11 Декември, 2011 15:33 980 2

Подкрепяме фискалния борд, идеята беше наша

  • мартин димитров-
  • ес

Не можем да се откажем от суверенитета си, категоричен е лидерът на СДС

Подкрепяме фискалния борд, идеята беше наша - 1
Снимка: БГНЕС

„Подкрепяме позицията на европейските лидери за нови фискални правила в ЕС. Смятаме, че трябва трябва да има правила, които да пазят включително това правителство от собствените му действия“. Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров пре БНР.

„Не можеш да не подкрепиш в крайна сметка собствената си идея“, допълни той, като припомни, че предложението за въвеждане на фискален борд у нас е внесено в Народното събрание от Синята коалиция. „Тогава ГЕРБ го отхвърлиха, най-вече защото по-голяма част от тях не го разбраха. После Дянков го внесе и ние го подкрепихме“, напомни лидерът на СДС.

„Подкрепяме идеите за финансовия пакт, но категорично сме против идеите на френското правителство за уеднаквяване на данъците. Против сме идеите големите страни да решават вместо малките. Против сме да се лишаваме от суверенитет“, подчерта Мартин Димитров.

„Въпросът беше да чуем тези позиции и от Бойко Борисов в Брюксел. Това, което чухме, е, че, с изключение на фискалните правила, където позицията е правилна, нямаме ясна позиция. Но не можем да се съгласим да отстъпим суверенитет. Нито пък, с цялото ми уважение към Франция и Германия, големите страни да ни казват какво да правим“, допълни синият лидер.

И той, както и президентът Георги Първанов и лидерът на БСП Сергей Станишев, заяви, че е било необходимо предварително съгласуване на позицията на България.

Мартин Димитров атакува позицията на Сергей Станишев в полза на въвеждането на данъка върху финансовите права. Това би довело до отлив на инвестиции от целия ЕС, за сметка на САЩ и Азия, настоя лидерът на СДС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШВЕЙЦАРЕЦ

    0 0 Отговор
    ТО АКО ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ БЕШЕ НЕЩО ХУБАВО И ШВЕЙЦАРИЯ ЩЕШЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИ !
  • 2 ИНФЛАЦИЯ - ФЕН

    0 0 Отговор
    Първо да се сдуха измисления ЕС и всичко да си дойде на мястото ! И после да падне борда !Е тогава ще е суперррррррр !!! Само по скоро да е че ми омръзна тия да се мотаят и да се самозаблуждават че изкуственото творение ЕС има бъдеще ! ИН-ФЛА-ЦИ-Я ИН-ФЛА-ЦИ-Я ИН-ФЛА-ЦИ-Я