Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 15:56 1 589 0

Хванаха емигранти с помощта на очила за нощно виждане

  • емигранти
Хванаха емигранти с помощта на очила за нощно виждане - 1
Снимка: МВР

Тази нощ гранични полицаи от Петрич задържали четирима чужди граждани – 3 мъже от Сирия  и един от Ирак, с помощта на термовизия и очила за нощно виждане. Нарушителите били заловени на 20 м от границата в района на с. Тополница. Всичките имат регистрационни карти за чужденци и са подали молби за получаване на бежански статут в Държавната агенция по бежанците. Те са задържани в ГПУ-Петрич.

Вчера на ГКПП – Видин за излизане от страната пристигнал лек автомобил „Фолксваген транспортер”, управляван от 26-годишен холандски гражданин от иракски произход. В автомобила пътували още 9 души, които представили холандски документи за самоличност. Граничният полицай, който извършвал проверката, се усъмнил в идентичността на някои от пътниците. Така при извършената допълнителна справка е установено, че петима от тях са иракски граждани с преотстъпени холандски документи. Те били задържани на българо-турската граница на 16 септември тази година и са поискали бежански статут.

Петимата са задържани в ГПУ-Видин, работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА