Last news in Fakti

11 Април, 2017 09:42 1 165 1

Юмруци и пламъци в мигрантски лагер

  • дюнкерк-
  • франция-
  • лагер-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • пожар-
  • свада

Кюрди и афганистанци се биха във Франция

Юмруци и пламъци в мигрантски лагер - 1
Снимка: БТА/ AP

Мигрантски лагер близо до френския град Дюнкерк беше опустошен от пожар, предадоха местните медии. Няколко души са ранени.

По-рано в лагера, в който живеят близо 1500 души, се стигна до сблъсъци между мигранти. Кюрди и афганистанци са си разменили юмруци, а при свадата някои са използвали и ножове.

Полицията съобщи, че един мигрант е бил блъснат от кола на шосето, минаващо до лагера, и е в критично състояние. Силите за сигурност са се намесили в безредиците, в които са участвали над сто души.

Малко по-късно е избухнал пожар, обхванал дървените помещения, населявани от кюрдите. Всички са били евакуирани.

Най-малко десет души са пострадали при пожара. Властите водят разследване за причините, довели до изпепеляването на лагера. По всяка вероятност пожарът е умишлен и е предизвикан от свадата между мигрантите.

Бежанската криза в Европа е най-голямата от края на Втората световна война насам. През изминалите две години на няколко пъти се стигна до безредици във Франция с участието на мигранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо

    0 0 Отговор
    Защо са попречили на хората демократично да се избият едни други! И защо след тези прояви не ги връщат по родните им места където е толкова хубаво и алах е навсякъде.;
Новини по държави: