Last news in Fakti

5 Март, 2017 10:12 1 951 8

Путин идва в България догодина?

  • владимир путин-
  • анатолий макаров-
  • посещение

Руският президент Владимир Путин може да пристигне на посещение в България през следващата година, като, ако това стане, формалният повод ще е 140-тата годишнина от Освобождението, но освен това ще се обсъждат и конкретни двустранни проекти. Това стана ясно от думите на н.пр. посланик Анатолий Макаров в студиото на „Тази неделя”.

Той е говорил по темата с президента ген. Румен Радев: „Обсъдихме, че би било много интересно и би било полезно като един символ на нашата братска дружба и тези минали изпитания по време на вековете действително да има едно посещение на президента за 140-годишнината от Освобождението на България, но това е само на теоретична основа”.

Макаров отбеляза, че е „достойно за съжаление”, че от близо 10 години у нас не е идвал руски държавен глава. „Просто президентът да пристигне да пие чай или кафе с българския президент е несериозно – това е приятно, но не мога да кажа, че това е основна цел на посещението. Обсъждаме, че трябва да се подготви работната част на визитата, какво може да се подготви, да се разгледат конкретни проекти”, обясни дипломатът.

Шлемове и блокове

Запитан за един подобен проект – газовият хъб „Балкан”, посланикът отговори, че Москва има интерес. „Ние трябва да разберем едно – с вас вече се опитахме да направим „Южен поток” всичко това свърши доста печално. Искате ли същия подход – не искате. И Русия не иска този подход. Ние сме готови да разгледаме нашите възможности за включване в газовия хъб, но молим – дайте да видим вашите технико-икономически обосновки, плюс финансовите обосновки, да знаем, че има съответните гаранции от ЕС за реализирането на този проект”, обясни Макаров.

По отношение на Втора атомна и евентуалния Седми блок на „Козлодуй” руският посланик заяви, че търговски интерес не липса и след сформирането на ново правителство ще има разговори: „Може би ще намерим инвеститор, може би ще работим съвместно”.

Той беше категоричен, че и „Южен поток”, и „Белене”, и „Бургас-Александрупулис” не са се случили само заради липсата на политическа воля.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 краварско тролче

    6 5 Отговор
    охааа къв рев ще настане, чак макетата на луната ще ни чуят!!!, айде колеги, почвайте още от сега! и не забравяйте да оплюете президента Радев че е агент на Москва, а може и за прическата на жена му нещо да приплюете!
  • 2 Russia

    8 4 Отговор
    Путин номер 1
  • 3 кроко

    3 6 Отговор
    Не ни трябва тоз да си стои у руско.
  • 4 Ташунко

    2 0 Отговор
    Имаме си Путин за какво ни е другият
  • 5 Пълно е с Тролове

    4 2 Отговор
    Обикновено недорясляците на заплата от ул. Козяк или пък от НПО-та Ханс Зайдел, Америка за България, Отворено Общество и т.н., изпадат в истерия и неописуем ужас, че ще им изчезне дохода ако се случи такова посещение.
    Само, че не им стига на ум, че в крайна сметка губят защото собствените им господари им отнемат всякаква възможност за съществуване извън тях.
    Не разбирате колко сте прости нали?
    Да не искаш добри отношения с най- голямата държава, която на това отгоре е на "2 крачки" от нас не е проява на лош вкус а малоумие!
    Скъпи ми тролове трябва да сте разбрали, че това е професия с временен характер. Това е като аутсорсинга- днеска Ви има утре ви няма!
  • 6 LPG

    4 0 Отговор
    Да си го вземем направо тук!Мисля че ще е желание на много!
  • 7 Лилипуткинкапут

    1 0 Отговор
    -Аре сега нема нужда да идва тук за какво цените на имотите си бяха 200-300 евра за кв.м. откакто дойдоха неговите сънародници на морето и по-планините и от рушветите си купиха жилища и цените стигнаха 1000-1200 евра на кв.м.да си ходи при угурите в китай нали им е техен вожд даже им направи най-голямата джамия във европа във москва а те милите били и мюсюлмани и със дръпнати очи и на ръст като същински бащица-лилипуткина.
  • 8 КГБ

    0 0 Отговор
    Само ГОСПОД е над Путин!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове