7 Септември, 2017 08:23 2 288 15

КАТ изпраща писма на шофьорите с най-замърсяващите въздуха коли

  • коли-
  • мръсен въздух-
  • кат
КАТ изпраща писма на шофьорите с най-замърсяващите въздуха коли - 1

КАТ ще изпраща писма на шофьорите с най-замърсяващи въздуха автомобили, въпреки това няма да ги глобява. Мобилни лаборатории вече започнаха проучване доколко превозните средства замърсяват въздуха в София.

Мястото на мобилния екип се променя, като са избрани четири точки с натоварено движение.

Там уредите ще засичат дали има замърсяване.

„Изискванията към локациите е да са с наклон, да дават газ, да не карат по инерция”, обяснява Елица Панайотова от „Зелена София” пред БТВ.

България е втората държава, в която се прави проучването. В Испания вече е бил направен подобен анализ, като са проверени 120 000 автомобила.

За по-чист въздух, в някои европейски градове са въведени зелени зони и специални стикери за автомобилите според емисиите, които отделят.

В столицата въздухът е един от най-замърсените в страната. Освен хилядите автомобили, причина за това е и използването на твърдо гориво в домакинството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марадона

    9 14 Отговор
    Направо да спират от движение, защо трябва да тровят цяла София ?
  • 2 Българин

    27 3 Отговор
    Т...а тая София аз, това ли е България един град, ми идете на село, работете и дишайте чист въздух, какво сте се набили като пилци в тръняци пък после ревере!
  • 3 гост

    15 3 Отговор
    Ако Топлофикация не се гаври с хората, всички блокове можеше да са на парно. Ала те се гъбаркат с всеки по всякакъв начин и хората не само, че не искат да присъединяват нови сгради, а се отказват от настоящите. Не е нормално да плащаш 80лв за една топла вода, която при употреба на бойлер ще ти струва не повече от 20лв. Или парно на месец 300лв, та пелетна камина с локално парно на апартамент е по-евтино от това. И оттам се започва търсене на алтернатива. Да не мислите, че на хората им се иска да мъкнат дърва и въглища и да се цапат. Но държавата допуска тормоза и тя е отговорна за това. Всяка панелка се проектираше с тръби за парно, сещате ли се?

    Коментиран от #7

  • 4 aaa

    15 0 Отговор
    Мирише ли ви на нови данъци и такси?
  • 5 333

    3 15 Отговор
    Щом няма катализатор и е извън нормите да се спира от движение.

    Коментиран от #6

  • 6 МАК

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "333":

    Технически невежа господине, това че няма катализатор не значи че замърсява ако двигателя е в изрядно техническо състояние без катализатор е в нормите!!така че идеята та ти да се спира който е без катализатор сия заври отзад! По скоро е да сезастави собственика да си оправи колата както трябва и да я подържа със качествени консумативи!

    Коментиран от #8

  • 7 Читател

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Проблемът не е в Топлофикация. А не некадърното стопанисване на сградите. Т.е. некадърни собственици, които не си поддържат общите части на сградата. Ако се грижете за сградата си, ще имате сметки като нашите - моят отоплителен сезон, само за отопление, без топла вода - 160 лв. ЗА СЕЗОН! Отоплявам 3 стаи и имаме две деца. На студено не стоим. Така че, погрижете се за себе си ако не ви се плащат излишно.
  • 8 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "МАК":

    Когато с поддръжка ми направиш кола от евро 1 на евро 6 , ела ми се обади ! А пък без катализатор съвсем ! Ако си мислиш ,че ще ръсиш простотии и някой ще ти се връзва , намери си слушатели от Факултето или подобни . Да не говорим , че катализатора е задължителен по ЗАКОН от повече от 20 г. !

    Коментиран от #9

  • 9 МАК

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Неграмотни човече спри ти със твойте постедствени глупости на тема двигатели защото си невежа предполагам че ди някой от платените екоактивисти лаладжий , ясно ли тие ! Колата ми е без екоглупостите в норми , отидох нарочно през инсталацията и познай светна зелено което значи в НОРМИ!!!! Хайде невежа такава разкарай се и стига пълни коментарите с твойте постедствени отговори!!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "МАК":

    Неграмотен ще викаш на баща си , защото е възпитал такъв като тебе , а кой е невежа вече всички видяха и колкото и да ти е неприятно КАТАЛИЗАТОР и то изправен е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН по закон за всичко от ЕВРО 1 нагоре и дали ти харесва и какво ти бил казал филанкишията , ама на никой не му ДРЕМЕ !!!!

    Коментиран от #15

  • 12 Рамбо

    4 0 Отговор
    Не разбирате ли , че ви ПРОМИВАТ мозъците , канят се да въведат някакъв нов данък или такса , не виждате ли , че периодично плащат на "честни " журналисти , политолози , блогъри и др. да надуват гайдата ????
    Някога София се е отоплявала САМО на дърва , въглища и нафта , нямало е климатици , нямало е " Топлофикация " КАКВО Е БИЛО ЗАМЪРСЯВАНЕТО тогава - ами никакво , просто не е мерено !
    Щом са решили да ни обръснат с новия данък ще го направят бъдете сигурни вече е решено !
    А на теб № 1 МараиДона орден ще окичат - примерен г.зоб...ец № 1 !!!
  • 13 гощо

    0 1 Отговор
    Са ше задръстят пощите с тия писма!!! Като гледам какви барутарници се движат по улицата и какво се случва след тях.......
  • 14 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    6 0 Отговор
    Защо само тормозите шофьорите? Защото тях може да санкционирате. Ама на хората, които се отопляват на твърдо гориво нищо не може да кажете, а само ги споменавате. Вместо да се занимавате с глупости, то най-добре започнете от самите себе си, а именно позачистете прашуляка по улиците, който се разнася. Така нивата на замърсяванията може и да спаднат. После намалете цената на електроенергията, за да може повече хора да се отопляват на ток. Също така няма да е лошо да се вдигнат и доходите на хората, за да могат да си позволят чисто нови коли, вместо масово по улиците да се карат таратайки на преклонна възраст, които замърсяват въздуха.
  • 15 МАК

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Отивай да се переш цветно!!ТИ си душевно болен неграмотен човек,ти оправия нямаш!!какво си баба знае това си бае!!правиш се на компетентен във всички области но не си!! стига си замърсявал коментарите с твоята посредствена мисъл!! Душевно болен човек!!за съжаление много са такива като теб!!Аман от такива като теб!!Но не ми пука!така или иначе аз проявявам отговорност и си подържам колата истински без ЕКО БОКЛУЦИ ПО НЕЯ и всичко си мие в норми за разлика от много нови коли,който бълват отзад и е грозно!! така че дръж си екотеороията ти в Т.... си глава и не занимавай и заблуждавай хората!! Аз също мразя да дишам отровите на някоя издухана кола дали дизел или бензин с газ !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове