сега се правят на светци !?
  • 4 кроко

    19 11 Отговор
    ГРОБ не са чели споразумението, обаче знаят кой лъже за него и какви представлява споразумението!

    Реално това споразумение е в интерес на големите фирми от ЕС и Канада, защото големите имат възможността да предлагат евтини стоки и да мачкат малките производители. Нормално е да е така, корпорациите го прокарват, а в ЕС бачкат за именно за корпорациите.
  • 5 МММ

    18 6 Отговор
    Да затворят змията Атанасова в терариума и да и пуснат мишока Главчев да си се гаври с него та да спре да излива безграничната си злоба и да ни трови.
  • 6 Дядо поп

    19 3 Отговор
    Кой крив,кой прав не знам,ама знам,че ще им разбием
    икономиката на канадците особенно,като им залеем пазара
    с лед във всякакви разновидности на бучки,буци и т.н.т.
    друго не виждам ,какво ще изнасяме.Лошото е,че БГ ще
    се лиши от още няколко милиона работоспособни българи
    в силата си,като отпаднат визите.
  • 7 Гонзо

    18 5 Отговор
    Скапани продажници ,за вас само килии в Белене.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ураааааааааа

    6 6 Отговор
    Урааааааааааа, май ще имам шанс да живеееея при канадци. Стига вече с тея фашливи демократи и олигофрени комуняги . Искам повече да работя за повече пари. Уррррррррррааа. Край на популисти и тинтири минтирии. Урррррааааааааа омръзнаха ми тези , едни и същи крадливи ментърджиииии. Че тука ще останат само старци , крадливи комуняги и мързеливци . Урррррааааааааааааааа свобода шанс да забогатеееш.
  • 10 додо

    11 6 Отговор
    Когато пепелянката Атанасова засъска отварям прозореца!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ИЗОБЛИЧИТЕЛ

    10 6 Отговор
    ГЕРБ ДА ЗНАЯТ - НЕ ЩЕМ ЧУЖДИ ХРАНИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР, ИСКАМЕ БЪЛГАРСКИ! НЕ ЩЕМ КАНАДСКИ ВИЗИ, НЕ СА НИ ПОТРЯБВАЛИ! ГЕРБЕРИ, МАРШ В КАНАДА! НЕ ЩЕМ ВЛАСТ НА КОРПОРАЦИИТЕ! ГЕРБЕРИ ОБЩЕСТВЕНИ ИЗМАМНИЦИ - ДЪРЖАВНИ ИЗМЕННИЦИ! ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ!
  • 13 Гост

    9 5 Отговор
    Тия от Гроб що не фанат самолета за Канада без да се връщат .
  • 14 утрален

    6 6 Отговор
    Не мога да повярвам , че могат да се съберат толкова много червени тролове на едно място !! ГЕРБ били лошите , а БСП добрите ???? Атанасова била змия а Курнелия кукличка ??? Да ви ........ у червените ....... ! Кой е продажника , кой ?!?!?!?

    Коментиран от #15

  • 15 Дядо Ванго

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "утрален":

    курнелия трябва да се доказва щото иначе главата и е на дръвника.
    бсп са в истерия и троловете тука го показват ясно. представям си какви фалшификации ще бъдат на тези избори........

    Коментиран от #17

  • 16 Самолиот

    3 7 Отговор
    Герпи пожелавам им да изгубят изборите достатъчно съсипаха държавата!Ще гласувам за БСП само да не управляват същите.

    Коментиран от #18

  • 17 Самолиот

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "Дядо Ванго":

    Ти си трол на Герпи.Гледа ли на миналите избори по новините как питаха някаква туркиня която не говори български даже за кого гласува и тя вика за Герпи и те викат а защо и тя казва казаха номер 17 .хахаха Не ми говори за измами.
  • 18 утрален

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Самолиот":

    Заради такива мазохисти като теб сме най-бедната държава в Европа !
    За 27 години "преход" , комунистите управляваха поне 20 , а ГЕРБ само 4 , но едва ли проумяваш нещата !

    Коментиран от #19

  • 19 Самолиот

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "утрален":

    Е то тия последните 4 години се разсипа държавата.А иначе си прав не отричам ,че е имало недостойни за уважение хора, но сега са други.

    Коментиран от #20

  • 20 утрален

    6 5 Отговор

    До коментар #19 от "Самолиот":

    Кой управлява последните 4 години ???? ГЕРБ ли само ??
    Комунистите са виновни за всичките ни злини , не някой друг !!!

    Коментиран от #22

  • 21 димо

    3 1 Отговор
    въпрос към всички комуняги Когато управляваше станишев Другарката Курнела беше министърка въпросат е защо я изгониха >любовна афера/ корупция или нещо друго чакъм отговори

    Коментиран от #23

  • 22 The real BMW

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "утрален":

    По принцип не съм привърженик на нито една партия,но в момента Нинова единствено ми се вижда като алтернатива и като човек който предлага добри промени.

    Коментиран от #24

  • 23 Самолиот

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "димо":

    А може да е защото не е искала да играе по техните правила.Станишев не беше добър премиер.
  • 24 утрален

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "The real BMW":

    Избираш най-голямото зло - партията , която ни докара до последното място по доходи в Европа ! Никога няма да се оправим , заради такива като теб . За това толкова много българи решиха да търсят по-нормален живот в чужбина !
  • 25 Реалист

    1 1 Отговор
    Хахахахаха - червените тролове са в истерия. И не са много а само един - двама дето си менкат никовете. И аз като вляза от 3 компа и 2 телефона и ето ти 5 мнения.
    А Курнелия не я бръснат за слива нито крилото около Станигей, нито дъртите около Михов. За тея около Параванката да не говорим. Очаквам скоро още "партийни течения" да се оформят около Янаки Стоилов + Михов. Или другия вариант - неуспех на изборите и искане от Курни да си подаде оставката. Все пак на СтаниГей мандата му в Европарламента изтича и ще си иска креслото обратно. А Курни взе че си повярва и го вика на разпит... Хахахахаха... Смях в залата... Зад Курни е РОвч и енергийната мафия на БСП-то. Нали тя му беше зам-министър. Сега той си я използва за да управлява "Изкукалата Столетница" зад кулисите. Шоу...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове