Last news in Fakti

22 Март, 2017 21:31 968 16

Кунева: Трябва да дадем отпор на популизма

  • меглена кунева-
  • ес-
  • избори

Силна Европа е важна за нас на южната граница

Трябва да дадем силен отпор на популизма и национализма, защото силна и единна Европа е добра перспектива за всички европейски граждани, най-вече за тези като нас, които сме на южната граница на Съюза. Сами, без Европа, с терористичните заплахи и мигрантския натиск, сигурността България не може да се справи, защото тези процеси са сложни, изискват ресурс на повече от една държава и политическо съгласие на повече субекти. Страната ни трябва да направи избора си за степента на консолидация в ЕС, която кореспондира с нашите интереси. Това заяви на лекция във Велико Търново за бъдещето на Европа и европейския път на България лидерът на ДБГ Меглена Кунева.

Европа търси спасение и нови идеи, защото светът много динамично и дълбоко се променя. Дори най-голямата страна в ЕС е само 1 % от населението на света, но целият съюз е 500 млн. души. Затова ЕС има огромна сила с възможностите си да преговаря, вкл. и за национални за отделната страна интереси, категорична беше Кунева.

Тя коментира и т.нар. "Бяла книга" на ЕС, оповестена от Юнкер с пет сценария за развитие на Съюза. България трябва да направи анализ на ползите и рисковете от всеки от тези пет варианта и без колебания да го защитим пред Европа. Тези пет сценария трябва да се дискутират много задълбочено и дълго в България. България трябва да реши колко интензивно да е членството й в ЕС, кой от тези сценарии ще й донесе повече просперитет и кои ще са рисковете. И да вземе консолидирано общо национално решение, заключи тя.

След няколко месеца България поема председателството на Съвета на ЕС и политическите ни приоритети, свързани със сигурност, икономическо развитие и свобода за гражданите, ще бъдат във фокуса на Европа, каза Кунева. Тя заяви, че общините трябва да имат възможност да участват със своите ресурси и важни публични събития в председателството и неговата комуникационна и събитийна програма. Трябва да се обхванат старите исторически столици на България. По тези възможности би било жалко да пропуснем ползи, ако се забави организацията поради обща нестабилност, политическа динамика, избори или друга подобна причина, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис

    22 1 Отговор
    Тоя мазен хамелеон пак ли се появи?
  • 2 Българе

    22 1 Отговор
    Изчезвай вече де!!!
  • 3 Изчезвай Гадино

    21 1 Отговор
    Политическият труп не спира да смърди.
  • 4 Бате Любо

    19 1 Отговор
    Просто ми се повдига от тая като я видя...
  • 5 no name no face no number

    16 1 Отговор
    И ние ще ви дадеме отпор пък ще видиме кой е по по най:))) Популизъм да се нарича добрата идея за съхраняване на нациите??? Това г-жа Кунева е мнооого извратено.
  • 6 Ебачев

    12 1 Отговор
    Тая куневица въобще няма да си направя трудът да прочета какво е казала.Каквото и да каже е толкова без значение че няма смисъл от коментар даже.
  • 7 Гост

    12 1 Отговор
    Къде да повърна...
  • 8 Орбан

    12 1 Отговор
    Чужд служител, на чужди интереси, на чужди държави.Никога избиран с мажоритарен вот,винаги спускана отгоре с парашут, от големите началници, да работи в тяхна угода, да либерализира и колонизира. Резултата- 28 години либерална политика, държава със затихващи функции, и европейски доклади на тема, какво ще се прави с "държавата" България след като изчезнат българите.
  • 9 Някой

    11 1 Отговор
    Хайде вече да си ходиш дърта мазна подлого Пръмова.То не беше комунистка,не беше седесарка сега ще пробутваш идеите за мултикултурализъм и обезличаване на нациите.
    Видяхме че този модел не работи,природата си е създала различни видове и кръстосването им води до израждане.
  • 10 колю

    10 1 Отговор
    Сети се за старите столици защото била в Търново. Сигурно под това има пред вид и Плиска и Преслав. Ми какво ще правим с другото дето не е било столица. То хората са в три града и в чужбина защото няма хляб ,тя пак ще ни оправя. Направете място на млади и кадърни хора . Мумии гадни такива.Не се наядохте и навластвахте. Хората на снимка като ви видят и шамар ви удрят и плюят върху плакатите . А дано ви срещнат и без охрана.
  • 11 Гоуст

    10 1 Отговор
    Дъртата отново се озърта
  • 12 пръъъъм пръъъъъъм

    9 1 Отговор
    Чудя се тая кака, с тия милиони, вместо да си купи една хубава къща на Малдивите, да си хване един по млад пич да я радва всеки ден по 3-4 пъти, тръгнала да се занимава с глупости, хората да я псуват и мразят, квай тая мания, къв е тоя кеф да се занимаваш с политика, не мога да разбера!?
  • 13 българин

    7 1 Отговор
    Ще има ли народен съд за националните предатели?
  • 14 смолата

    5 1 Отговор
    Айде да направим подписка за отнемането на гражданските права на куневицата!!! Другия вариант е да я използваме като оръжие срещу Турция. Набутваме я в един чист бидон и става направо мръсна бомба. Тая е петия ездач на апокалипсиса.....
  • 15 ЩИХ

    5 0 Отговор
    Ще гласувам за ТЕБЕ г-жо КУНЕВА.

    Ти на каквото беше поставена- това е съсипано. Последно реформира образованието и му осигури в новите реалности- ХРАНАТА с "плодче и мляко за всяко дете".

    Освен за шеф на МУТРИТЕ да те изберем- да ги съсипеш и тях? Жалко, че не провеждат избори.

    Коментиран от #16

  • 16 познавач

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ЩИХ":

    П-добре е за шеф на Народното събрание? Заличи ли него, ще заличи и мутрите... те виреят поради законите приети от народните "представители".... Ето 1 месец е разпуснато 43-то НарСъб и нещо да ни липсва? Няма! Някой да е усетил липсата на това събрание? Няма! Тогава, за какво да избираме народни представители, като ис тях и без тях все тая?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове