Last news in Fakti

20 Ноември, 2011 20:15 1 549 0

Понеделникът почва с мъгла и облаци

  • прогноза-
  • време
Понеделникът почва с мъгла и облаци - 1
Облачност

През следващото денонощие промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето ще продължи да се определя от антициклон, съобщават метеоролозите от НИМХ при БАН. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и тихо. След полунощ на места в равнините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. По течението на река Дунав мъглата ще се сгъстява и видимостта отново ще се влоши. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, в София около минус 6°. Утре над по-голямата част от страната времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над източните райони.

В часовете преди обяд на места в равнините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност, отново трайна ще бъде мъглата по река Дунав. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 10°, но в местата с трайна мъгла, значително по-ниски.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за ноември и така ще се задържи.

Над планините ще бъде предимно слънчево със слаб западен вятър. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 6°, а на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще има значителна ниска слоеста облачност, на места и мъгла. Почти тихо. Максимални температури на въздуха и морската вода 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА