15 Ноември, 2011 16:17 1 661 0

Продукцията „Непобедимите 2” ще отнесе глоба

  • софия-
  • деветашката пещера-
  • „непобедимите 2”-
  • силвестър сталоун-
  • глоба

Продукцията „Непобедимите 2” на Силвестър Сталоун  ще отнесе глоба покрай снимките в Деветашката пещера. От екоинспекцията твърдят след извършената проверка, че е констатирано премахване на растителност пред входа на пещерата. Ще бъде съставен акт  за извършената дейност без съгласуване с компетентния орган, уведомяват от РИОСВ Плевен. Предвидената санкция в Закона за защитените територии е между 500 и 5 000 лева..

Възможно е да последва наказателно постановление за „Бояна филм”. Уведомена е дори прокуратурата.

Сигналът е подаден вчера от екоорганизацията «Зелени Балкани”.  Сигналите са били за това, че снимките  на филмова продукция  заплашва колонията от прилепи.
Тази дейност е съгласувана  от РИОСВ-Плевен.
Експертите са установили, че декорите  са сложени, но те са в светлата част на пещерата.
Няма увреждания на скалните образувания, както и трайни декори. Не са констатирани следи от огън и взривове, няма замърсяване с отпадъци. По данни на организаторите  по време на снимките на терена  няма да има взривове, палене на огън, пироефекти, стрелба или други шумни дейности, които биха навредили на прилепите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА