Last news in Fakti

23 Юли, 2017 12:02 8 188 8

Психолог: Кристиян е изпитвал страх, срам и вина, но не се е самоубил

  • кристиян-
  • туристи-
  • триград
Психолог: Кристиян е изпитвал страх, срам и вина, но не се е самоубил - 1

Психологът Росен Йорданов също се съмнява, че Кристиян сам е посегнал на живота си, и е на мнение, че по-скоро става въпрос за нещастен случай. Това мнение той изказа пред bTV.

„Детето е изпитвало и страх, и срам, и вина. Най-вероятно в началото е допускало, че е отнело живота на някого, а това е труднопоносимо чувство, особено когато е съчетано с невъзможност рационално да се защитиш”, коментира психологът.

Според него най-вероятно момчето е загинало малко след инцидента, защото мерките, които след това са били предприети – да се информира чрез оставени бележки, че всъщност хората са живи, което всъщност е причинявало може би най-тежката травма за него, са останали без полза.

„Обикновено в първите минути и часове човек е най-объркан и най-неадекватен. Силно се съмнявам обаче, че той е е посегнал на живота си. По-скоро е станал инцидент”, допълни Росен Йорданов.

„Допускам, че момчето е имало достатъчно жизнеутвърждаваща сила в себе си. Трудно е да допуснем, че дори и такъв инцидент може да доведе до толкова рязък срив, до някаква късосъединителна реакция. По-скоро проблемът е бил свързан със страха, с липсата на ясна мисъл”, каза още психологът.

14 дни след началото на спасителната акция вече е ясно, че Кристиян от Триград е мъртъв. Селото е потънало в скръб. Родителите на детето са в шок, а местните са почернени.

Междувременно станаха ясни резултатите от аутопсията, които потвърждават версията, че момчето е починало още в деня на катастрофата в Триград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 психолог

    34 5 Отговор
    Съжалявам за момчето, но това са резултатите от "мъжкарското" възпитание - мотори, коли, мадами и чалга. Но когато когато трябва да направи най-мъжкото, да поеме отговорност за това, което е направил - той не знае как. Защото никой не го е научил ...
  • 2 police

    2 10 Отговор
    има съвест,затова го направил.Тези които наричаж мъж са кмет насело галичеОБ
  • 3 Барчо

    25 2 Отговор
    За пореден път българите доказваме, че сме извратени боклуци!!! За няколко дни се изписаха три статии за престъпниците - родителите и самия изпълнител, а за потърпевшите - нито дума. Докога престъпниците ще бъдат толерирани??? Каквото повикало, такова се обадило. Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Стига с това: горкото момче! Там е свирено. Интересувайте се блъснатите колко още време ще се лекуват и какви ще бъдат за тях последиците!!! Защото една счупена ръка не е само въпроса да зарасне. След това с всяка следваща година започват болки при смяна на времето и с се засилват всеки следващ път до края на живота на човека. И това е най-малката последица от ПТПто.
    По всяка вероятност смъртта е станала случайно и ако момчето беше оживяло, след месец два всичко щеше да бъде забравено. Тогава мама и тате с кинтите си щяха да се оправят в съда и това същото хлапе щеше да продължи да безчинства по пътищата. Примери много точно такива. И в края на краищата щеше да стане като лафа: бития бит, е-я еб--н.
  • 4 Снежа

    22 2 Отговор
    Които му е дал автомобил да блъска с него хора да понесе последствията не бива да му се размине .как така това дете е на пътя .Никои ли не вижда как разхаитени деца правят всичко това Къде е родителя? защо се сеща и след белята хуква да го издирва? Лицемер/родителя/къде е кмета който олицетворява власта защо не се е намесил по рано а е гледал сеир .Може би щеше да е живо момчето а не да се тюхка след дъжд качулка .Мъчно му било и той бил родител/кмета/ Да му имам на Българина сетнешния акъл....

    Коментиран от #5

  • 5 Барчо

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Снежа":

    Ш...ния Кмет също е виновен. Да не би да не знае, че пъпчиви др.шльовци въртят гуми по мегдана и карат без книжки? Що се прави на ощипана девойка? Вината е на родителите и на кмета и на кварталния, а най-вече на държавата ни, която е абдикирала от всичко.
  • 6 кмета

    7 0 Отговор
    не на държавата а на майка му и баща му те са виновни
    кой зане какви баровци са и са го разглезили а после драма
    трябва да ги съдят тях сега
  • 7 ЦЕЦЕ

    9 1 Отговор
    КАТО СЕ ОБЪРНЕ КОЛАТА ПЪТИЩА МНОГО ЖАЛКО ЗА МАЛКИЯ
  • 8 Бай Благой

    5 0 Отговор
    Бог да прости момчето! Нека почива в мир!
    Всеки говори за него и никой не пита какво става с блъснатите хора - сред които има и дете.
    Как може да се говори за един престъпник на практика...а за жертвите нито и дума??!
    Хората определено трябва да си търсят правата от родителите на това момче...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове