29 Ноември, 2011 13:51 1 237 2

Бойко Борисов: Не можем да наливаме пари в БДЖ

  • бойко борисов-
  • бдж-
  • реформа-
  • пенсии

Държавата не е брашнен чувал. Тя не е нито моя, нито на ГЕРБ, на никой. Тя е на всички нас, аргументира волята за реформи премиерът

Бойко Борисов: Не можем да наливаме пари в БДЖ - 1
Снимка: БГНЕС

Ако сега извадим пари и покрием задълженията на БДЖ, то след няколко месеца същата сума ще трябва да платим на Брюксел, който ще ни санкционира за нерегламентирана държавна помощ за железниците. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на обновеното крило на болница „Света Анна“.

Имаме гарантиран заем от Световната банка, но той е срещу реформи. Те трябва да се направят, ако искаме да имаме печеливша и модерна железница, отбеляза Бойко Борисов.

"С удоволствие бих отишъл да протестирам срещу тези, които са ми оставили милиарди дългове", допълни министър-председателят и каза, че демокрацията дава право на протест.

Всеки човек трябва сам да си плаща осигуровките. Това коментира пред Факти.бг премиерът Бойко Борисов предлаганите от правителството промени в пенсионната система.

Държавата не е брашнен чувал. Тя не е нито моя, нито на ГЕРБ, на никой. Тя е на всички нас, аргументира волята за реформи Бойко Борисов.  

Полицаите, военните, администрацията, част от нея, не си плащат осигуровките и става дупка в НОИ, призна премиерът. Тогава ние вземаме от данъците и ги прехвърляме в НОИ. Същото и за летците, в края на краищата на 41 години го правиш пенсионер, каза Бойко Борисов. Той все пак даде да се разбере, че ако предложенията на кабинета бъдат приети от парламента ще се мисли за компенсация на доходите на държавните служители.

Премиерът е възложил на работна група да направи разчети, свързани с пенсиите. До три месеца се очаква да стане ясно какво показват те за всички професии.

Според него за пенсионната реформа е нужна силна обществена подкрепа и добре да бъде обяснена на хората.

Бойко Борисов не пропусна да подчертае, че първата стъпка е направена и това е орязването на заплатите, които служителите на ДАНС ще получават при пенсиониране от 20 на 15 заплати.  

Правим разчети за всички. В частния сектор са до 6 заплати, в държавния до 20 заплати. В частните фирми няма синдикати, в държавните има синдикати. Нали по Конституция всички сме равни или не сме?, мотивира се премиерът. „Трябва да си изработят парите. Да работим колкото германеца, колкото холандеца, да даваме такава продукция и тогава да се сравняваме с техните пенсии и заплати. Никой няма даром да ни даде", каза Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 aide na glupostitee

    0 0 Отговор
    Боко пак длънка глупости.В БДЖ не може да налива а в магистрали може-няма проблеми драги ми съграждани.Нищо че потъват стотици милиони в строеж на магистрали.Това няма да го гледат от Брюксел,ама за железниците щели да санкционират.Като забележете,само преди дни стана ясно че наи-лесния участък от магистралата достига най-висока цена,рекорд за всички времена след пореден анекс към договора!!!Ужким само Станишев правеше такива анекси а ГЕРБ като дойде на власт нямаше да правят така!.Забележете кой изпълнява строежа на въпросния участък- фирмата на Васил Божков!!!Та така стоят нещата-великия патрот премиер пълни джоба на мафоитския си съдружник със стотици милиони-а взема залъка на семействата и децата на работещите.Като кой докара железниците в дългове??- Не се разследва.Къде са вагоните на БДЖ в Сърбия-не ги търсят!Даи да уволняваме работници та да покрием загубите!А много говореше преди да стане премиер-"те предишните крадяха,те предишните сключваха неизгодни сделки.Ние ще им дирим сметка"- да ама не!Не дири сметка от никого наш Бойко-най ми играе с тях на едно хоро и ги прикрива.Да и потърсил на някого от предишните отговорност?А още за железниците-пари нямал да дава-ама за софийското метро има - макар че са в една структура с БДЖ и едно и също управление.Как за едните има а за другите няма и едните ще санкционира Брюксел, а за метрото няма да ги санкционира???Боко Бокооо- празни думи от празна глава родени!Да ви е честито български народе- отново излъгани дами и господа!
  • 2 ле-ле,леле

    0 0 Отговор
    Мнение на някой,за който може да се каже, че гледа на нещата като кон с капаци!
    Само едно от нещата,драги ми айде-по-добре ли щеше да е,да сме ние или лично ти,ако отново бяхме възложили строежа на ония ч..ми,които уж правиха Люлин??!
    Другите неща просто не си струва да ги засягаме-ти четеш не всичко и открай до край,а само онова,което-според теб-е важно.
    Еми-разбира се,че становището ти е нелогично и невярно.
    Направо ме се повдига-честно!-от такива нескопосани,нелогични и елементарни "мисли''!