Last news in Fakti

18 Декември, 2011 12:17 1 115 6

Кунева създаде „България на гражданите"

  • меглена кунева-
  • движение-
  • българия на гражданите

Не партия, а движение за дебат по важни за страната теми

Кунева създаде „България на гражданите" - 1
Снимка: БГНЕС

„България на гражданите" – така се нарича новото гражданско движение, учредено от Меглена Кунева. Бившият европейски комисар обяви плановете си за бъдещето, както обеща след президентските избори, където се класира на трета позиция. Тогава  тя заяви, че иска да остане политически активна, но не даде да се разбере ще прави ли партия за следващите парламентарни избори.

Днес Кунева представи движението на пресконференция. Целта на „България на гражданите“ ще е подобри диалога между управляващите и гражданското общество. Новото движение ще привлича хората към обсъждане на важни национални теми и ще участва във формирането на позиция. Целта му е да повиши гражданската активност.

Като важни национални въпроси Меглена Кунева изтъкна борбата с кризата, промените в ЕС и бъдещето в Еврозоната, реформите и борбата с престъпността. Акцент трябва да има и върху правата на човека, категорична е Кунева.

От думите й стана ясно, че движението няма да е нито в опозиция, нито в подкрепа на управлението.

Не е ясно дали движението ще прерасне в партия, каквито аналози е имало с НДСВ и ГЕРБ. 

Учредители на сдружението са хора от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Кунева за президент, както и други обещественици, сред които Валерия Николова, Веселин Тодоров, Георги Атанасов, Даниел Вълчев, Димитър Тучков, Иван Стамболов, Иглика Трифонова, Йонко Грозев, Калин Томов, Мария Дивизиева, Пепа Георгиева, Стилиян Гроздев, Теодора Захариева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 николай сапаревски

    0 0 Отговор
    до момента аз поне не съм на ясно какво толкова е направила госпожата за гражданите на БГ,освен че затвори АЕЦ,
  • 2 Пламен

    0 0 Отговор
    Как да не е направила друго - ами че тя беше в основата на продажбата не електроразпределителните дружества на немско-австрийско-чешките бандити!

    Коментиран от #4

  • 3 Справедлив

    0 0 Отговор
    Тая предателка ни зароби с приемането на безумни и малоумни изисквания от стана на Европейския съюз и сега се надява на бъдеще в България. Ще и кажа само- Надежда всяка ЗАБРАВИ.
  • 4 Нема Бира

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пламен":

    @2 Дружествата ги продаде 3-ната коалиция а АЕЦ-а го оноди Костов. Кунева е интелигентна жена, но мисля че няма да успее сред сеещата се простащина в България. Много е "мекошава" за ншите условия.
  • 5 гостенка

    0 0 Отговор
    Госпожа Кунева -- БЪЛГАРИЯ е на БЪЛГАРИТЕ не на гражданите, неможе да е моята държава и нацигани ,турци и още много други „
  • 6 еви

    0 0 Отговор
    Ами тя се услади в Европа там и плащахме всички разноски.. +20хиляди ЕВРА на месец , и сега и е трудно