21 Ноември, 2011 17:38 668 0

Слънчево над Югозападна България

  • прогноза за времето

Мъгли и облачност в останалата част от страната

През нощта над Югозападна България ще бъде предимно ясно. В останалата част от страната отново ще има мъгли или ниска слоеста облачност, съобщиха от  Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН. Минималните температури ще са между минус 2° и минус 7°, на места в котловините на Западна България до минус 9°, по Черноморието по-високи - между 0° и 5°, в София около минус 6°.

Предимно слънчево ще бъде утре над Югозападна България и планинските райони. В останалата част от страната преди обяд отново ще има мъгли или ниска слоеста облачност. След обяд ще настъпи временно подобрение на видимостта, на отделни места до предимно слънчево. Трайни ще са мъглите покрай река Дунав, където температурите ще останат по-ниски - между 0 и 5°. В останалата част от страната максимални температури - между 8° и 13°, в София около 9°.

По Черноморието ще има значителна ниска слоеста облачност, на отделни места и мъгла. Почти тихо. Максимални температури на въздуха между 5 и 10°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по най-високите части до умерен, западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра около 2°.

В сряда отново в Източна България ще е облачно, а в Дунавската равнина и на места в Тракия - с мъгли, които по-късно през деня се очаква да се вдигнат. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана. Минимални температури между минус 7 и минус 2°, максимални между 7 и 12°, в районите с по-трайна мъгла - по-ниски. В четвъртък и петък ще има повече облаци. На отделни места съвсем слабо ще превали. В източните райони ще се появи слаб северен вятър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА