Last news in Fakti

21 Ноември, 2011 08:12 759 0

Чиновниците вече няма да вземат бонуси от събраните такси и глоби

  • чиновник-
  • глоби
Чиновниците вече няма да вземат бонуси от събраните такси и глоби - 1
Снимка: Архив

Чиновниците вече няма да бъдат стимулирани допълнително с постъпленията от такси, глоби и други санкции. Това предвиждат преходните и заключителни разпоредби на одобрения от правителството проект за изменения в закона за държавния служител, съобщава в. „Сега”.

С това управляващите смятат, че се слага край на порочната практика контролната дейност на чиновниците да се изражда в рекет над гражданите, а таксите да растат само заради бонусите. Не е ясно обаче дали промяната няма да доведе до реално намаление на заплатите и деморализация сред чиновниците.

Законопроектът с десетките изменения, подготвен от финансовото министерство, не бе публикуван предварително за обществено обсъждане. Той бе съгласуван само с тристранния съвет за социално сътрудничество и одобрен от правителството на последното заседание в сряда. От проекта, който влиза за гласуване в НС, става ясно, че правителството предлага да отпаднат текстовете от всички закони, които предвиждат ползване на приходи от такси и глоби за ДМС на служителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА