Last news in Fakti

29 Ноември, 2011 16:04 912 0

БДЖ и синдикати почват преговори

  • бдж-
  • стачка-
  • синдикати
БДЖ и синдикати почват преговори - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на БДЖ и синдикатите ще се срещнат утре, за да подновят преговорите по между си. Срещата идва на седмия ден от железничарската стачка и ще съвпадне с готвения митинг от профсъюзите срещу пенсионните промени.

„Очаквах да получим покана за преговори още на първия ден. Явно това е някакъв нов принос към такива конфликти“, заяви за Факти.бг Петър Бунев, председател на синдикалната организация на железничарите към КНСБ.

Според него ръководството на жп превозвача е изчакало седмица, за да се откажат сами протестиращите.

„Те изобщо не бяха подготвени за такава стачка. Ръководството говореше до последния момент, че няма да има стачка. После помислиха, че стачката ще затихне до ден два. Тогава решиха да предприемат нормалните неща, които се предприемат в такава ситуация – преговори“, коментира Бунев.

Първото нещо, което профсъюзите ще защитават на утрешната среща, е подписването на колективен трудов договор.

Ръководството на железниците се застъпва за реформа от пет точки: намаляване на персонала на дружеството с 2000 души, отпадане на 150 влака, увеличаване на цените, приватизация и продажба на неоперативни активи. „Искаме всяка една мярка да видим до какво води и как може да бъде компенсирана с други

По данни  на синдикатите вчера не са пътували 80% от пътническите влакове между 8.00 и 16.00 часа. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА