Last news in Fakti

15 Март, 2017 14:54 27 493 22

КАТ искали да слагат камери за превишена скорост в кофи за боклук

  • камери за скорост-
  • кат-
  • кофи за боклук

56 преносими камери ще бъдат закупени и ще започнат да дебнат шофьорите за превишена скорост до края на 2017 година. 3 080 000 лева за радарите ще бъдат дадени от Фонда за безопасност на движението, където се трупат събраните глоби след пътни нарушения. Това ще се случи, ако днес Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението одобри предложението за отпускане на парите за „очите“, пише „Телеграф“.

Неин председател е министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. Получат ли „да“ от ръководството на МВР, от КАТ ще се сдобият с 56 триноги камери до няколко месеца и те ще започнат да следят за нарушители до края на годината.

Уредите са сгъваеми и ще са в куфар. Те ще бъдат вадени от пътни полицаи ежедневно и поставяни на определен участък от пътя, където да следят часове наред за превишилите скоростта. След това ще се прибират обратно в куфара и ще се транспортират до друго място.

„Смятахме да ги поставяме в кофи за боклук, в контейнери, в рекламни коли, които не са на МВР и да снимат шофьорите без предупреждение. Това обаче няма как да се случи на този етап“, признаха от Пътна полиция.

Причината е, че сега е задължително предупреждението с пътен знак, че следва контрол на скоростта и скришното дебнене е незаконно. Така триногите камери ще снимат нарушители за скорост както всички останали 148 мобилни и 25 стационарни радари в момента – с предупреждение.

Отделно преносимите „очи“ ще разполагат и с охрана. Докато снимат, наблизо на пост ще има екип от двама пътни полицаи в патрулка. Работата им ще е да наблюдават някой да не открадне устройство, а и след края на „смяната му“ да го приберат или закарат до друго място за контрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ото

    13 1 Отговор
    Това е голям риск за бюджета... Клошарите ако ги видят няма да им простят за скрап.... МВР ще остане без камери.... Пак пари за нови ще трябват... Трябва възпитание на шофьорите за дар азберат, че хайде с 10 км не си видял км-ажа е вече неволно, но с мръсна газ и високас корост е риск за останалите по пътя, а няма смисъл от каране газ-спирачка, освен ако не те гонят или не гониш някой... Значи ако останалите шофьори карат умната, тия дето хвърчат ще са само мафиоти и ченгетатап о петите им...логика...
  • 2 GDSG

    50 2 Отговор
    PO DOBRE KATADJIITE DA DAVAT DEJURSTVA V KOFITE ZA BOKLUK
  • 3 Дойчо фиша

    43 2 Отговор
    Бас ловя че това го е измислил някой дебелог.з чиновник който вместо да лови бандюги си е бъркал в носа и се е чудил каква тъпотия да измисли че да си оправдае заплатата.....Най-добре е самите полицаи да влезнат в кофите.....
  • 4 111

    41 2 Отговор
    Мале, мале, мале... "Отделно преносимите „очи“ ще разполагат и с охрана. Докато снимат, наблизо на пост ще има екип от двама пътни полицаи в патрулка. Работата им ще е да наблюдават някой да не открадне устройство, а и след края на „смяната му“ да го приберат или закарат до друго място за контрол." ... Хем пари за камери, хем допълнително пари за поне 2-ма тумбаци, които да се излежават в патрулка и да пазят триножниците... По-голяма глупост не бях чувал скоро!

    Коментиран от #9

  • 5 м-р Костов

    51 0 Отговор
    За бабите по селата няма полицаи, но камерите ще се вардят от двама.
    Милиционерска работа!
  • 6 Гого

    38 0 Отговор
    Аз предлагам в дупките на пътя да ги слагат има достатъчноооооооо!
  • 7 малее

    26 3 Отговор
    Гадове..само гледат как да точат народа!
  • 8 БВВ

    31 1 Отговор
    Оправете пътищата с усвоените пари от актове, вместо да ги крадете и инвестирате в "скъпи" камери. СТИГА СТЕ ОБИРАЛИ ДЪРЖАВАТА!
  • 9 гост

    30 0 Отговор

    До коментар #4 от "111":

    ще требе и още двама да следят тумбаците да не заспят и да не манипулират данните от камерата
  • 10 Някой

    26 1 Отговор
    Проста държава ще си останем с управници които са пълни малоумници. Нямам думи
  • 11 Zzz

    14 0 Отговор
    Пълна глупост
  • 12 Zzz

    13 0 Отговор
    Пълна глупост
  • 13 Rest

    19 0 Отговор
    Оставете хората да карат писнами от тия камери направетеси пътиштата
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 аааааааа

    7 0 Отговор
    хАХАХХА - те всичката я свършиха - сега на готово от кофите за боклук ше ни глобяват! Тъпаци..
    Ей, за пореден път се уверявам, че няма един свестен при тея..
  • 17 Бай Тошо

    8 0 Отговор
    Докато разбереш че си глобен за скорост може да мине месец а до тогава да си насъбрал поне още 10 фиша или да си се претрепал от спортно каране, тия камери са само лапачки и нищо друго
  • 18 onq s konq

    4 1 Отговор
    със вкарване на кофите за боклук в катаджийското следене,следва и клошарите да се ангажират като доброволни сътрудници на КАТ.Така че ако внезапно някой мърляв клошар властно ви спре в някоя странична уличка с крак на предната броня за проверка на документи,...РЕСПЕКТ!
  • 19 ГОШО

    1 4 Отговор
    Какво ревете бе?В белите държави е точно така-стационарни камери и мобилни в необозначени автомобили.Правиш се на тарикат....получаваш честитка!А тук?!?-Ще ги предупреждават с знак......И после защо се избиваме по пътищата....

    Коментиран от #22

  • 20 Ттт

    2 0 Отговор
    3080000лв пак ще има грозна кражба
  • 21 Ттт

    1 0 Отговор
    3080000лв пак ще има грозна кражба
  • 22 ГоУст

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "ГОШО":

    Така е. Там...на запад....има неотменимост на глобата!!!
    А тука всеки 2-ри се перчи че имал връзки или задава въпроси от типа - "ти знаеш ли кой съм аз"...
    После що се избиваме по пътищата...
    Камери да се поставят в необозначени автомобили а не в кофи - макар че и това не е лоша идея!!
    Камери - глоби, камери - глоби, взимане на книжки, и "со малко кютек" по каската - това е решението за България!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове