Last news in Fakti

16 Декември, 2011 12:20 1 147 0

Армията на САЩ ремонтира детска градина в селото на президента Желев

  • сащ-
  • армия-
  • детска градина-
  • американската армия
Армията на САЩ ремонтира детска градина в селото на президента Желев - 1
Улица в Грозден

В понеделник, 19 декември, капитан II ранг Марк Имблум, началник на Отдел за военно сътрудничество в Посолството на САЩ, управителят на Бургаска област Константин Гребенаров, д-р Георги Кенов, кмет на община Сунгурларе и народният представител Вера Петрова ще прережат лентата на обновената детска градина „Зорница” в село Грозден, община Сунгурларе. Това съобщиха от американското посолство в София.

Американското правителство предостави безвъзмездно финансиране на стойност 54,000 щатски долара за този проект като част от Програмата за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ. С осигуреното финансиране бе извършеи основен ремонт на покрива на детската градина, както и подмяна на цялата електрическа инсталация и вътрешните врати. Беше извършен и ремонт на санитарните помещения. 50 деца от две местни общности ще се възползват от ремонтираната детска градина, се отбелязва в съобщението.

От посолството подчертават, че през последните две години Отделът за военно сътрудничество е финансирал безвъзмездно хуманитарни проекти в България на стойност над 1,160,484 долара. Американски и български военнослужещи допринасят за успешното приключване на проектите със своя доброволен труд.  В рамките на тази програма, правителството на САЩ си сътрудничи с неправителствени организации и местни български фирми в съответствие със социалната и икономическа стратегия на Република България.

От Факти.бг припомняме, че Грозден е родното село на съпругата на президента Желю Желев, който е живял там 6 години между 1966 - 1972, след като през 1965 е изключен от БКП като антимарксист и антиматериалист, който няма нищо общо с идеологията на партията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА