Last news in Fakti

6 Април, 2017 08:14 1 927 5

Уволненият заради вота в чужбина: Посягат на името ми

  • уволнен-
  • проект-
  • любомир талев

Историята на този законопроект започва миналата седмица, когато съм бил в командировка. Тогава от президентството е изпратен този документ с указания, че е спешен. Това заяви пред "Здравей, България" вече бившият директор на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев.

"Аз съм един държавен служител, не си мислете, че имам достатъчно компетентност в сферата на изборния кодекс и ще си измисля изменения в изборния кодекс и ще ги кача сам за обществено съгласуване, се лъжете", каза той.

"На срещата в понеделник с президента, заедно с министъра на правосъдието, ресорния зам.-министър и съветниците на президента, президентът лично каза, че е важно и спешно да се приеме от Министерски съвет този законопроект с текстове за уседналост, защото, ако не се приеме това, на следващите избори ДОСТ ще влезе в Народното събрание", добави Талев.

"Обсъждахме, че това не е най-добрият законодателен подход, но се каза, че може да се ползва, въпреки че не е перфектният проект. Каза се, че ще има едни дясно-сини избиратели в чужбина, които ще вряскат, но ще отмине и това. Явно аз обрах пешкира защото има много хора, които ги е страх да си поемат политическата отговорност за провалите. Аз мисля, че когато си на най-високите места в държавата и държавната администрация, трябва да можеш да носиш отговорност. Посяга се на моето име и на предците ми, например на Елисавета Багряна", каза той.

"Ако са казали, че аз съм виновен, просто не е вярно. Тази лъжа е съшита с бели конци. Най-малкото аз бях в срок на изпитване, което значи, че работодателят ми може да ме уволни, когато прецени и е длъжен да преглежда дейностите ми. Не съм уволнен дисциплинарно, държа да отбележа", каза Талев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    6 3 Отговор
    Адски е трудно да уволниш човек дисциплинарно. Това не доказва нищо. Некомпетентни служители да се правят на компетентни по всякакви въпроси също го виждаме всеки ден. Посяга се на твоето име и на предците ти...ай ся. Никой не знаеше за теб, преди да се заформи скандалчето с оплюване. Дали пък не са ти обещали да те върнат на същия пост на бял кон след няколко седмици при новото правителство, ако говориш "правилните" неща? Пък след няколко месеца и повишенийце....?
  • 2 гларус кръстоносец

    6 3 Отговор
    Ох Талев Талев .....! Щом и ти тръгна с Елисавета Багряна напред и си назначен с клауза по чл.70 от КТ по времето на ГЕРБ работата е ясна. Със сегашните си действия срещу Радев в комплект с онова "умно и красиво" храчещо журналистче от 24 часа Виктор Иванов си заработи постоянния трудов договор при правителството Винету -3. На теб да ти е честито! Ще бъдеш без работа само до конституиране на правителството а след това държавен чиновник от ГЕРБ- това звучи гордо. За сведение на останалите пускам линк към текста на закона публикуван в ТРУД. Четете и мислете пък тогава пишете кой е българин и кой мижитурка.
    https://trud.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D1%88%D0%B5-%D0%B2-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BF/
  • 3 Аяжо

    3 5 Отговор
    Тепърва Радев ще има да прави глупости, тъй че свиквайте

    Коментиран от #4

  • 4 Моля

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Аяжо":

    Кое е глупост бе, продажна подл.го? Аз, както и всички нормални българи ще подкрепят с две ръце идеята за уседналост. Не искам някакви неграмотни амуджи да ми казват кой ще ме управлява. Не искам партията на Ердоган да прави законите в Бг! И за едното "конгречулейшън", всичкото ГЕРБери и задниците си ще дадат, защото малките духом хора се нагаждат по вятъра, но това почти винаги е било в ущърб на българите - историята го доказа. А що се отнася до това недоразумение - грешката е на този, който го е назначил въобще на такъв отговорен пост. Този пее като славейче, за да го нахранят след някой и друг ден...

    Коментиран от #5

  • 5 гегата

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Моля":

    Мила картина. "Аз не съм от тия как Сиике !'' Да си припомним КОЙ създаде и разреши да има етническа партия в Бъгария ? Сега целия народ ще бере плодовете от Тяхнната КОМПЕТЕНТНОСТ !!! ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове