Last news in Fakti

20 Ноември, 2011 20:04 941 4

Цветанов: Касирането на вота е популизъм

  • цветан цветанов-
  • герб-
  • бсп
Цветанов: Касирането на вота е популизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Цветан Цветанов определени като „повече политическо и популистко“ искането на касирането за президентските избори. Подобно действие е оправдание за загубилите вота, е мнението на Цветанов, изразено пред Нова телевизия.

„Ако приемахме, че разликата е 100-200-300 гласа и има 300 недействителни бюлетини, би могло да се търси някаква форма на касиране. Изборите бяха достатъчно ясен знак за оценката на обществото в днешния политически живот на Репулика България“, заяви Цветанов, според когото победителите от ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита са много достойни българи, които ще „изпълнят със съдържание“ президентската институция.

Заместник-председателят на ГЕРБ заяви, че президентът Първанов не се интересува от изборните резултати, а след напускането на президентството. Ето защо Цветанов очаква челен удар между Георги Първанов и Сергей Станишев.“Смятате ли, че над 6 милиона граждани могат да бъдат вкарани в една машина за гласуван“, контрира Цветанов опасенията, че МВР се е превърнало в страна на изборите.

Цветанов отрече ГЕРБ да се е съюзила с БСП по места. „Станишев изговори най-много глупости относно Варна“, коментира той за „морската столица“, където ГЕРБ подкрепи Кирил Йорданов, който при предишни изборни победи разчиташе на социалистите. 

Вътрешният министър е доволен и от партньорството с медиите срещу купуването на гласове. Една от схемите на това опасно явление е контролираният вот, който бил ограничен от Изборния кодекс. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    0 0 Отговор
    Президентското място най-подхожда на Цв. Цветанов. Заслужава!
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Цветанов е голям смешник!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гласувал

    0 0 Отговор
    Някой се прави на ощипана мома .Бръкнаха се,разплатиха се и сега са доволни от партьорството с купените медии ,които нищо нередно не забелязаха.