Last news in Fakti

16 Март, 2017 09:24 182 242 120

Как едно Е може да ни спаси от КАТ

  • е24-
  • знак-
  • скорост-
  • контрол-
  • камери за скорост

Ако приложението на е-та в храните е опасно, то тяхното присъствие в Закона за движение по пътищата може да спаси шофьора при срещи с КАТ.

Пътните полицаи нямат право да засичат за превишена скорост и да снимат тайно автомобилите, ако това не е означено със знак Е24 - Контрол с автоматизирани технически средства или системи, заяви за Факти.бг адв. Савова.

В сряда в. „Телеграф“ писа, че 56 преносими камери ще бъдат закупени и ще започнат да дебнат шофьорите за превишена скорост до края на 2017 година. 3 080 000 лева за радарите ще бъдат дадени от Фонда за безопасност на движението, където се трупат събраните глоби след пътни нарушения.

Адв. Савова припомни, че според Закона за движение по пътищата, и по наредба на МВР от 2015 г. пътните полицаи са задължени да слагат пътен знак Е24 (Контрол с автоматизирани технически средства или системи) преди зоната, в която скоростта се контролира от мобилни или стационарни автоматизирани технически средства и системи.

Ако табелата липсва, електронният фиш за превишена скорост може да бъде отменен при обжалване в съда.

Нещо повече – ако е поставен знак Е24, след него задължително трябва да има камера, тъй като табелата е указателна, а не предупредителна, припомни адв. Савова.

В момента много често при сваляне на стационарна камера заради ремонт, не се премахва и табелата със знак Е24, припомнят читатели на Факти.бг.

По този начин катаджиите няма да могат зад храсти, от контейнери или кофи за боклук да се крият и да глобавят за превишена скорост.

Статистиката показва, че в момента Пътна полиция разполага със 148 мобилни и 25 стационарни радари в момента – с предупреждение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    133 10 Отговор
    Знака трябва да се постави ПРЕДИ зоната на заснемане! А не като нашите полицаи на 20 метра от скритата в храстите патрулка.

    Коментиран от #118

  • 3 китайче

    187 12 Отговор
    А как ще докажем ,че когато е правена снимката наистина е НЯМАЛО знак ? Примерно викат те след месец да ти връчат постановлението и как ще докажеш ,че преди цял месец точно на това място е НЯМАЛО такъв знак Е24 ? НЯКОЙ ДА ОБЯСНИ ! Ако обжалваш най лесно е катаджийте да кажат ААААА НЕ Е ВЯРНООО - ИМАШЕЕ ЗНАК ! И КО ПРЙМ СЯ ?

    Коментиран от #8, #9, #20, #60, #65, #68

  • 4 Минчо

    60 48 Отговор
    А защо трябва да има такъв знак?
    За да не се снимат всички ли и да се претрупа системата?

    Коментиран от #6

  • 5 тиквоча

    89 12 Отговор
    И реалната цена на камерите е 1 милион а другите 2 милиона за кой завари и те така .
  • 6 е па тоА

    60 8 Отговор

    До коментар #4 от "Минчо":

    За да имаш време да намалиш от 200 до колкото е разрешената скорост - ако не го направиш рискуваш семейния бюджет да изтънее и да нямаш лев после да си платиш тока ,водата ,храната и др. Демек държавата е помислила за всичко !
  • 7 Христо

    70 14 Отговор
    На мен ми дойдоха два електронни фиша. Единия се беше забавил с цели две години и нещо, а другия с около 8-9 месеца. Нито снимка ми дадоха, нито нищо, бял лист А4 пуснат през принтера с час, дата, координати. Кво мога да докажа?

    Коментиран от #80

  • 8 ЧНГ

    74 6 Отговор

    До коментар #3 от "китайче":

    Много лесно колега, по закон преди започване на смяната катаджиите снимат знака и прилагат после по делото снимката му, но много често знака "без да иска" пада по лице или гръб, а често и си го прибират в багажника и хващат хората по п...лския си начин!
  • 9 Венцислав Михайлов

    45 9 Отговор

    До коментар #3 от "китайче":

    Искаш да ти представят снимка от мястото на мобилната камера :) На нея трябва да се вижда, че има знак за ограничение и знак, че скоростта се контролира Е-24 ....
  • 10 Doni

    173 29 Отговор
    Абе, защо просто не карате с позволената от закона скорост....само хубави неща могат да произлязат от това. Пари ще спестите ч, може и живот до запазите ;)

    Коментиран от #13, #105

  • 11 карматаидва

    68 4 Отговор
    55 хил лева на камера НАРОДНИ пари
  • 12 илиев

    108 6 Отговор
    Защото много от знаците са сложени само за да се прибират пари а не да спасяват живот
  • 13 кроко

    49 6 Отговор

    До коментар #10 от "Doni":

    Не е само това, има хранилки със стационарни камери или пък за мобилни такива. На мен миналата година така ми цъфна една честитка някъде в северна България - плавен завой без ограничение, след него табела на някакво селце и след нея камера. То селцето реално почваше доста след това, ама важното е че ограничението е вече 50 и духаст!
  • 14 жоро

    36 3 Отговор
    И какво. Разчитаме на снимка с телефон, че камерта е на 50 метра преди патрулката само АКО го видиш. Пък ако няма и те глобят ( щото те ще се пробват със сигурност) твой проблем така ли ?
  • 15 кроко

    27 11 Отговор
    А знак като този на снимката, не мисля че някъде съм виждал!
  • 16 Милен

    72 10 Отговор
    Да питам, защо по околовръстното в София при разрешена скорост от 80 км/ч всички ме задминават след като аз карам с 80 км/ч?

    Коментиран от #27

  • 17 onq s konq

    24 82 Отговор
    90-100км/ч ми е най-неудобната скорост за колата-за 4-та е много,за 5-та е малко.А 6-та само на магистралата ли ще включвам?Тва значи да съм в непрекъснат преразход на гориво!

    Коментиран от #18, #19, #94

  • 18 СЕЛЯКА НАДМЕН

    55 20 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    КВА 6-та БЕ БУЛГУР НА КУРНИК 1992год И ОДЕКА МАГИСТРАЛА НА СЕЛО МНОГО ФИЛМИ БРЕ БАСТУН

    Коментиран от #110

  • 19 smolata

    48 14 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Конче, много ти е алтав двигателя на БМВ-то, братко, на мойта с 90 спокойно си включвам 6-та на круиз контрол и разхода ми е 3.5. На това му се вика въртящ момент и нормален двигател.

    Коментиран от #21, #28

  • 20 GHOST

    52 7 Отговор

    До коментар #3 от "китайче":

    Купил съм си камера с GPS. Записва, скорост, време, координати! 2 пъти ме спасява вече в подобни ситуации :)

    Коментиран от #78

  • 21 Tsvetomir Popov

    13 3 Отговор

    До коментар #19 от "smolata":

  • 22 Morgoth

    33 4 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Нещо повече – ако е поставен знак Е24, след него задължително трябва да има камера, тъй като табелата е указателна, а не предупредителна, припомни адв. Савова."

    А какво можем да направим когато виждаме това нарушение на всеки 20-30км? Масово са сложени знаци зад които няма камери. Напоследък се появиха и още такива.
  • 23 оптимист

    48 20 Отговор
    Не е демократично да се поставя само знак. Как така ще контролират? Всякаква форма на контрол следва да се забрани, за да може всеки водач в духа на демокрацията и спазването на Конституцията да кара както си иска, да гази пешеходци, да притиска тези дето нямат лъскави коли и да се удари на две ракии в някой неправилнодвижещ се стълб или дърво. Предлагам за да се запазят всичките права на горепосочените да се направи следното:
    - преди започване на контролът, служителите да се обаждат на министъра на вътрешните работи, а той да пита политическото ръковоство дали е целесъобразно
    - преди знака да стои директора на областната дирекция и прекия началник на служителите които ще снимат и да предупреждават горепосочените водачи с демократични права.
    - при самите служители да присъставт по трима адвокати от организации за защита на/от пострадали/наказания
  • 24 До GHOST

    13 6 Отговор
    Това смятам да направя и аз.И то в най-скоро време.Особено,както пътувам сам,иди си търси свидетели.А така е чиста работа.
  • 25 До GHOST

    11 5 Отговор
    Това смятам да направя и аз.И то в най-скоро време.Особено,както пътувам сам,иди си търси свидетели.А така е чиста работа.
  • 26 OMG WTF

    40 22 Отговор
    Аз пък искам да няма знаци преди камерата и да позволят на полицаите да чакалят по храстите. Но да спират и глобаяват абсолютно всички, а не само цървулите с кенефските коли. И глобите да са петцифрени. :)

    Коментиран от #102

  • 27 вес

    52 8 Отговор

    До коментар #16 от "Милен":

    Ами на всички им е писнало от такива които карат в най-лявата лента, вменяват си ролята на регулировчици на пътя и най-вече разполагат с чуждото време. Такива станаха десетки и вече най-бавната лента е тази най в ляво, която по закона за движение по пътищата е лента за изпреварване! Не разбирам липса на редовен секс ли провокира дълбокото вътрешно желание да се пречкат на всички или просто е особена форма на дебилизъм

    Коментиран от #29

  • 28 onq s konq

    22 14 Отговор

    До коментар #19 от "smolata":

    Противопоказно е да се кара с неподходящо ниска скорост на висока предавка,защото рязко се влошава смазването на двигатела,отделно дето се получава детонация в цилиндрите.Има си зададен диапазон на обороти,който трябва да се спазва ОТ ДОБРИЯ ШОФЬОР-при мен е межд9у 2,2 и 3000 оборота.А "алтав" двигател като моя-дай боже всекиму,дето кара колата да лети с 240...където може естествено.

    Коментиран от #35, #51, #98, #106

  • 29 вестник

    9 1 Отговор

    До коментар #27 от "вес":

    Нещо си омотал лентите!
  • 30 ШАРАН БГ

    52 13 Отговор
    Не ги разбирам тези адвокатски уйдурми ! Щом няма знак, не могат да те снимат, на могат да те глобяват, ти можеш да караш със 150 км/ч , да убиваш по 3-4 .ма наведнъж и най-много да те осъдят на 4 / четири / години затвор!!! А-а, а ти можеш и да обжалваш.... Ти си карай по правилага, бъди внимателен и толерантен към хората на пътя, а полицая да се крие където си иска, ако ще на жена си под полата- какво те интересува. Той си гледа неговата работа - ти си гледай пътя и скоростомера !!!!!!
  • 31 Onq s konq

    24 7 Отговор
    Нямам кола,лъжа всички навсякаде.Имам каруца бнв

    Коментиран от #32

  • 32 onq s konq

    8 15 Отговор

    До коментар #31 от "Onq s konq":

    То е ясно че нямаш кола,НО ЗАЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ МОЖЕШ ДА ИЗЛЪЖЕШ НЯКОГО ЗА НЕЩО,САМО КАТО ПИШЕШ С МОЯ НИК?То акъл трябва за да лъжеш И ДА ТИ ПОВЯРВАТ ве ееей:)

    Коментиран от #111

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 МИро

    25 2 Отговор
    Ей, загубен народ тоз българския. Един иска да кара с 200, друг му пречел знака за ограничение, трети каруцата му преразход давала и специален закон за неговата каруца иска, и като цяло всички не спазват закона, а реват за КАТ и как още сто задължителни неща КАТ да правят, та току виж те нещо не спазили и акта тогава да може да се обжалва. Аз предлагам, така и така полицаите са по двама в колата единия да излиза на пътя и да развява един кариран флаг, като на формулата, за да може всички да видят че след това следва камера. Колко е да им купят по един такъв флаг, не са толкова скъпи И така законово ще премахнем корупцията в КАТ. ДА живеее, ура!
  • 35 Той

    23 10 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    Село, ти къде си летял с 240,в мокрите си сънища ли? Дори по магистралата с тази скорост на завоите центробежната сила се стреми да те премести на другата седалка. Просто нашите магистрали не са тази скорост. А кръпките по тях карат цялата кола да се "сейка". И това с кола, не говоря за 11-сет годишната ти нафтова печка, па макар и трибуквена. Карал си ти истинска кола!

    Коментиран от #45, #113, #115

  • 36 реалист

    25 6 Отговор
    те от април месец и убийствата нямало да се наказват, все търсим на хляба мекото не може ли просто правилата и ограниченията да се спазват.
  • 37 радарчо

    27 19 Отговор
    Колям кеф ми е да си снимам нарушителите. Кеф, кеф, кеф. А още повече ми е ок, когато слушам пискливия им вой. Ехааа снимай, снимай, снимай и глоби, глоби, глоби докато Ганьо се научи са спазва правилата.
  • 38 сал

    7 12 Отговор
    Миналата седмица се криха зад спирката на с.Глухар на пътя м/у Момчилград и Кърджали и бяха с камера. Даже глобяваха наред, идиотите!

    Коментиран от #39, #101

  • 39 хтр

    4 6 Отговор

    До коментар #38 от "сал":

    И НЯМАШЕ ПОСТАВЕН ЗНАК!

    Коментиран от #40

  • 40 радарчо

    9 6 Отговор

    До коментар #39 от "хтр":

    До 38 и 39

    Мдааа. Аз бях. Голям кеф. Снимах, снимах, снимах чак ми посиняха пръстите да натискам копчетата. Е сега пък нямало поставен знак. Ай сега и претенции. И, какво от туй как иначе ще си снимам? Голям фотограф съм.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Антимотористааа

    20 7 Отговор

    До коментар #41 от "Моториста с 300км":

    Алоууу моториста а аз като разлея 20 литра изгоряло масло на шосето ще те видя къде ще стигнеш с твоите 300 километраааааа.
    Да не ти остане само каскатааааа.
    А сега, какво ще кажеш умникооооо. Да не ти влезе номера някъде изотзадзеее. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха.
  • 43 по темата

    1 1 Отговор
    тяло.
  • 44 antidizel

    17 6 Отговор
    ТАКАВА ТАБЕЛА ПРЕД СНИМАЩА КОЛА НА КАТ В БГ НЯМА/ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ КОЛАТА НА КУКИТЕ НЯМА НИКВИ ДОКУМЕНТИ ВИНЕТКИ ЗАСТРАХОВКИ И ПРЕГЛЕД

    Коментиран от #46

  • 45 onq s konq

    7 8 Отговор

    До коментар #35 от "Той":

    Не разбирам какво искаш да ми кажеш с тоя епитет "село",но това са подробности.Глуповато от твоя страна е да ми обясняваш основните закони на физиката или която там наука се занимава с центробежните сили,но на въпроса ти "къде съм карал с 240 в час ти оговарям немедлено:ПРИ БЕЛОКОПИТОВО на магистралата Шумен- Варна.Там няма от "твоите" завои и всъщност съм го правил САМО ВЕДНЪЖ преди около 2 г. за да си пробвам възможностите на БМВ-то.За да карам с такава скорост обаче съм се "оборудвал" с гуми "континентал"/предни 235мм,задни 245мм/,нови дискове и накладки предни,абсолютна центровка на джантите 17-стки.А иначе по "Хемус" към София /от Златна Панега/ повече от 200 не вдигам,защото наистина има завои и неравности.И запомни ти и останалите:НИКОГА НЕ ЛЪЖА...без сериозна причина:)

    Коментиран от #47

  • 46 радарчо

    8 15 Отговор

    До коментар #44 от "antidizel":

    Това, което си написал изобщо не е истина. Служебните автомобили на КАТ са си редовни от всякъде, но по интересното е, че такива като теб не могат да ги проверяват. Виж в обратния вариант катаджиите могат да ти направят детайлна проверка на всичко и ти нищо не можеш да им направиш. За това те е яд, ама само можеш да се плюниш тук. Внимавай пази си здравето, че от много жлъч да не вдигнеш кръвно, че стават бели.
  • 47 onq s dinozavara

    15 8 Отговор

    До коментар #45 от "onq s konq":

    Ей го на пак се изпусна. Къде си вдигнал 240 км.ч. с твоето 20 годишно нещо, на което викаш БМВ?
    БМВ е било като е излязло от поточната линия, а сега е просто ... Половината му коне отдавна са дали фира, а останалото е малко магарета и няколко катъра.
    Да не си се объркал и вместо 240 км.ч. да си вдигнал 240 градуса на водата в радиатора ???

    Коментиран от #50

  • 48 кат

    14 7 Отговор
    значи този знак е по важен от правилника за движение по пътищата. ограничението на скороста за населените места не е важна за повечето тук, що трябва да я спазвате, проблема бил дали има знак, че видите ли нарушим ли закона,това е начин да се измъкнем. а като загиват толкова хора по пътищата,тогава някой замисля ли се като се е измъкнал да не плати глоба,заради някаква табела,дали го гризе малко съвеста.
  • 49 Човек

    50 8 Отговор
    А защо изобщо трябва да има такъв знак? Има "Закон за движение по пътищата", в който ясно е записано с къде с каква скорост трябва да се движиш - населено место, между градски пътища, магистрала. По пътищата има знаци с които е указано позволената скорост за конкретен участък. Щом като не се съобразяваш със закона и знаците значи си в нарушение!!! В такъв случай, трябва ли някой или нещо да те предупреждава, че ще бъдеш засечен с превишена скорост и ще бъдеш глобен за това? Според мен - НЕ!!! След като си решил да се правиш да "безсмъртен" - победи си санкцията? Ама колата не и подхождали скоростта на движение, оборотите или предавателните числа на предавките и т.н....!!!? Ами смени си скоростната кутия, с по-подходяща, или смени колата. Работя 20г. в застрахователната сфера, като вещо лице. Нямате си представа колко тежко катастрофирали коли съм огледал, с кръвища в тях, човешки скалпове и разпилян мозък! Най-тежко се оглежда автомобил в който е загинал човек, недай си боже, дете!!! И си задаваш въпроса, "Защо". А отговорът е - Защото някой малоумник е решил да се прави на "Безсмъртен". Колеги шофьори, всички имаме семейства! Всеки, и всички може да не се прибере у дома, никои не е застрахован срещу "безсмъртните". Помислете върху това!!!
  • 50 onq s konq

    5 35 Отговор

    До коментар #47 от "onq s dinozavara":

    Научи се да смяташ:КОЛАТА МИ Е 2004Г ПР-ВО и дори през лятото навън да е 42 градуса,стрелката на манометъра стои като заковата на средата.ТОВА Е ДИЗЕЛ 204 КОНЯ БЕ КАПУТИН, -нещо,което ти никога през живота си няма да имаш!И нещо повече-НЯМА ШОФЬОР КОЙТО ДА СЪМ ВОЗИЛ И ДА НЕ КАЖЕ,ЧЕ КОЛАТА ВЪРВИ КАТО ЛУДА:)

    Коментиран от #53, #54, #55, #109

  • 51 Morgoth

    2 6 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    Няма как да ги докарам тия 2-3 хиляди оборота, отпусна ли газта и на 200 да съм слиза на хиляда.
    CVT к'во да се прави :)
  • 52 Камера

    5 4 Отговор
    Е като чета тук направо се чудя , защо ли има полиция изобщо. Изобщо за какво ли служат камерите на КАТ след като не вършат работа. Някой задава ли си този въпрос изобщо? Има ли смисъл да се купуват изобщо?
  • 53 onq s dinozavara

    17 8 Отговор

    До коментар #50 от "onq s konq":

    Ей катърчо не ми говори така бе. Какво ми се хвалиш с този дърт котурник произведен 2004 г. Да не го имаш за нов? На 13 години кола е какво ми се дуеш ?
    Аз карам кола произведена 2009 година и не я считам за нова въпреки, че е в много добро техническо състояние, а ти си ми се избузил с 13 годишен шлеп. Умишлено няма да спомена марката, за да не и правя реклама и да не възникват спорове в тази посока. И моята е дизел със 6 скорости и в сравнение с твоето БМВ е в пъти по икономична. казвам го с пълноно убеждение за това, защото се занимавам с коли и имам понятие. Вярно не е 204 коня, но е близко до тази мощност и също мога да вдигна над 200 км., но защо ми е ? Карам разумно и не се доказвам пред никого, защото това да се напъваш и да летиш като луд си е КОМПЛЕКСАРЩИНА. Но дори и да не го нарека така повечето собственици на тези ковчези са точно комплексари, които не могат да блеснат с друго освен с малоумно натискане на газта и доказване на и аз не знам, на какво. Ти с малък и тънък атрибут ли си, че си взел да се доказваш с 13 годишен ковчег?

    Коментиран от #107

  • 54 onq s dinozavara

    1 5 Отговор

    До коментар #50 от "onq s konq":

    Ей коньо виж, какво правят хората с една съвсем обикновена Астра. Но този не съм го чувал да се хвали като теб с твоето 13 годишно БМВ. Тази Астра ако те срещне на пътя ще те направи на щайга и няма да можеш да разбереш, какво ти се е случило. Ето на гледай : http://pik.bg/%D0%BB%D1%83%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%88%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D1%81-260%D0%BA%D0%BC%D1%87-%D0%B2-%D1%87%D0%B0%D1%81-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-news640903.html

    Коментиран от #56

  • 55 onq s dinozavara

    5 7 Отговор

    До коментар #50 от "onq s konq":

    Извинявам се коньо ето ти клипа за Астрата. Ако не те е страх и срам гледай :
    https://fakti.bg/bulgaria/228474-kak-edno-e-moje-da-ni-spasi-ot-kat
  • 56 onq s konq

    6 12 Отговор

    До коментар #54 от "onq s dinozavara":

    Грешно ме разбираш-не се "дуя" с БМВ-то си,просто ме дразни простотията ви че не правите разлика между стара кола и СТАРА НО ПОДДЪРЖАНА КОЛА!Затова и пиша динамичните й качества за да ви се изясни,че всичко зависи от собственика колко си обича аутото!И да не сте залюпени в разсъжденията си и да съдите за едно МПС само и единствено по годините му,а да обръщате внимание и колко пари ДОПЪЛНИТЕЛНО са вложени в него!Колкото до инфото ти за някаква "Астра"...просто не ме занимавай с глупости:)

    Коментиран от #57, #59, #108

  • 57 onq s dinozavara

    7 2 Отговор

    До коментар #56 от "onq s konq":

    Да де, ама тази Астра от клипа ще те издуха от всякъде, колкото и да я подценяваш. От клипа явно се вижда, че не дава евала на Ямахата, а за теб и твоето БМВ, какво остава. Нали се дуеш, че много вървяло нещо.
    Ай лека нощ и стига хвърля къчове. Винаги ще има по-бързи от твоя кошник не мисли, че караш совалка.
  • 58 До коня

    17 3 Отговор
    Дотук разбрах, че най - бързата кола е 15 г. БМВ. Ебаси печката ебаси чудото. И сигурно пуши само от 270-280 нагоре но към 350-360 км/ч спира да пуши и как тръгва.......

    Коментиран от #112

  • 59 А така

    10 7 Отговор

    До коментар #56 от "onq s konq":

    Браво колега, това е съвестно мислене. Една кола ако и се сменя всичко по окачване и спирачки навреме и се преглежда редовно, няма значение на колко години е. Остави ги тея да си дуднат, боли те шперца.
  • 60 AntiMafiots

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "китайче":

    китайче, Начинът да излезнеш от тази ситуация е като имаш записващо устройство в колата което струва от 20-50 лева и си спокоен на пътя.
    Така без значение какво се случва дали ти си виновен или не, имаш валидно доказателство което може да послужи пред съда като веществено доказателство. Инвестицията е един път !!!
  • 61 ТоШибиян

    8 3 Отговор
    Радарен заглушител с честотна лента от 10 до 30 гигахерца с мощност няколко вата и кат не могат да ви засичат нито снимат защото радарът излиза от строя
  • 62 DOM

    6 0 Отговор
    Вървете доказвайте дали е имало или нямало знак Е24
  • 63 Гост

    14 3 Отговор
    И как точно, ще прескочите склонността на държавния служител към послъгване и нарушаване на закона. Представете си полицаи(винаги двама) спират сам шофьор на необозначен с е24 участък от пътя и му показват предишно замерване. Полицаите са двама т.е свидетели един на друг, шофьорът е сам и се почва, ама за това, онова не съм карал с превишена скорост, не е обозначен участъка с е24. В най-добрия случай ченгелите гушват 10 лева и остават да се точат на следващия самотен шофьор. В най-лошият случай му пишат акт, който шофьора обжалва и се почва едно ходене по мъките с българския съд. Идват полицаите и лъжесвидетелства - да той караше с превишена скорост и участъка беше обозначен с е24. Шофьорът им тегли една м..на и отива пак да гласува за бай Х.й.
  • 64 Този

    9 3 Отговор
    55000лв за камера!?!?!?
  • 65 Dani

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "китайче":

    Взимате си един видео регистратор за 30-40 лева и сте готови ;)
  • 66 Атанас Атанасов

    1 2 Отговор
    Точно на това основание оспорих ЕФ и съа го отмени като НЕЗАКОНОСЪОБРАЗЕН!!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 японче

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "китайче":

    В административното производство, не ти трябва да доказваш, че не си извършил нарушението, а наказващият орган трябва да докаже,че си извършил нарушението. Така че относно камерите и знаците, доказването на тяхното имане се пада на полицаите. Предполагам, че при поставяне на знака, съответно при махането му, се съставя някакъв протокол, към който се прикачва и снимка (най-вероятоно), в който се указва, къде, кога и защо е поставен знака.
  • 69 пфадфжадф

    8 0 Отговор
    кражба и продажба... ох на батко 3 млн-а как ще ги делнете толкова малко поне още 300х толкова... а намаляване на жертвите по пътищата, кога да очакваме, може би след около 100-150г?
  • 70 беден европеец

    4 1 Отговор
    а не да ми се крият като мишки
  • 71 ЯДОСАН ГРАЖДАНИН

    7 4 Отговор
    Аз не мога да разбера едно- как ще докажем в съда, че е нямало знака за камера? Тяхната дума срещу нашата. Освен ако нямаме видеорегистратор в колата, но дори неговите записи не се приемат за доказателство в БГ съд....
  • 72 видин кат

    11 3 Отговор
    Полицаите са жалки смешници!!! Виждал съм да снимат без знак Е24, или знака е на 10, 20 метра от колата или сложен на земята!!! Това го правят преди град Видин.

    Коментиран от #92

  • 73 Моториста с 300км

    8 13 Отговор
    Сложих си Радардетектор на мотора не за да се пазя, а като ми замига да давам пълна гас покрай камери и скапани минцифаики:)))) Рекорда ми е с 310 покрай камера :))) и с 280 покрай патрулка на околовръстното в София, щях с повече да мина ама късно ги видях.

    Коментиран от #97

  • 74 КрзаМвр

    5 0 Отговор
    Според мен единсвеното което може да бъде неопровержимо доказателство за мвр е да задължат знака да влиза в полезрението на камерата може да се направи
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Колю

    3 1 Отговор
    200 на километража не е 200 км.в час . Не и измерено с радар. 240 км на 13 годишен катър е нещо като 190 с магарето. А за останалото -не се безпокойте ,все ще Ви оберат парите ако не се самоубиете някъде. "Вкараха ги в пътя и ги размазаха".
  • 77 Европа

    1 1 Отговор
    Ми те слагат знак и кутия за камера. Дали им кмет и дали работи е квалифицирана информация. Ств едният клас има само едно право - да плаща глоби. Адвокат е поне 5 пъти по скъп, така че мислим позитивно и плащаме. БГ е също в Евопейския Съюз, така че идва същата постановка. Наздраве
  • 78 Инфо

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "GHOST":

    Ако може да кажеш каква е камерата ще съм ти много благодарен!
  • 79 ИНСТРУКТОР

    6 5 Отговор
    Спазвайте ЗАКОНА бе хора.Добър лош,ако се спазва няма да се тюхкаме и вайкаме.
  • 80 dynamo

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Христо":

    И на мен така. И си ги платих като поп:)
  • 81 село

    8 1 Отговор
    В Германия няма такива простотии снимат си с мобилни камери в цивилни автомобили и това е проблем никакъв закона трябва да се спазва а не само да ревем. По добре камери навсякъде от колкото някой гладен патрулен полицай който не смее да спре някой луксозен автомобил че прпблеми ще има а гледа да спре обикновения човечец ивсеячески да му вземе някой лев за почерпка!!!!
  • 82 Джек лондон

    7 1 Отговор
    От 09 07 2017 има решение с което се отменя заповедта за задължително поставяне на знак Е 24! Някои да провери а не да пишат глупости! Така че антирадара е спасението ! Въпроса е какъв?
  • 83 Някой си там

    4 0 Отговор
    Относно коня брат БМВ карат тези които нямат пари за Мерцедес ;) нищо лично . Относно камери те тва е тъпо има си ограничения спазваш и те боли фара има ли няма ли камера жалко е само че господата от КАТ спират мишоци и ги разплакват а батковците с по скъпите автомобили се правят че не ги виждат че не се знае кой се вози зад затъмненото стъкло
  • 84 The TRAPPER

    0 1 Отговор
    Сънародници , защо толкова много коментари ? В Германия защо всички спазват ограниченията ?
  • 85 Йорданов

    1 1 Отговор
    За какво го пишете това като то не е актуално към днешна дата ако не се лъжа.
  • 86 0808

    1 4 Отговор
    Абе глупчовци,за какво ни е да слагат знак ,че има камера или КАТ?Нали целта е да се озаптят тия които карат не разумно бързо и ни изтрепват по пътищата. Нали всички искаме да пътуваме безопасно и да стигнем ЖИВИ за където сме тръгнали.Заради няколко глупака колко семейства се зачерниха от идиотските надпреварвания по пътищата. ДО КОГА? Всички имате глави на раменете си ,ами мислете с тях,не ги ползвайте само за производство на пърхут!Не трябват никакви знаци,а трябва много строг КОНТРОЛ с ясни правила и точни формолировки,за такова нарушение точно такова наказание,а не от толкова до толкова.ТОЧНО за всяко нарушение да се знае точно каква е санкцията,и да не може да се обжалва в съда.Да може да се прави проверка в съда дали отговаря на истината и ако да ,да се прилага.Смятам,че това ще огхлади страстите на бързащите.Погледнете как е в една Гърция.
  • 87 Kliucheto

    0 0 Отговор
    Те го премахнаха през 2017 г. правилото да има знак за камери

    http://bnr.bg/plovdiv/post/100850857/bez-znak-e24-pred-kamerite-na-kat-ot-dnes
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Шофьор

    1 2 Отговор
    Яки глоби денонощно само това е спасението. Да пуснат 20 коли на вътрешна сигурност само за един месец да правят нарушения из цялата страна и да предлагат рушвети на пътните полициаи да натикат няколко патрулни двойки в затвора и всичко се оправя. Може но не искат.
  • 90 412GW

    1 0 Отговор
    Аз ползувам т. нар. "Dash camera", т. е. видеорегистратор, има си GPS, записва скорост, време, координати, широкоъгълна 150 градуса.
    Купих си я на коледна промоция от Amazon.uk, модела е Nextbase 412GW, сега струва около 100 паунда, но има и много по-евтини...
  • 91 ЗАПОЗНАТ

    1 1 Отговор
    ТАЗИ АДВОКАТКА ДА ВЗЕМЕ ДА СИ СКЪСА ДИПЛОМАТА ,ТЯ Е АДВОКАТ КОЛКОТО АЗ КОСМОНАВТ , ЗАКОНЪТ Е ПРОМЕНЕН ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА, ДА СЕДНЕ И ДА ГО ПРОЧЕТЕ ПРЕДИ ДА ПОДВЕЖДА ХОРАТА !!!!

    Коментиран от #96

  • 92 Кольо

    2 1 Отговор

    До коментар #72 от "видин кат":

    Преди да плещите глупости седнете и научете закона , че масово не се знае правилника за движение, а таз адвокатска ще ви одере здраво и то без ефект , закона е променен в края на миналата година !
  • 93 Дойчо-фиша

    2 0 Отговор
    Вместо да се крият зад кофите за боклук направо да се наврат вътре........тея кофи нали са за боклук.
  • 94 Миседниш накура

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Скрий се някъде с твоите размишления -не си интересен

    Коментиран от #116

  • 95 Анонимен

    2 0 Отговор
    А какво ще стане с братята Избиратели на Партиите които са с купени книжки .Бат Манго.И Дървената Мафия на Пеевски и Слави Бинев. Които карат камиони без дадена категория. Застраховка винетка .и преглед с винетка. Те и светлини нямат.камоли платени данъци.Ами сега. бат боико.Ко правим.
  • 96 Смях

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "ЗАПОЗНАТ":

    То и статията е от миналата година, но кой да види :д
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 АЛФА Q4

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    АБЕ КОН ИЛИ МАГАРЕ. МА СИ АБСОЛЮТНО ПРАВ.А И ОЩЕ НЕЩО НА ОНЗИ ЦЪРВУЛ С 6 та скоростттттт.АБЕ ДЕБИЛ ПРИ ТАЗИ СКОРОСТ НА шеста КОЛАТА НЯМА ДА ТИ ДАДЕ ПО МАЛЪК РАЗХОД.ТИ МАЙ НЕЩО СИ ЧЕЛ НЕДОЧЕЛ.МАЙ СТАВА ВАПРОС ЗА 320 D. ПА ТВА чудо с тоя инхалатор дето е турбокомпресор кога това ще стане бе тъпчо

    Коментиран от #114

  • 99 Niki

    1 1 Отговор
    Требе да има знак който предопреждава ,че ще има знак Е24 тва като в цяла европа
  • 100 Ники

    1 1 Отговор
    Има едно лице цц което име няма да спомена инак мойто писание ще оскверна :та това лице си прави кво ще и съд и кат и парламент и и дърва и горива и йййй...затова на есен на площада и ...
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Отговор

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "OMG WTF":

    Как КАТ да спират абсолютно всички , като всички карат с превишена скорост? Ще се образува едно километрична колона и реда да те" обработят" може да ти доиде и след седмица.
  • 103 бат мишо

    0 0 Отговор
    КОН завоя на белокопитово ако го земеш с повече от 170 ти подарявам апартамент в Варна
    не че нещо ама 28 тодини минавам оттам всяка седмица
    по маршрута
    със секви коли 180 беше със 7 ца 750 ил дългата база
    поднесе ми и я чукнах на 170 и то вечер кът виждам по фаровете че отдолу не иди никой
    с 240 в него белокопитовски завой ако ПРОБВАШ ни кон ше остане от тебе ни каруца
  • 104 бат мишо

    1 1 Отговор
    туй ти го пише човек дет е слизал от варна към слънчака по онес завои дет пише 30 макс скорост със 130 с вратите напред
    член на клуба на БМВ шофъор с бензин в кръвта
    ходил с кола и мотор на училище в автото от 1986 до 1989 когат дех книжка на 18 с 13 катастрофи и знаещ на 90 проц от завоите в бг максималната скорост откак стана куриер в еконт
  • 105 гощо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Doni":

    Не мога да карам с ограниченията.Колата не го позвулява.Ограниченията с много остарели трябва промяна. Какво е това прибираш се от Варна и на всеки 5минути ограничение 60.Защото се вклучва селски път.Не става така.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Оня лудия

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "onq s dinozavara":

    Браво много точен отговор!!!
  • 108 Дрън дрън

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "onq s konq":

    АМИ ТО САМО УМСТВЕНО УВРЕДЕНИ ИДОЙОТИ КАРАТ BMW!!!ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАЙЙЙЙЙЙУУУУУУУЯ!!!
  • 109 Дрън дрън

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "onq s konq":

    И казано на кратко щом караш BMW,значи СИ ГОЛЯМ ЗАДНИК И КЕЛЕМЕ!!!
  • 110 Ха де ха де

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "СЕЛЯКА НАДМЕН":

    Много,ама много точен отговор БРАВО НА ТЕБ ПИЧ!!!
  • 111 Ала бала

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    Ами това е казано и доказано,че BMWто се кара от ВСЯКАКВИ ИДИЙОТИ И БЕЗУМНИ САМОУБИЙЦИ НА ПЪТЯ БЕ ТЮФЛЕК РАЗМАЗАН!!!ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ВИСОКИ СКОРОСТИ ПОНЕЖЕ ПРОСТАКА КАТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОКАЖЕ ПРОСТОТИЯТА С ДРУГО Я ПОКАСВА С ВЕЛИКОТО BMW!!!Лично аз имам познати които само ми се фукат с тяхните BMWта,иначе като хора са шматки и половина!!!
  • 112 Един друг

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "До коня":

    Евала ти за точния отговор беПИЧ!!!Тоя сконя му е време да го закопаме!!!!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Ала бала

    0 1 Отговор

    До коментар #98 от "АЛФА Q4":

    Абе колега остави го не се занимавай с тоя ПРОСТОУМНИК бе!Той не може да събере 2+2 та тръгнал да ми кара БМВ!!!
  • 115 Фурията

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Той":

    Абе колега на тоя НЕХРАНИ АЙКО сигурно МАМА И ТАТИ СА МУ КУПИЛИ ЗНАМЕНИТОТО БМВ.ИЗАТОВА СЕ ИЗХВЪРЛЯ КАТО РИБА НА СУХО.БМВ автомобил класика отвънка лъскаво,ама гнило от вътре.Веднъж се хванахме на бас с един мой познат,че БМВ то му не струва и че с моят Ситроен Ксантия ще го задмина на един междуселски път и че ще ми гълта прахта и то на шега на майтап така и стана.Не,че нещо се изхвърлям ама макар че е раздръмкан Ксантия1997гза мен той си остава бойна машина и му нямам особено доверие през какъвто и път да го карам от там минава.А това,че не вдига 240км не проблем нали!!!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Независим

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    А теб какво те бърка дали са в храстите или не са? Бунтувай се срещу тези които отнемат човешки живот. Какво би коментирал ако някой безумник отнеме живот на твой близък?
  • 119 setepineqag

    0 0 Отговор
    http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
  • 120 otasisix

    0 0 Отговор
    http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове