21 Май, 2017 18:36 8 757 12

Да изкараш 2000 лева, докато спиш? Може!

  • сън-
  • заплата-
  • матраци
Да изкараш 2000 лева, докато спиш? Може! - 1

Уникално за страната ни предложение за работа се появи тези дни. Българска компания наема човек за една от най-желаните професии в цял свят – "експерт по съня". Той ще има задачата да изпробва и оценява различните матраци, предлагани от фирмата, срещу брутна месечна заплата от 2000 лева. Служителят ще оценява матраците във видеа, в които описва всеки модел.

Всяка вечер той ще спи на различен матрак, който ще бъде доставен в дома му през деня. Неговата задача е да даде изчерпателна информация за характеристиките на продукта и за качеството на съня, което той осигурява. Видеопрезентацията пък може да бъде заснета с обикновен смартфон.

Избраният за позицията ще премине едноседмично обучение, по време на което ще получи подробна информация за матраците, за да се превърне в професионален оценител.

"Идеята е този човек да даде обективно, но и професионално мнение кой модел е добър и кой не чак толкова", обясни управителят Теодор Боев пред "Труд". Той споделя още, че компанията е успяла да се наложи с иновативен и нестандартен маркетинг, макар че е на пазара само от няколко години.

Боев признава, че идеята е взаимствана от популярен сайт за резервации, който преди време предложил щедро възнаграждение за сходна позиция – експерт, оценящ качеството на услугите, като прекарва по една нощ в хотели по целия свят. След извършена проверка се уверили, че никоя компания у нас няма подобна позиция.

"Като специалисти в бранша смятаме, че това, което хората търсят, е независимо мнение, а не просто реклама", коментира управителят.

Съвсем очаквано, интересът към позицията е висок. Само за първите 24 часа от обявяването й са се записали близо 30 кандидати. Единственият недостатък на предложението е, че работата не е постоянна, а само за два месеца. В компанията са изчислили, че това е необходимото време, което ще е нужно за оценка на всичките им продукти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    7 6 Отговор
    А за коне става ли та да се пробвам и ас ?
  • 2 jareto

    12 0 Отговор
    Става има и бала сено бонус!
  • 3 маркет

    9 2 Отговор
    "Идеята е този човек да даде обективно, но и професионално мнение кой модел е добър и кой не чак толкова"
    И кое му е обективното и професионалното, като фирмата му плаща за това и го "обучава", кое хубаво и кое не !?!? Имаше подобни "работи" последно за една девойка, която тестваше дивани, но там информацията е обратна само за фирмата с цел подобряване на качеството, а не за реклама към клиентите! Не е ли безумно фирмата да обучава даден работник, кой матрак е качествен да му плаща за това после той да обяснява в рекламни видеоблокове на клиентите. Нека клиентите кажат, кой матрак става или не, ама фирмите бягат от такива оценки. Пробвайте да напишете напр. в емаг където имат система за оценки лошо мнение и ще видите дали, ще излезе, вероятността е минимална.
    Хобава идея но побългарена и по скоро за реклама, колко сме креативни видиш ли! Да направят так, че клиентите да получават истинска информация а не такава през "филтър" !

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 незнайко

    3 6 Отговор
    Защо не напишат за колко време ще е договора ? Едва ли ще е за повече от месец, защото 30 вида матрака е сериозна бройка.
  • 6 Гад

    11 0 Отговор
    То пък голяма обективност ще е да спиш всяка нощ на нов матрак и да го оцениш. Според мен поне по седмица трябва да се тества всеки модел.
  • 7 Българин Враца

    10 1 Отговор
    То за спането добре.Но ще ми трябва и секси манекенка да се пробва как си трябва .Всеки петък по една- две бутилки уиски,за да видим на пияно как се спи.
  • 8 джо матрака

    3 0 Отговор
    то тия пари някой ги изкарват за 1-2 часа ,пак в леглото
    по ми е интересно как ще преценят че кандидата разбира от матраци
    и дали ще даде еднакво мнение ако след 20 дена му дадат някой от първите матраци
  • 9 кандидатка

    3 0 Отговор
    А интервюто за работа върху матрака ли ще се проведе?
  • 10 Morgoth

    5 1 Отговор
    Надали ще им се получи. За да оцениш един матрак трябва да спиш поне седмица на него. А и разликите понякога са минимални - тестерът трябва да е от тия принцеси дето усещат граховото зърно отдолу.
  • 11 Morgoth

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "маркет":

    Абсолютно вярно - емаг затриват лошите мнения. Затова на продуктите им обикновено няма никакви. Има обаче и сериозни сайтове като букинга - там да изкараш 8 от 10 значи си супер, а коментарите са много и доста информативни.
    За матраци обаче няма никъде достатъчно коментари така че ходиш на няколко магазина от тези дето продават по няколко марки. Лягаш на всички които са изложили и питаш консултантите. Някои от тях са пълни ментета и не знаят нищо, други си продават марката за която са им платили, но трети ти дават качествена информация. Само трябва да ги разпознаеш ;)
  • 12 Българин Угърчин

    0 0 Отговор
    Прием ще бъде забавно Дано
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове