12 Април, 2017 16:52 1 487 10

ЕК: България приема твърде малко бежанци

  • бежанци-
  • криза-
  • ек-
  • българия

Досега 4618 сирийски бежанци са получили възможност за безопасно и законно влизане в ЕС

ЕК: България приема твърде малко бежанци - 1
Снимка: АП/БТА

България, Хърватия и Словакия приемат твърде малко мигранти.

Това посочиха от Европейската комисия при представянето на поредния доклад за изпълнението на квотите за разселване.

Отчита се, че България, Кипър, Гърция, Хърватия, Малта, Полша, Румъния, Словакия и Словения все още не са приели нито един бежанец по споразумението с Турция. В документа се посочва, че досега България е приела от Гърция 29 кандидати за убежище при подадени 310 молби. Общо от Гърция нашата страна е обещала да вземе 831 кандидати и досега е изпълнила три процента от това обещание.

От Италия досега у нас не е бил прехвърлен нито един мигрант при 140 подадени молби и при заявка за приемането на 471 души.

Общо за ЕС се отчита напредък в изпълнението на квотите, но ЕК призовава за повече усилия. Досега в ЕС са били разселени близо 32 хиляди мигранти. В Гърция преместването си очакват 14 000 кандидати, а в Италия - около 3500, сочат данните.

Комисията отбелязва, че за да бъдат изпълнени квотите до края на септември, необходимо е от Гърция да бъдат премествани поне 3000 души месечно, а от Италия - поне по 1500 души на месец. ЕК настоява държавите в ЕС да имат месечни планове за разселване, да увеличат възможностите си за обработване на молбите и да съкратят времето за отговор по тях. Препоръчва се държавите да избягват прекалено ограничаващите предпочитания към кандидатите.

В документа е записано, че докато Люксембург и Португалия отбелязват траен напредък по изпълнението на квотите, България, Хърватия и Словакия извършват много малко премествания. Унгария и Полша все още отказват да участват в схемите. До този момент само Малта и Финландия са на път да изпълнят задълженията си в срок.

Комисията отново заявява, че ако държавите не увеличат скоро броя на разселванията, няма да се поколебае да използва правомощията си. ЕК отбелязва, че правното задължение за разселванията не отпада след септември.

Досега 4618 сирийски бежанци са получили възможност за безопасно и законно влизане в ЕС по силата на споразумението с Турция. Кипър, Дания, Унгария, Малта, Полша и Словакия не са приели до днес нито един сириец по това споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тони

    9 0 Отговор
    а хилядите нелегални, напълнили страната?!
  • 2 чичо ви

    12 0 Отговор
    Така ли било? Извинете! Единствения позитив на това да си беден е да не си желана дестинация. А когато ФАЩ натоварят половин милион от най-черничките необразовани авганистанци претендиращи да са сирийци тогава ще попием от добрия пример
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 111

    12 0 Отговор
    ЕК да положи усилия и за обречените на мизерия и унищожение български пенсионери, като им осигури "all inclusive" с топла храна( пресни месни, млечни продукти +плодове и зеленчуци) 3 пъти на ден + нужните лекарства+ отопление срещу пенсия от 168лева на месец , така както я осигурява в лагерите за нелегалните самозвани "бежанци" с неизвестен произход и цели.
  • 5 Соллблейк

    7 0 Отговор
    Извинете ЕК, но ние не желаем да приемаме в дома си тази мигрантска тълпа, която не оправи с разумност и умереност онези територии, че тук ли да продължи с животинско размножение и да сее разни множогенства и паразитизъм? Това ли ви е ЕС? Ами ние не желаем повече да сме членове на тази тоталитарна мафиотска организация, която ни носи само вреди и загуби! ИСкаме напускане БулЕкзит защото вие ни натрисате само регресс! Сами ще си оправим живота по-добре отколкото да се съобразяваме с вашите капризи и геноцид към нас. Колкото до навлеците дето прииждат като наплив, лично препоръчвам да си се върнат обратно и да оправят собственните си страни, а не да се натрисат масово на други и да им носят само страдание! Ако не го сторят, ще има Содом и Гомор, но в нов вид. Такава е разумната версия на живота! Не можеш да налагаш насила някой да приеме непознати с други обичаи и да се съобразява постоянно с капризите и нравите им, геноцидирайки себе си! Ако така я карате, ще има наистина Содом и Гомор. Но дори оръжията на САЩ да улавят светкавици няма да спрат това... Защото Човек предполага, Господ разполага, но ТегоТе удря печата. А когато баланса се наруши от вас твърде много, идва ред на възстановяване хармонията в света. Натам я карате....
  • 6 Соллблейк

    6 0 Отговор
    Моля Българското правителство да направи простъпка за напускане на Европейски Съюз - ние не се освободихме, макар и символично само от БКП диктатурата, за да си натресем еврейската ЕК диктатура и да ни геноцидирате систематично! ИСкаме напускане на ЕС и спиране на изпълнението на подобни директиви, които някой някъде ни натрапва, според интересите си! По-добре сами да си оправяме живота, отколкото да търпим разни човечета, да ни натрисат интересите си и да ни геноцидират! Моля, управляващите да започнат простъпка, по БуллЕкзит! Както Великобритания го стори! Започвали сме отначало с хилядолетията много пъти, ще си съградим по-добър живот без ЕК и ЕС! Като не се съобразяват с мнението ни в собственният ни дом, ще по-добре да се разделим! ЕС скоро ще се разпадне и без това. И Ванга го е предрекла, дори.
  • 7 abv

    7 0 Отговор
    Ако продължава така скоро Европейския съюз ще се нарича Арабски и Азиатски халифат.
  • 8 1234

    9 0 Отговор
    Меркел ги кани,сега да си ги посреща и да си ги настанява у тях.Ние не искаме мигранти,имаме прекалено много цигани ,и ако вземем и други ще станем малцинство в държавата си.Който иска да си ги прибира у тях си,да не ми кани гости у къщата.
  • 9 Дръжте

    1 0 Отговор
    ЕК И ЕС, ще ме 'фанете за...
  • 10 незнайко

    0 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ никога не е искала бежанци ! Достатъчно цигани и мюсюлмани си имаме. Който ги е канил да се оправя. ЕК кой и е дал правото да разполага с териториите на държавите ? Само отказ му е майката !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове