Last news in Fakti

20 Декември, 2011 11:36 1 057 0

Съдът пусна под гаранция един от подпалвачите

  • коли-
  • палежи-
  • радослав стоянов

Магистратите определиха 700 лв. парична гаранция за Радослав Стоянов

Съдът пусна под гаранция един от подпалвачите - 1
Снимка: БГНЕС

Съдът е определил мярка „парична гаранция” за 27-годишния Радослав Стоянов, който бе задържан за палеж на лек автомобил в столичния кв. „Захарна фабрика”, съобщи Руси Алексиев, говорител на Софийска районна прокуратура.

„Вчера внесохме искане до съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо обвиняемия Стоянов. Съдът обаче прецени, че подходящата мярка се явява „парична гаранция” и определи спрямо този обвиняем мярка „парична гаранция” 700 лева. Прокуратурата протестира това определение на съда”, каза Алексиев.

Стоянов беше задържан за палежи в столицата, след като в петък срещу събота горя лек автомобил на столичната ул. „Кукуш”, откъдето огънят се прехвърли на друга кола. Стоянов бе задържан след сигнал на гражданин, като при ареста му бе използвано и следово куче. Той направи самопризнания за палежа на двете коли. При задържането му е установено, че е употребил известно количество алкохол.

Радослав е третият задържан  за редицата палежи на автомобили, които станаха в София. На 13 декември бе задържан 33-годишният Владислав Николов-Куката. Той е заподозрян за запалените автомобили в "Западен парк" в нощта на 11 срещу 12 декември.

Късно вечерта на 15 декември в столичния квартал "Младост" бе задържан 29-годишният Юлиян Ковачки. Той е криминално проявен. Мъжът се е провалил на теста с полиграфа и е признал за опожарените автомобили в кварталите "Младост".

Владислав Николов-Куката и Юлиян Ковачки засега остават в ареста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА