Last news in Fakti

21 Декември, 2011 08:01 1 099 1

Още две подпалени коли в София

  • коли-
  • опожарени-
  • палежи

Автомобилите са опожарени в „Люлин“ и „Дружба“

Още две подпалени коли в София - 1
Снимка: БГНЕС

Две нови коли бяха подпалени тази нощ в столицата, съобщиха от МВР. Автомобилите са били опожарени в кварталите „Люлин“ и „Дружба“.

Около 1.00 часа в квартал "Дружба" е запален първият автомобил - „Мерцедес". Опожарен е предният капак и задната част на автомобила. Колата е на 24-годишен криминално проявен младеж.

Малко след това е подаден сигнал и за подпален автомобил Сеат „Мареа“ в квартал „Люлин“. При него е горяла само шофьорската седалка.

Полагаме максимални усилия, за да могат да бъдат задържани извършителите на палежи на автомобили, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред ТВ 7. Министърът посочи, че се разчита и на бдителността на гражданите да съдействат на органите на реда, за да бъдат прекратени тези действия.

При единия от случаите тази нощ граждани са дали посоката на оттегляне на вероятния извършител, провеждат се заградителни мероприятия.

Цветан Цветанов каза, че се търсят мотивите във всеки един от случаите. Той заяви, че е възможно да се търси дестабилизация чрез палежите, но не би искал да извежда това като основна версия.

Работи се и към конкретно лице, което се издирва във връзка с вчерашния случай на горял автомобил в столичния квартал „Владая”.

По думите на министъра – палежите на автомобили започват от 29-годишния Юлиян Ковачки, който е запалил 12 автомобила, вследствие на което са причинени щети на 25, а причините са свързани с лична неудовлетвореност.

Цветан Цветанов напомни, че през годините е имало такива случаи, като начин за разрешаване на взаимоотношения.

За около два месеца в София са унищожени над 50 коли. През последните две седмици бяха запалени коли и в други градове на страната. Преди три дни бяха подпалени две коли и в Силистра.

Трима души бяха арестувани по подозрения, че са извършители на палежи на различни автомобили в столицата. Вчера Софийският районен съд пусна от ареста под парична гаранция от 700 лв. 27-годишния Радослав Стоянов, който бе обвинен за палеж на коли в кв. "Захарна фабрика".

Другите двама  – Владислав Николов-Куката и 29-годишният Юлиян Ковачки, засега остават в ареста. Николов е обвинен за палежа на три коли в квартал "Западен парк". Ковачки е обвинен за палежа на коли в "Младост" и "Хаджи Димитър".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    tova e strashen ujas.