Last news in Fakti

13 Юли, 2017 16:02 6 218 18

Бонев: В КАТ не помагат, а са милиционери

  • кат-
  • полиция

Депутати от всички парламентарни групи гласуваха тъпите ченгесарски предложения

Бонев: В КАТ не помагат, а са милиционери - 1

Всички разумни опити от 27 г. преход да станем като европейците по пътищата бяха зачертани. Това заяви бившият вътрешен министър Богомил Бонев във фейсбук.

"Депутати от всички парламентарни групи гласуваха тъпите ченгесарски предложения в Закона за движение по пътищата. Да се спира без нарушение, да се крият в храсти и канавки, да няма предупреждение за камера, да проверяват и пътниците в колата (това го има само по КПП-та в терористични държави)", коментира Богомил Бонев.

Той се аргументира още с: "Да те глобяват във верижна катастрофа, защото държавата не е обезопасила пътя, да те глобяват за попадане в дупка на пътя, че си бил с несъобразена скорост (нищо, че има дупки, в които може да се скрие първокласник), да си виновен, че в тунел ти е паднало нещо на главата, да трепериш дали да минеш по виадукт, защото се крепи на честната дума на мутрите...".

Вместо пътната полиция да помага на хората, се връща към милиционерското си минало - на корумпиран джандар, който дава законодателни предложения - движете се с пет километра в час, нямате бърза работа…, заяви Бонев.

Припомняме, че на 22 юни депутатите приеха на второ четене Закона за движение по пътищата. Според промените знаците, обозначаващи камерите на пътя, ще бъдат премахнати. Така шофьорите няма да знаят кога и къде ги снимат. А целта - те да бъдат превъзпитани и да не намаляват скоростта само за пред камерите. Депутатите приеха също за срок от един месец да се отнема книжката на собственик, който допуска или предоставя управлението на моторно превозно средство на човек, употребил алкохол над 0,5 промила или наркотични вещества. За срок между 6 месеца и година ще се прекратява регистрацията на автомобил, чийто собственик го е предоставил на лице без книжка. За период от 6 месеца до една година ще се прекратява регистрацията на пътно превозно средство, ако неговият собственик го управлява, без да притежава шофьорска книжка или е употребил алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 промила или наркотици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ники

    17 29 Отговор
    Не е прав Богомил Бонев! За премахване на знаците за камерите - силно подкрепям! Елате да видите на Южната дъга как се кара - в зоната на камерата всички са изрядни и с 80 км. в час, обаче като отминат камерата вижте какво става - 100-120 км. в час!

    Коментиран от #2, #7

  • 2 дедо стефчо

    22 10 Отговор

    До коментар #1 от "ники":

    Да махнем тогава и знаците за пешеходна пътека и да оставим само маркировката. КАТ трябва да контролира. Кога ще хване джигитите на магистралите, които хвърчат с 200 км/ч?

    Коментиран от #3

  • 3 321

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "дедо стефчо":

    Логиката не ти е силната страна, нали?
    Човекът ти обяснява, че няма нужда КАТ да слага отделна табела за да те глоби, че не си спазил забраната въведена с друга табела. Все едно - ако отнемеш предимство на зебра, фиш да ти се пише след като проверката е осъществена при поставен знак за проверка на отстояние 100 метра от пътеката.

    Коментиран от #5

  • 4 miro

    22 6 Отговор
    НАГЛИ И ДОЛНИ КРАДЦИ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Чук Чук

    17 10 Отговор
    Намали скоростта, спазвай дистанция, не застрашавай живота на другите и не давай клата си на пияница и наркоман....... не мисля че има нещо чак пък толкова зловещо в промените в закона.

    Коментиран от #9, #18

  • 7 Morgoth

    21 8 Отговор

    До коментар #1 от "ники":

    Това е защото всеки знае за камерата. Ако няма знак и не знаят няма да намаляват.
    А идва и другия въпрос - ако я нямаше камерата щеше ли да има жертви точно там? Колко са жертвите 50 метра преди и след камерата където всеки кара с колкото иска? Точно на този път, с тези 3 ленти, когато няма голямо натоварване и времето е хубаво 100-120 не са опасна скорост.
    Камери на опасни места няма да намериш, защото на опасните места хората карат бавно. Камерите са там където хората са несъгласни с ограниченията, защото трябва да правят пари, а не да спасяват животи. Затова им е необходимо и да няма знаци.

    Коментиран от #11

  • 8 321

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Не можеш да кажеш нещо по темата, но чувстваш потребност да напишеш нещо ли?

    Коментиран от #10

  • 9 Morgoth

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "Чук Чук":

    Нищо зловещо няма, но и нищо полезно. А да търсиш хората с неплатени глоби със случайни проверки е просто трагично.

    Коментиран от #13

  • 10 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "321":

    Ком 7 го е казал много точно, прочети го
  • 11 321

    5 11 Отговор

    До коментар #7 от "Morgoth":

    Идеята е да караш по-бавно, защото като няма табели навсякъде може да има патрулка с мобилна камера скрита в храстите. Като те глобят 2-3 пъти от засада и ще почнеш да караш мноого по внимателно.
    Иначе си прав, че има страшни недомислици - на три платна в едната посока - 40 км ограничение.

    Коментиран от #14

  • 12 дънди крокодила

    17 3 Отговор
    А защо Ви е чудно?Другаря Борисов е възпитаник на партията майка.Те шумкарите ни докараха до тук.
  • 13 321

    17 1 Отговор

    До коментар #9 от "Morgoth":

    Това с проверките - ок, но на всички пътници е загуба на време. Ако бяха направили т.нар. електронно правителство, проблемът с събирането на глобите щеше да е решен. Отиваш за скица в общината или да си сменяш паспорта, или за данъчна оценка или в друга институция - услугата се предоставя след плащане на глобите. Искаш да излезеш в чужбина - на ПОС терминала на ГКПП - то и после пътуваш.
  • 14 гост

    17 1 Отговор

    До коментар #11 от "321":

    А не мислиш ли че първо трябва да се коригират безумните ограничения и тогава да се махне знака за камера? Иначе най лесно е да се дерат глоби.

    Коментиран от #15

  • 15 321

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Съгласен съм, че има безумни ограничения. Но за тях спорът ще е още по лют.
    Сега е важно, че вече няма знаци пред камерите. В нормалните държави вече снимат нарушения особено за скорост с хеликоптери и сателити. Много интересно къде да слагат знака.
    И пак казвам, важно е особено за нас българите е да знаеш, че може да те дебнат от всякъде за да караш по-внимателно. Ако си сигурен - както до сега, че ако няма знак минаваш метър - веднага натискаш педала на газта.
  • 16 Гост

    6 0 Отговор
    ама да оправят малко и участъците, сещам се поне за 3 места ей така без да се замислям, на които има обект не работещ от началото на демокрацията, но ограничението от 60км си стои.
  • 17 КАТ

    5 2 Отговор
    Господин Бонев,защо не коментирате фирмата БМВ и Вашето участие години наред в нея.Да разкажете къде отиваха алуминиевите номера,които ние купувахме на запад при внос на автомобили,а Вие крадяхте от нас иначе не ни даваха български номера?Как това недуразумение-Вашата съпруга се оказа в листите на БСП,не знаейки в интервю,че ОДС не е партия!После да коментирате актуалните промени в законите днес!
  • 18 Финдли

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Чук Чук":

    Най-големи предпоставки за ПТП създават бавно-движещи се тътразулници,ТИР-ове ,които не могат да вдигнат 50 на баир и когато шосейно-преносимия боклук направи влакче след себе си,на някой не му издържат нервите и тръгва да изпреварва.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове