Last news in Fakti

11 Ноември, 2011 14:26 946 2

БСП събира подписи за анулиране на изборите

  • избори-
  • бсп-
  • касиране

Позицията на СДС била стар проблем на политическата ни система

БСП събира подписи за анулиране на изборите - 1
Снимка: БГНЕС

БСП е започнала да събира подписи за искане до Конституционния съд за касирането на изборите за президент. Това заяви в кулоарите на Народното събрание депутатът от Коалиция за България Антон Кутев.

„Видях един списък, в който вече са събрани доста подписи. Това е работа на ръководството на групата. Не мога да ви кажа дали са събрани към момента, или каква част са събрани. Когато сутринта се подписах, бях около 30-тия човек, който се подписва, така че очевидно започва събирането и очевидно то върви. И то аз се подписах още преди няколко часа", каза Кутев.

Във вторник, след заседанието на Изпълнителното бюро, лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че социалистите ще оспорят президентския вот. Според юристите, изслушани на  заседанието, има достатъчно закононарушения и противоконституционни действия, свързани с провеждането на изборите. Левицата започва консултации за събиране на подписи за сезиране на Конституционния съд за законността на изборите за държавен глава.

Ден по-късно от „Атака“ обявиха, че са се запознали с мотивите на БСП за касиране на вота за президент и имат предложения за допълнение на мотивите. От ДПС пък заявиха, че ще подкрепят всички парламентарни инициативи, които целят надеждна проверка на обстоятелствата, свързани с изборните нарушения и изборните престъпления.

Лидерът на СДС Мартин Димитров заяви, че подкрепя искането за касиране на президентските избори, но не желаят да се подписват заедно с БСП, тъй като „границата не трябва да се нарушава“.

По повод позицията на сините Кутев посочи: „Това са стари проблеми на българската политическа система. Имаме огромен проблем с популизма в държавата. За мен основното противопоставяне е между популизма и реалните политически сили, политическите партии, които имат реални платформи, реални идеи. Мисля, че ние и СДС, и десните партии – ДСБ, това са партии, които имат реални политически платформи.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петър

    0 0 Отговор
    bravo изборите са манипулирани от борко и сие
  • 2 безпартиен

    0 0 Отговор
    Ако го направят и аз ще се подпиша.ГЕРБ маи рано почнаха да се самозабравят.