Last news in Fakti

13 Декември, 2011 13:54 1 152 0

СДС иска Борисов в парламента за еврото

  • сдс-
  • евро-
  • ес-
  • криза
СДС иска Борисов в парламента за еврото - 1
Снимка: БГНЕС

СДС ще поиска изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента за кризата в Еврозоната. Сините са притеснени, че страната ни няма ясна позиция на фона на големите промени, които се готвят в ЕС за спасение на еврото. Ето защо те настояват за изслушване на Борисов в началото на пленарното заседание в четвъртък.

Лидерът на партията Мартин Димитров изложи план с пет точки, които страната ни трябва да защитава пред ЕС.

„Тезата, че България е малка държава и няма как да има влияние в голямата европейска политика е несериозна и невярна, защото когато има добри аргументи и коалиции в рамките на Европейския съюз всяка една теза може да бъде подкрепена“, заяви Димитров.

От „Раковски“ 134 настояват за ясни фискални правила и са против централизацията и уеднаквяването на данъчните политики на страните-членки. Последното би било удар върху нашата конкурентоспособност. Сините не одобряван и замисления от тандема Меркел-Саркози данък върху финансовите транзакции.

Ветото не е изходът от сложната ситуацията, в която се намира пенсионната система, убедени са сините. Те напомнят, че Първанов е президент от десет години, през които реформа не се е случила. Още повече, сините го изтъкнаха като архитект на Тройната коалиция, която не успяла да намери пари за пенсиите.

„Така сложна система като пенсионната не бива да изненадва своите граждани и избиратели“, коментира Мартин Димитров. Той критикува планираното от управляващите плавно увеличение на възрастта за пенсия с по четири месеца на година.

„Това, което предложиха от ГЕРБ, не създава сигурност на хората и няма да осигури достатъчно приходи на НОИ“, коментира Ваньо Шарков. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА