Last news in Fakti

21 Ноември, 2011 12:17 1 550 0

800 метра гирлянди светват в София за Коледа

  • софия-
  • коледа-
  • украса

С нови украси ще се „обзаведат“ столичните булеварди

Над 800 метра трицветни светещи гирлянди ще светнат вечерта на 1 декември за първи път преди предстоящите Коледни празници, съобщиха от Столичната община. Това е част от украсата на официалната елха на Столичната община, която по традиция е 50-годишен бор в градинката при хотел „Рила“.  Върху 15-метровото дърво освен гирляндите с LED-светлини, ще има над 200 разноцветни лампи, както и другата традиционна коледна украса.

В традиция се превърна запалването на Коледната елха на София да става с концерт и заря. В програмата са включени млади таланти и детски състави, а кметът на София Йорданка Фандъкова ще отправи поздрав за предстоящите празници.

Тази Коледа на нови места в столицата ще бъдат добавени украси към създаващите празнична атмосфера. Нова украса ще има бул. "Цар Освободител", както и такава ще бъде добавена по пешеходната част на бул. "Витоша". Тя е подарък от продуцентите на филма Get away, част от който се снима в София. Споменът от нея ще са червените и белите гирлянди, с които са облечени стълбовете по бул. "Витошка".

В коледни светлини ще са и булевардите "Васил Левски", "Цариградско шосе", "Брюксел", "Патриарх Евтимий", "Тодор Александров", "Кн. Мария Луиза", улиците "Г. С. Раковски", "Московска", "Княз Александър Първи", както и още места в центъра на столицата.

С коледни елхи ще се "обзаведат" и някои от знаковите места в София, а в коледни светлини ще бъде огряна градинката пред Руската църква, градинката при паметника на Патриарх Евтимий, мостът при кръстовището на ул. "Граф Игнатиев"и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", градинката при паметника на Св. Кл. Охридски, пл. "Славейков".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА