3 Декември, 2011 11:57 7 601 10

Тежка катастрофа затвори тунел на Витиня (обновена)

  • витиня-
  • тунел-
  • катастрофа
Тежка катастрофа затвори тунел на Витиня (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Тежка катастрофа между ТИР и лек автомобил затвори първия тунел на Витиня на АМ "Хемус", съобщиха за Факти.бг от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал около 10,47 часа.

Движението е отклонено по стария път през Витинска река.

В самокатастрофирал ТИР в тунела са се ударили още два товарни автомобила и 15 леки автомобила. Изясняват се причините за катастрофата.

Мъж и жена са леко пострадали, каза комисар Николов. Сигналът за инцидента е подаден в 10,47 часа – за самокатастрофирал ТИР в тръбата на тунела на Витиня, на 24 километър на магистрала „Хемус” в посока Варна. ТИР-ът е катастрофирал в стената на тунела.

Движение със скорост, несъобразена с пътните условия, става причина за катастрофа на още два товарни автомобила в ТИР-а и 15 леки автомобила. Няма средни и тежки телесни повреди, няма хора с опасност за живота, каза комисар Николай Николов.

На мястото на инцидента е изпратена линейка и пожарна.

Близо 20 коли са блокирани на мястото на инцидента.

Движението по магистралата е възстановено малко преди 15 часа, заявиха за Факти.бг очевидци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    0 0 Отговор
    Аз искам да питам дали неадекватното и ненавременно обезопасяване е станало причина за последващите ПТП-та, или несъобразената скорост на водачите?

    Коментиран от #2

  • 2 иво георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Онзи":

    @1 и ти да караш с несъобразена скорост в тунел ,незнам каква реакция трябва да искараш за да не се удариш в тези пред тебе.Дори и аз там влизам с около 80 и излизам със 110 поне.
  • 3 Онзи

    0 0 Отговор
    Мисълта ми беше, че ако навреме са взети мерки, може би е можело да се избегнат последващите катастрофи, наистина няма как да реагираш.
  • 4 georgi

    2 0 Отговор
    Няма как всичките тези 15 автомобила + 2 товарни да са били с "несъобразена скорост" --- поредната глупост на пътни полицаи или на един такъв от прес центъра им;
  • 5 Филип Митев

    1 0 Отговор
    По-некадърно написана статия не съм чел през живота си...?!
    След катастрофата, движение със скорост, несъобразена с пътните условия, става причина за катастрофа на още два товарни автомобила в ТИР-а и 15 леки автомобила. Няма средни и тежки телесни повреди, няма хора с опасност за живота, каза комисар Николай Николов.
    WTF!?!??!
  • 6 4ykaHa

    1 0 Отговор
    Най-вероятно причината на 15-те леки коли и 2 ТИР-а според полицаите е несъобразена скорост за да не могат да вземат обезщетение от гражданската отговорност :)
  • 7 mitan

    1 0 Отговор
    Несъобразена скорост, това използват полицаите когато няма какво друго да напишат в протокола. Може и с 20 да си карал, щом е станало птп значи не си съобразил.
  • 8 Петър

    0 1 Отговор
    Най-вероятно е било хлъзгаво, което не е обичайно за магистрала, но водача винаги е виновен.
  • 9 Георги

    1 0 Отговор
    еми хора на мен са ми писали акт несъобразена скорост с 5 км/ч смятайте каква ни е тъпа dържавата
  • 10 Mal ii

    0 0 Отговор
    Безсмислено е да спорите, хора! Понеже имаме магистрали на "световно" ниво, на мен самия ми се е случвало при преминаване със 110 км./ч. по магистралата през участък тип "ДУПКА" колата да подскочи и с четрите гуми във въздуха....Толкова за магистралите в България! За съжаление има много смърти случаи от неравности и дупки по магистралите ни, но за това никога няма отговорни на съответните ДЪРЖАВНИ длъжности....