Last news in Fakti

24 Април, 2017 15:13 5 505 10

Семейство няма книжка, но има семеен автомобил

  • мъж-
  • дете-
  • книжка
Семейство няма книжка, но има семеен автомобил - 1

Полицаи засякоха 12-годишен да кара кола из улиците на шуменското село Сливак. На дясната седалка до него стоял 50-годишният му баща.

На парадоксалната ситуация се натъкнали квартални полицаи, които били по работа в населеното място в неделя към 14 часа.

"Уча детето да кара", обяснил бащата. В същото време полицаите и без проверка в масивите знаели, че той няма шофьорска книжка. Никога не е карал курсове, но това не му пречело да се изявява като шофьор. Хващали го зад волана на семейния автомобил, съставяли му многократно актове, които той не плащал.

Возилото се водело на 45-годишната му съпруга, която също не била правоспособна. На нея е съставен акт, че е предоставила моторно превозно средство за управление на малолетен, съобщават от полицията.

Глоба ще има и за бащата, че се вози и допуска невръстният му син да управлява кола. Минималната стойност е между 100 и 300 лв, уточнява "Труд".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Наблюдател

    17 1 Отговор
    Пореден пример за това как с тези правомощия и с този контрол от страна на държавата нещата в нашата мила родина скоро няма да се оправят. Жалко
  • 3 гост

    17 1 Отговор
    След като е рецидив трябва да влезе в затвора. Не плаща актове, няма книжка и нагъл. Конфискуване на колата и един от двамата родители в затвора, вероятно бащата понеже той допуска това. Какво му е сложното за изпълнение господа политици? Ако не вкарате такива закони няма как да оцелеем. В САЩ вкарват в ареста при неплатени глоби до заплащане на гаранция в размер на глобите и начислените лихви, тук какво правим ако някой има 3,4х. лв в актове и е потенциален убиец на пътя?
  • 4 мангалстан

    14 0 Отговор
    Да се обзаложим ли от кой етнос е А??? За тия кога са важали закони!?!? Колят, бият, крадат, карат без книжка няма проблем нали имат права и са електорат, всичко е наред !!!
  • 5 Враг

    6 0 Отговор
    Така е ама акциите ги правим само в София за да може да се нахранят кат и оня шефа на кат Райновски (Жокера). А по малките населени места няма закони но нали там са основните гласоподаватели които вървят подстрой във урните.
  • 6 актове които той не плащал

    11 0 Отговор
    Едно от Тъмнозелените семейства, защитавани от БХК и ДПС!!!
  • 7 Chris

    3 0 Отговор
    И още нещо в САЩ е невъзможно да си купиш кола, било стара или нова без да имаш ш.книжка. Колко простичко решава се проблема още преди да има проблем !!!
  • 8 РАЗЛИЧЕН

    0 5 Отговор
    Все пак е с придружител и няма актове за птп.По-добре е баща му да е с него след като му се кара толкова много на детето отколкото да вземе без знанието на родителите ключовете и да направи някоя беля.В САЩ на тази възраст имат право да карат с правоспособен придружител.Това че са го хващали многократно зад волана и са му съставяли актове,които не плаща не е никак добре,но държавата ще намери начин да си събере вземанията.Идеята ми е че е по- добре баща му да е до него отколкото да е сам момчето без знанието на родителите.Пък това момче може да е бъдещ професионален шофьор. Не е хубаво родителите му да допускат да се стресира,защото има голяма нужда от добри шофьори,които да знаят какво правят на пътя.
  • 9 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    М....ЛИТЕ КАРАТ БЕЗ КНИЖКИ
  • 10 Асен

    0 0 Отговор
    А знаете ли, че в България 1/3 от автомобилите се водят на баби-инвалиди, които не знаят дори волан какво е, за книжки не говорим. Не плащат данъци, безплатна винетка и безплатно спиране в синя зона. Трябва да обвържат притежанието на автомобил с валидно свидетелство за управление. Както е при оръжията. Защото и двете са средства за убиване, особено в ръцете на глупака.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове