Last news in Fakti

30 Април, 2017 13:37 2 700 25

Борисов: Патриотизъм е да караш хората да вярват в Господ (Видео)

  • борисов-
  • катедрала-
  • герб
Борисов: Патриотизъм е да караш хората да вярват в Господ (Видео) - 1

"Патриотизъм е да накараме хората да вярват в Господ", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на освещаването на новата катедрала в Ловеч "Св. Св. Кирил и Методий".

От църковното настоятелство припомниха за Дарик, че партията дари 100 000 лв. от субсидията си за изграждането на храма, а правителството "Борисов" отпусна още 500 000 лв.

"Има притчи, които казват, че няма значение кой какво е дарил, а да е от сърце", коментира експремиерът. Според него откриването на храма е добър знак за цялото православие.

"Колкото повече църкви и манастири има, толкова по-добре. Това е патриотизмът-да накараме хората да вярват в Господ, да се уповават на него. Това ни е поддържало през вековете", посочи Борисов.

Той съобщи, че миналата седмица е била открита нова църква в Ямбол, а след броени дни нов храм ще отвори врати и в Сливен. "Вместо да броим джамии, да се правят някои на големи герои, истината е в толерантността. Да се строи и гради", каза още Бойко Борисов, който не пожела да коментира въпроси за бъдещото правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 до тиквените семки

    39 4 Отговор
    Патриотизъм е да направиш, така че хората да живеят добре и щастливо сега, а не да се надяват за това на господ и талончета от лотария!
    Разбра ли ве "гений" !!!!!

    Коментиран от #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ПЛАМЕН

    13 1 Отговор
    ИСКАМ САМО РАБОТЕЩИ И НЕЗАВИСИМИ СЪД,ПРОКУРАТУРА И МЕДИИ И ЕДИН ЛЕВ СУБСИДИИ.
  • 4 некойси

    18 3 Отговор
    Абе глупак с глупак, ще трябва да те търпим в медйното пространство още поне няколко месеца ...

    Коментиран от #21

  • 5 Мирянин

    6 4 Отговор
    Ами В. Симеонов и още две ангелчета трябва да си имат тоспод а народа да тъне в мизерия.
  • 6 onq s konq

    4 16 Отговор
    Едва преди няколко дена и то случайно осъзнах,че поне 80% от пишещите тука не само че не живеете в България,а точно в Русия!!?И се чудех как е възможно да имаме тук толкова много русофили,а истината била,че ВИЕ НЕ СТЕ НИКАКВИ БЪЛГАРСКИ РУСОФИЛИ,А НАПРАВО ЧИСТИ РУСНАЦИ!Естествено че като ядете руски хляб ,жена ви е рускиня,децата ви са русначета по документи,ще викате "слава Русии " и "Путин да е жив и здрав",ама ДА СЕ МЕСИТЕ В ЧУЖДАТА ЗА ВАС МНОГО ОТДАВНА БЪЛГАРИЯ С МНЕНИЕТО СИ,ЧЕ И НА ПАТРИОТИ ДА МИ СЕ ПРАВИТЕ?!А че животът ви е запокитил в най-усойните кътчета на тази дива Русия,аз вина нямам-просто Господ му е писнало простаци да тъпчат земята българска!

    Коментиран от #14, #22

  • 7 случаен

    3 14 Отговор
    Няма да чета коментарите, защото си представям какви са. Като се започне от "тикви", през "мутри", до каквото ти хрумне. Строежът на църкви в държава, изповядваща християнството, е много необходим. Само че още по-необходимо е обучението от ранно детство по вероучение. Защото християнството е морал, десетте Божи заповеди са задължителни за всички, почтеността, добрите отношения също. За хората, чието детство премина при прехваления режим на Тодор Живков, ходенето на църква беше забранено, за попове, т.е. Божи служители бяха поставени агенти, които бяха длъжни да докладват на властта кой посещава църквите. Поповете ни служеха на режима, не на Бога. И така стигнахме до пълна липса на морал и съвест. Лъжата стана нещо в реда на нещата, а порочният девиз на комунистите "целта оправдава средствата", се наложи като нещо гениално. Целта се видя, олигарх до олигарха и все в червени ярки цветове. Средствата, за тях по-добре да не говорим, да сведем глави!
  • 8 Kana

    9 4 Отговор
    Който си вярва истински в БОГ - си го вярва! То му е в кръвта! Заложено му е от вътре! Но това не е патриотизъм да караш хората насила! Патриотизъм-не, а ИДИОТИЗЪМ! ИДИОТИЗЪМ-да, защото раздели хората на два блока! Г-н Борисов, вие сте разединител на народа, а не обединител! БЪЛГАРИ СЪБОДЕТЕ СЕ! ОЩЕ ЛИ СПИТЕ! ХАЙДЕ ДА ЗАПАЛИМ ТАЗИ НАТОВСКА ЧЕРГА, ТА ДА ИЗГОРИ ДОКРАЙ! ЕВРОТО ТЕЖИ НА БЪЛГАРИЯ, И ТО МНОГО ТЕЖИ-НИЕ НЕ СМЕ ЗА НЕГО!!!
  • 9 смисъл

    10 2 Отговор
    Боко откак се омеша с т.н. "патриоти" и той за патриотизми заговори. Тази дума скоро, ще добие съвсем нов смисъл, както е тръгнало, всеки си я употребява, както му дойде ! Сетих се за ефин филм "Революция" и там "патриотите" бяха най-големите тирани и гадняри, който го е гледал знае. За жалост скоро тази дума и нейното значение, ще загубят истинската си стойност и смисъл и всички знаем благодарение на кого.
  • 10 Сиси

    6 5 Отговор
    Според мен в България е ужасно. Аз лично съм обиколила доста страни и мога да кажа, че в сравнение с другите страни сме едни от най-изпадналия народ. Знаете ли, дъщеря ми беше заминала за малко в Франция, дойде си и каза "мамо, шапката ми падна. Няма куче по улицата, няма фас, няма опаковка, капачка... ".
    България никога няма да догони това ниво. Половината българи искат искат стария режим, другата половина-крадът! България се нуждае от доста наредби и решения в икономически и управленски план.
    Кажете ми, видели ли сте някой от "240 нюанса крадливост" да се разхожда с колело и да пие лимонада? Докато това става, просто няма начин.
    Вместо да взимаме пример от развитите и образцови страни, ние се чепкаме кой, кого да окраде и какво управление би било окей за страната.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дон Тони

    7 4 Отговор
    --------------------------------------------------------------------
    Няма как да има пари в държавата след като старите комунисти си приватизираха активите, държавата не притежава нищо, от друга страна имаме 3 милона работещи които издържат техните семейства + 2 милона ромски рожбички + 800.000 телкове на мними инвалиди
  • 13 Кики

    15 1 Отговор
    Нито един български политик не е достоен да споменава думите - Господ и патриотизъм. Като видя български политик в църква, започва да ме боли корема и да вдигам кръвно.Как може човек, който краде да се прави на вярващ!? Те влизат в църква за показност.
  • 14 Варна

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Омразата ми към Борисов, няма нищо общо с руснаците. Но ти си толкова умен, че няма как да го проумееш.
    Кое не схващаш от думата Борисов е тъп, нагъл, крадлив и съсипва държавата? Къде откриваш руски причини? - Сигурно Путин и Медведев са виновни, че всяка година по 50 000 души напускат страната. Те са виновни и за заемите от 26 млрд. Трябва да са виновни, че БВП : Дълг е към 40%.
    Сигурно контролират сделките между Борисов и Пеевски. Предполагам, че Путин лично се е заел с въпроса за това НСО да охраняват и Пеевски и Доган!
    Те са виновни и за Мишо Бирата, Двете Каки и Цацаров! Предполагам са виновни и за дупките по пътищата...
    Тези мъдри мисли горе докато копа с мотиката ли ги измисли?
  • 15 Нема Време

    7 3 Отговор
    Каракачания и оня черния, ни учеше да бием бабички. Да си патриот е нещо като идиот за връзване. А господ е друго нещо, и ние нямаме с него нищо общо. Гн. Борисов, дай си оставката о време, не ни измъчвай. Хората искат да жиеят сега, а не след 20 г. Терминал 2 е единстврният изход за сега
  • 16 555

    11 1 Отговор
    Е ТИКВО ..КАТО СЕ ПРАВИШ НА ТОЛКОВА РЕЛИГИОЗЕН ЗАЩО НАРУШАВАШ ДЕСЕТТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ ----НЕ КРАДИ , НЕ ЛЪЖИ ,НЕ УБИВАЙ
  • 17 Кики

    7 1 Отговор
    До Случаен

    В разказа си имаш малко съчинения! През социализма, никога не е било забранено да се ходи на църква. Олигарсите наизкачаха благодарение на новата система за управление, която позволява това. Попове- агенти!? Абе ти още малко ще кажеш, че и теляка в банята е агент! Единственото правилно, което си написал е, че трябва да се спазват десетте божи заповеди.
  • 18 БАТЕ ЖОРО

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "до тиквените семки":

    с тази политика на доходите ще станат набожни и ще вярват в националната лотария, какво друго им остава
  • 19 Гост

    8 1 Отговор
    А хомосексуализъм е да вярваш в герб
  • 20 dexter

    6 0 Отговор
    Боче, ти докато тръбиш, че си дал пари за една църква си дал преди това разрешение за 2 джамии ...
  • 21 зулус

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "некойси":

    Не е глупак, но не е правилно подготвен за такъв пост. Просто е взет по интереси понаучен на някои неща и е постнат, първо за Главен секретар, а сега и за Министър. Връзкар е човека, спор няма. А строителство на храмове не е лошо, ако хората живеят добре, както е писал пост 1, но когато хората са зле, няма храм, който да струва повече от 1 човешки живот. Всички храмове и джамии на света не струват повече от живота на една мравка. А камо ли на човек.... Но системата е такава отдавна - обществото е станало пирамида и който се качи на власт твори своите разбирания над останалите. Даже не ги и пита. Пирамидална йерархия, създадена отдавна и превърнала света в кастов развъдник. И който седне на власт, който му дадеш власт, често не те и пита после за нищо. Похвално е желанието му да строи, но това не сближава човека с Бога. Едно време гонеха Богомилите, а те бяха по-близко до Бог с добротата и човечността си, от всички религии почти. Францисканците, Даоистите, са близо до тях и други. Бог иска да обичаме и ценим живота на другите невинни твари. А лицето ББ колко грехове направи с толерастията си над грабежа ни и от държава постове и от корпорации? Така, че пътя до Бог не е храма. Любовта е Пътя до Бог. Аз го познавам. Но злото, което творят много същества ме пратиха в мрака. Там не е Бог. Той е любов, светлина. Но когато звяра върлува в света, често обезсмисля Бог. Затова, че този човек не е тъп, просто не е, което ще ни помогне кардинално. За съжаление такив
  • 22 сори

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Ти не си в час... тук си живеем повечето. Попитай твоят мафиотски кумир, на фотоса, защо държавата одържави частни парцели на разни хорица гори, а ги секат бракониери и давани от държавата разрешителни на частни фирми? Това е грабеж, престъпление. Защо лицето на снимката толерираше през годините раздаването на милиони милиони на гета, когато не искаха и да работят? Защо си купонявсваха, кралски с мафията им, приканвайки ни да "затягаме коланите", а те ходеха да режат ленти и харчеха милиони за купони? Ето това лице на снимката е пълен безбожник като добро, той е служител на лукавият, който проповядва едно, а прилага обратното. Затова нито тежест има като държавник, нито уважение като генерал, просто няма покритие между проповедта и стореното. Как да вярваш на човек, който ти приказва красиви приказки, а с решенията си те закопава и вреди? Невъзможно е...
  • 23 БайМанаф

    1 0 Отговор
    ПАТРИОТ е - душа дава
    за наука, за свобода.
    Но не свойта душа, братя,
    а душата на народа!

    И секиму добро струва,
    само знайте за парата.
    Като Боко - що да прави?
    продаде си и душата.
  • 24 Мафани Закура

    0 0 Отговор
    А бе,папур-нали тази субсидия е държавна. 100 хиляди от субсидията и 500 хиляди от държавата,да не би да ги е дал от джоба си я. Мои,твои,наши пари.Седнал да ми се хвали.
  • 25 Реалист

    0 0 Отговор
    Разбира се! Дайте целия бюджет за църкви и катедрали, заплатите също. А важните неща за една страна като образование, медицина те могат и с малко. Инвестирайте пари в сгради, създадени за шизофреници, почитащи някакъв невидим мъж на небето, на всичкото отгоре расист и хомофоб. Кой го интересува, че няма пари за лекарства. Ами да, на болните им трябват само молитви. А в училищата трябват повече часове по религия. И каква е тази Дарвинова теория. Сигурно не е чел библията. Ами да "книгата на книгите", където змиите говорят, кръвошмешението е похвално, а да не говорим, че има 2 части. Просто перфектно. Държавата затъва, но бог ще ви спаси. Или един от многото. Само си изберете кой от всичките 4,200 религии на Земята. Голям избор имате. Само ме е яд, че не съм пълнолетна и нямам право на глас и да изкажа мнение без да бъда наречена "недорасла пика, която е разглезена от тяхните, без никаква представа за истинския живот". Ще трябва да почакам още някоя година, но нищо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове