14 Септември, 2017 11:25 30 937 77

50 лева по-висока глоба за всеки пътник в колата

  • кат-
  • глоба-
  • пътник-
  • движение по пътищата-
  • безопасност

Предложението бе прието на заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението

Глобата за всяко нарушение на правилата за движение да скача с по 50 лева за всеки превозван пътник в колата на нарушителя. Това предложение бе гласувано и одобрено във вторник по време на заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението, чийто председател е министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Тепърва текстът ще бъде предоставен на работна група, която изготвя нов Закон за движение по пътищата. Целта на мярката е да се спасят хиляди човешки животи.

"От 2011 г. до 2016 г. при катастрофи са загинали 1095 пътници и са били ранени 17 752 души, които са се возили в автомобилите“, посочват още от Комисията за безопасност на движението.

Според статистиката на КАТ по-голямата част от пострадалите са били жени и деца.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    150 7 Отговор
    Ми така е, тая държава трябва да смуче пари от някъде...
  • 2 Петър

    152 2 Отговор
    Така ми, ако някой паркира неправилно и слезе от колата 20 лева, ако паркира неправилно и слезнат 4ма - 220лева.

    Коментиран от #5

  • 3 гамена

    14 92 Отговор
    Много добре, дано се прилага винаги
  • 4 фъррр

    136 8 Отговор
    Интересен казус, ще е когато хванат някой властимащ гербераст с двамата му любовници ? ;)))

    Коментиран от #12

  • 5 Кобрата

    131 1 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Ми ако е някой рейс 50-60 места, смятай по 50 на човек за всеки от пътниците, кво става
  • 6 ЛОЛ

    88 2 Отговор
    Шофьорите на маршрутки да му мислят
  • 7 Julio

    94 7 Отговор
    Вместо тея глупости, негодната за нищо Комисия, пълна с тиквени некадърници, би следвало непрекъснато да предлага схеми и правила които да гарантират че нарушителя ще си плати глобата. Никакъв смисъл няма от увеличени глоби след като половината скотове си карат без да ги плащат. Искам конфискувани и разпродадени на търг бараки за покриване на задължения по глоби. Крайно време е.
  • 8 Националист

    70 5 Отговор
    Тая държава с тези управници няма да се оправи никога както е тръгнала.Не става така само глоби и какво си мислят ,че ще се управи нещо ли -Не .Дори инцидентите ще станат повече.Да вземат да оправят пътищата след това да слагат глоби.
  • 9 onq s konq

    81 2 Отговор
    От днеска жена ми тръгва пеш за работа!И бес това ми е писнало да я воза ама сега вече имам аргумент!
  • 10 onq s konq

    47 2 Отговор
    Пак непълна информация.АКО В КОЛАТА ИМА ДЕЦА ДО ОПРЕДЕЛЕНА ВЪЗРАСТ,ЗАКОНЪТ ПРЕДВИЖДА ЛИ НЯКАКВО НАМАЛЕНИЕ НА ВЪПРОСНИТЕ 50ЛВ,еле ще бъдат третирани като възрастни хора в общата бройка?

    Коментиран от #77

  • 11 Къртев

    56 0 Отговор
    Вместо да си вършат работата, те се чудят от къде повече пари да събират. Рекетьорска работа. Ок, глоби трябва да има, но в един момент, трябва да се направи нещо, с което да се ограничат нарушенията до минимум. Вдигането на глоби показва и доказва, че не е ефективно решение. Който има пари кара, както му е кеф.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мартин

    87 1 Отговор
    При положение, че 70% от катастрофите са в следствие на лоша пътна настилка и това е по ВАША статистика, защо по дяволите продължавате да се фокусирате върху глобите и контрола или това е индиректно увеличение на "бонусите" на полицаите?
    Предлагам по 20 лева за всеки пломбиран зъб на шофьора - щом има пломби значи е безотговорен за здравето си, съответно ще е такъв и за здравето на другите.
    30 лева за всяка красива жена в колата - очевидно целта й е да разсейва съвестните водачи на МПС.
    10 лева за всяка чанта,сак и т.н. по тежки от 2 кг - водача рискува имущество, като по този начин стимулира консумиране и следователно замърсяване на държавата ни.
    20 лева за всяка бутилка алкохол в колата - очевидно водача има користни планове да алкохолизира себе си и близкото си обкръжение, което е предпоставка за нарушаване на реда и спокойствието на гражданите.

    И за финал един казус - 4 човека без колани в колата, колко ще струва това? по 200 лева на човек, общо 800 лева, защото държавата се притеснява, че при инцидент тялото на водача/пътника може да изхвърчи от колата и да нанеси материални щети на невинни хора.
  • 14 бързи кредити за глоба

    67 3 Отговор
    Само рекет, глобите и сега са твърде големи, но ефекта е НУЛЕВ, причината не е в размера на глобите, а в липсата на контрол и бързо и ефективно правосъдие.
    Значи при превишаване на скоростта в населено място с 20 км глобата е 200 лв, ако в колата са 4-ма човека, глобата става 800 лв, което означава, че НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ, ще караме без книжки, като циганите, къв е проблема.
    Започваме да живеем, като циганите, няма да плащаме вода, ток, книжки, нищо, проста държава.
    Разбира се, властимащите и разни "бизнесмени" мутри, няма да плащат нищо, защото са спонсори на полицията и на безотговорните лица, отговорни за мизерията в държавата.
  • 15 бързи кредити за глоба

    52 2 Отговор
    От сега нататък фирмите на държавните мутрите пускат нов кредит:
    Кредит за глоба! Първите 30 дни няма лихва, промоция разбита глава, счупен крак и няколк ребра.
    Нещата никога не са били толкова зле, от началото на "прехода".
  • 16 Борис

    52 0 Отговор
    Хора вече трети месец имам неплатен акт за незапалени светлини .Искам да го платя а немога.При всяко отиване в кат ,обяснението е не е излязло решението.Презаверка и продължавай до следващия месец.А това е малък провинциален град,в който невярвам да са затрупани от актове.За какво ги пишат като не са кадър да си приберат парите?
  • 17 Николай Николов

    61 1 Отговор
    Целта не е да се спасят а да се оставят бедни хиляди човешки животи!
  • 18 МВР немощ

    43 0 Отговор
    Поредна демонстрация на безхаберието на МВР по отношение на спазването на закона. Не големите глоби ще намалят проишествията, а реална работа на полицаите по пътищата. Пример, в Надежда направиха доста улици еднопосочни, но няма полицаи да го контролират. Сега шофьорите в най-лекият случай се карат, скоро ще почнат да се стрелят. Докога няма МВР да си върши работата?
  • 19 Цицо

    29 0 Отговор
    Глупости на търкалета
  • 20 ico

    51 0 Отговор
    Много тъпо ама много гн.Министър и комисия незнам си каква и за какво . Абе вие не разбрахте ли че така нещата няма да се оправят не разбрахте ли че с тия глоби ставате вече смешни и докога само ще измисляте глупост след глупост .Абе извадете тия ваши мишоци от храстите и ги принудете да си вършат работата . Стига сте се чудили къде на най тъпото место да сложите радар като например хубав прав път извън населено место с ограничение 60км. Вземете и премахнете тия тъпи ограничения 50 и 60 за всяка отбивка или всяко кръчма по пътя . Скороста не убива ,убива неразумното шофиране и изпреварване . Пример в дефилето Кресна стават най многото катастрофи а не съм видял нито една патрулка там ЗАЩО . Има знаци които са още от времето на ТАТО и които вече на са актуални защо не са премахнати или са нарочно оставени като хранилка за тия дето днес ще излизат на протест .
  • 21 Бай Тошо

    48 1 Отговор
    Всеки ден за повишаване на цени и глоби се говори, тоя народ как е жив още, направо си е чудо

    Коментиран от #29

  • 22 Тито

    45 0 Отговор
    В цял свят насърчават повече хора да пътуват в една кола за да намалят колите,а при нас колкото сте повече по-зле.За животозастрашаващите нарушения(висока скорост в града,минаване на червен светофар,отнемане на предичство) ок вдигнете,ама не по този смешен начин.Масово глобявате за простотии,а не се фокусирате в същественото.
  • 23 Morgoth

    48 1 Отговор
    В САЩ на някои магистрали имат бързи ленти за коли с 2+ хора вътре. Толовете на някои мостове също са намалени, ако возиш повече хора. Цялата идея е да се намалят колите на пътя.
    Нашите идиоти обратно - дай да накажем хората с пълните коли и да мотивираме движение поединично. Че са ни малки задръстванията!
    Стане ли дума за закон за пътищата нашите законодатели моментално обезумяват. Толкова глупост на едно място просто не съм виждал другаде.
  • 24 Сара

    9 5 Отговор
    Ама, защо жена ти ще пътува пеш, то това се отнася за водача, аз така го разбрах, колкото хора вози за толкова хора плаща
  • 25 Един

    41 1 Отговор
    Абе що не вземат ви глобят в гробето а?!!
    Само за пари бе!! Изродщина!!! Ма я вземете ме глобете, че съм си купил и кола, и че имам и близки и приятели!!! Да вземем да си плащаме и че въобще излизаме от в къщи?!

    ГЕРБЕРАСТКАТА СГАН Е ЗА РАЗСТРЕЛ!!!
    Винаги съм си мислел, че не може да има толкова тъпи индивиди, но те ежедневно надскачат себе си и доказват, че може!!
  • 26 Тоши

    36 1 Отговор
    Тук в БГ-то всичко е наопаки! Купуваш нова кола - двойно по-висок данък от бричка на 15 години! Сега пък - 50 лв отгоре за всеки човек в колата при нарушение! Пътищата ни са разбити от дупки и само се позакърпва или се прави основно и некачествено! Пълно е с дебили по улиците, особено с по-нови коли, които се мислят за безсмъртни и нещо повече от останалите! Из храстите те дебнат с палката или радарчето, за да може да се натегнат на началството и държавата да смуче още и още...Някой може ли да ми каже реална причина човек да остане да живее в тази кочина и ако може да не излиза с изтъркания патриотизъм и с " ами това ти е родина, като не ти харесва отивай да чистиш кенефите в чужбина"?
  • 27 Vсск

    11 0 Отговор
    Дано нои избърза да видат после каде да си харчат парите
  • 28 ГОРАЗД

    24 1 Отговор
    Доста ефективен метод за увеличаване на трафика.Вече не качам никого,всеки с неговата кола!
  • 29 Един

    18 1 Отговор

    До коментар #21 от "Бай Тошо":

    Бай Тодаре, въпросът който ме гложди не ка "Как е жив" тва го вижам 50% от тоя народ краде де ка може другите 50 мечтаят да дойде техния ред...

    За мен по-важно е що са живи?! Да търпиш да те онождат сякакви простаци и откровени глупаци и да викаш ох убаво ми е... е тва не го фатам честно!

    Коментиран от #64

  • 30 незнайко

    5 24 Отговор
    Прочетох внимателно всички коментари. Болшинството за прави в разсъжденията си а друти не. Едно нещо не сте се сетили, че в повечето случаи нарушителите са ГЪЗАРЧЕТА и то не самички ! Заради тях ще страдат и други ! Съвестните шофьори няма от какво да се страхуваме .

    Коментиран от #34

  • 31 abv

    19 0 Отговор
    Поредната тъпотия. Шофьора когато извършва нарушение едва ли ще мисли в момента колко човека вози. За всякао нарушение трябва по сериозна санкция от сега действащите. , а не да броим броя на пътниците. По магистрала Тракия продължават да си карат водачи с 200 км/ ч и нагоре. Точно за такива трябва отнемане на свидетелството за поне 1 година еа не глоби, защото човека е с кола струваща 200 бона. Едва ли глоба от 1000 лева ще го стресне и т.н.
  • 32 ПОЛ

    27 0 Отговор
    За всяко ПТП поради неизправност на пътната настилка,затвор за собственика на пътя и глоба от 5000лв. за всичките му служители.
  • 33 Пазарен Либерализатор

    39 2 Отговор
    Идеал Петрофф! Първо направиха за нов автомобил да плащаш яки данъци. После промениха закона да не можеш да съдиш общините - рипаш в 50 см дупка, късаш носач, идва КАТ и ти пише акт, че си карал с несъобразена скорост. Няма значение, че пътя е като компирище, щом си чупиш колата значи караш с несъобразена скорост. По същия начин определят като самокатастрофирал всеки, който е имал неблагоразумието да мине по нагъчкан асфалт и е излязъл извън пътя. Винетките станаха по 100 кинта, а няма междуградски/селски път или магистрала, където пътната настилка да е равна и да не подскачаш с колата. На много места храсти, треви и дървета пречат на видимостта, пътна маркировка и осветление изобщо липсват. Положението е екстра, държавата се грижи за всичко.
  • 34 Един

    21 2 Отговор

    До коментар #30 от "незнайко":

    Незнайко, не знам какво си чел и какво не, ама да ми кажеш, че никога не си нарушавал ЗДП много ама много ще ме разсмееш.

    Свестните шофьори са потърпевши от подобна идиотщна не по-малко от "джигитите"

    Проблема е, че говорим пак основно превишена скорост, а не знам дали знаеш, но само 6 човека за миналата година са загиналите от превишена скорост около 70% от жертвите са от отнето предимство мисля бяха 120 за миналата година и още около 100човека от несъобразена скорост.

    Това е просто "брилянтен" начин да се увеличат приходите от глоби неколкократно. Ако ти пишат фиш за фарове 20 кинта кво става ако пътуваш с жената децата и тъщата? заради 20 кинта плащаш 220?

    Дефакто никой в тая кочина дето живеем не се бори с истинските проблеми на пътя и с истинските убийци на пътя - всичко е за прибирането на едни пари, които заминават после за бонуси на тия дето измислят подобни простотии!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Azzz

    19 2 Отговор
    Я го вижте от снимката, той ли ще ме глобява - дали е покрил ФП и Психо нормативите - как мислите?
  • 37 дупетата

    9 0 Отговор
    Няма логика в подобно решение, това е ненормално.
    Ако потърсим такава, може би превозвачите са бутнали някой лев на комисията да измисли подобно нещо, за да не искат хората да пътуват в една кола.
    Валентин Радев е военен, той не е полицай и си няма хал хабер от глоби и тяхната събираемост, това е евтин популизъм и трик да оправдае тлъстата си заплата, която е от порядъка на 10 бона нагоре! Отделно от тази комисия ще се облажат много хора, явно искат да приберат лев и измислят разни глупости.
  • 38 Георги

    13 3 Отговор
    Браво, одобрявам. А пък за майките и татковците, дето си возят невръстните деца на предните седалки прави пред таблото и без столчета, глобата трябва да започва от по 200 лв. на дете.

    Коментиран от #40

  • 39 дупетата

    23 2 Отговор
    Забележете, че най-високи глоби ще плащат СЕМЕЙСТВАТА, не джигитите, които дрогирани обикновено пътуват сами, увеличението на глобите е насочена към СЕМЕЙНИТЕ и работещите хора, докато най-опасните шофьори на пътя няма да усетят нищо, защото не знам някой рейсър да е качил майка си и баща си в колата. Това ако се приеме ще е гавра с българския народ, за пореден път и трябва да излезем на ПРОТЕСТ!
    Този път не трябва да стоим пред клавиатурите, защото ще ни направят живота невъзможен. Защо все ние трябва да бягаме, а мазните шкембаци ще прибират парите и ще се кефят?
  • 40 дупетата

    18 0 Отговор

    До коментар #38 от "Георги":

    Пич, една глоба е ефективна, дотогава, докато може да се събере, ако глобите станат непосилни за събиране, просто ще си хвърля книжката и ще карам без книжка, циганите са доказали, че може, тоагва няма да плащам още редица други данъци и познай, кой ще е на загуба!? И с какво е оправдано такова вдигане на глобата за семейства? Какво ще промени? Глобите и сега са огромни на фона на доходите. Кой има нужда от още пари? Не може да вдигаш данъците и таксите до безкрай, ще умориш магарето или ще получиш един къч в зъбаците.
  • 41 Хондата

    10 0 Отговор
    Няма такава дьржава
  • 42 User

    9 0 Отговор
    Това е реформата, за която си говорят в КАТ!
    За да не дублира НАП се измислят други схеми за пари (да се разбира наредби)!
  • 43 tapanar4o

    10 0 Отговор
    Нека се раздават и продават книжки на кьораво и сакато,така ще бъде.Защо не се мисли в посока СЪБИРАЕМОСТ на глобите а не всеки ден нови глупости да се творят?
  • 44 мараба

    6 1 Отговор
    Щом ще глобяват заради броя превозвани пътници да намалят и гражданската отговорност.
  • 45 Някой

    11 2 Отговор
    Ако шофьора кара автобус.....какво се случва...
  • 46 Карък

    9 0 Отговор
    Колеги, аз имам акт за това, че не съм сложил колан в отсечката от с. Крапец до плажа,пътя се води уж от Републиканската пътна мрежа. Исках на място да ме санкционират по бързата процедура с фиш, нали са мобилни вече, а те ме гледат като Марсианец. Колко ли още ще ме мотаят с този акт незнам, а искат бърза събираемост.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бат Ваню

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "Fuck Bulgaria":

    .... ша ма прощаваш ама ти ако отидеш у Турция.... ше почнеш да искаш и с тех да са сравнявами.... ха ха ха.... Тука миналата седмица ... една ...с неколко мъжки ника искаше със Сърбия да се сравняваме.... ха ха ха.... аве..... има една държава у Еврапа по която мое се равняваме.... Германия.... тва е..... Квото там тва и у назе.... аха....
  • 49 Бат Ваню

    1 3 Отговор
    ...ии.... който не е доволен у Русия..... ха ха хах.....
  • 50 АЛЧЕН

    7 1 Отговор
    алчници такива , само с глупости се занимавате ,досега продадохте сумати шофьорски книжки , на Роми ,,неграмотни ,незнаещи да четат и пишат ,даже някои от тях и Български език незнаят ,,Хванете ги тези ваши хора дето са продавали книжки
  • 51 чесън

    10 2 Отговор
    100лева глоба за пътник консумирал шкембе чорба че със силната МИРИЗМА НА ЧЕСЪН ОТКЛОНЯВА вниманието му от пътната обстановка и създава предпоставка за ПТП..гласуване на следващето заседание на парламента.Да си купят свещи от герб и Бсп...
  • 52 гнида

    9 1 Отговор
    Целта на мярката е да се смучат повече пари ! Както махането на знаците за камерите и това се прави с такава цел ! Иначе слагат знаци за естествени неравности . Пътят или магистрала са изкуствени съоръжения , нали ? Как може по тях да има естествени неравности ? При това скъпи пътища платени от нас и поддържани или правени от частни фирми ....
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Клошарски

    6 2 Отговор
    Нещо ми изглежда като българска работа. Едно е да те глобят 1000 € в германия, при заплата от 5000€ , друго е със заплата от 800 лв. В България. В процентно отношение , за нас са жестоки. Но на второ четене едвали ще мине . Имам три коли , и веднага спирам двете от движение и пестим за хлоби.

    Коментиран от #56

  • 55 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    18 2 Отговор
    Вместо да измисляте такива тъпи закони, то бихте могли да се чукнете по депутатските глави и да бяхте се замислили, че щеше да е по-добре, ако бяхте гласували превишаването на скоростта със 101км/ч. над максимално допустимата да бъде наказвано от закона не като нарушение, а като опит за убийство. Това ще рече, че ако някой мине през населено място, където ограничението е 50км/ч. със със 151км/ч. да бъде съден, тъй като неговите действия ще бъдат тълкувани, като опит за убийство. Съответно в извън населено място, ако ограничението е 90км/ч. и някой мине със 191км/ч. също да влиза в затвора, защото очевидно се опитва да убие някой. Обаче в България май няма кой да вкара един смислен закон.
  • 56 ДЕФЛОРАЦИЯ

    9 0 Отговор

    До коментар #54 от "Клошарски":

    Ами като ти се вижда жестоко да те глобят с 1000лв. и мислиш, че не можеш да си го позволиш, то няма да караш в аварийната лента. То май и това е целта, защото зради някой си селски тарикат, който се мисли за много хитър да кара в аварийната лента, то друг човек може да загуби живота си.
  • 57 1234

    14 1 Отговор
    Чета,че някои се канят да бягат от България,защото им писнало от тия глупаци дето вие сами си ги избирахте на изборите.По добрият вариант е да се вдигнем всички точно като зопочнат да идват тия от ЕС дето ,,избраниците ни" ще председателствуват и да им дадем един хубав урок на тия дето искат да ни смъкнат и кожата от гърба с глоби само и само да напуснем Родината си,защото сигурно са я обещали на някого и да не пречим гледат да ни изгонят от България.Че искам да им дадем един хубав урок като ги свалим от власт,и по вече никой да не гласува за тия КОЖОДЕРИ НЕНАСИТНИ . Иначе няма да се оправим,те от ден на ден все по вече издевателстват над нас.
  • 58 Megahertz

    7 2 Отговор
    Хаха И Ръста в продажбите на роудстъри скача със 600% :D :D :D А относно глобите, ами те трябва да бъдат примерно 20% от стойността на автомобила. Ако те спрат с Опел Кадет - 20лв Ако е S Class Coupe Amg 20 000. Ето ти правосъдие. ПОСЛЕПИС ГЛОБИ НЕ ПЛАЩАМ ! ! !
  • 59 Колю

    16 0 Отговор
    Сутрин като станеш и превеждаш 20 лв на данъчното защото си жив. Ако не ги преведеш стават до вечерта 30 и накрая съдия у вас. На хората ще сложат чипове като на добитъка да излъчват и показват дали дължиш-сиреч жив ли си или умрел. Ще има опчия и като си платиш да ти пускат електронен стимул в мозъка за щастие и обратно. А сега сериозно ---да го веят политиците .Циганизирайте се. Защото като сложихме колани та чак да се обесим и пуснахме лампичките през деня то започна едно намаляване на ПТП та ум да ти зайде. Само пари в главите им. Оная вдигна винетките ,тоя друго и само и само да са наред в очите на Борисов.
  • 60 boticha

    12 0 Отговор
    Абе братя,някой да е виждал циганин в учебна кола....,аз не съм,пък колко много таксиджии от туй племе малеее,..на добър път!
  • 61 корупция

    10 1 Отговор
    50 години затвор дупки маркировки за кметове и политици.
  • 62 Боко суджука идиота

    7 3 Отговор
    Ей тъпи герберасти, само тази глупост ли измислихте? Нека глобата да е по 1000 лв на пътник, а защо не и по 2000 лв. Почнете да мислите - ако размените задниците с главите си, току виж се получило мисленето.
  • 63 Друг Гост

    7 0 Отговор
    Тука в Кипър преди 1-2 месец пак променяха закони. Говориш по телефона 300 евро, изкарал си си ръката през прозореца 300 евро, не си си сложил колан 180 евро и т.н. Не си платиш до 14 дена става двойна голобата, не платиш още 14 дена влизаш в затвора. Плюс това освен че си изработваш глобата си плащаш за престоя все едно си на хотел. Е все още има темерути, ама намаляват дге.
  • 64 Бай Тошо

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Един":

    Трудни въпроси задаваш , едва ли имали и точен отговор за тях. Да речем че 50% сме с робско мислене и 50% сме в надпревара за кокала ,кой да вземе по голямата плячка. Няма да има оправия докато тия два "вируса" са в манталитета българина
  • 65 СМЕШНИКА

    7 1 Отговор
    Майко, мила!!! Абе, те страшни глупаци са в тази комисия!!!
    Боже, Боже!!!
  • 66 Бай Благой

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Целта на мярката е да се спасят хиляди човешки животи."
    Сиирииозно ли?
    Да се чете: Целта на мярката е да се измъкнат повече кинти от хората.
  • 67 Длслак

    8 0 Отговор
    Аз политика от родните мутри, които наричаме политици не видях за 27 години. Всичко е само една лакомия за повече пари. Като видяхаче не ги бива във взимането на пари от чужбина, взеха да възмъжават и да търсят народните пари. Ама да внимават да не решим ние да ги линчуваме накрая....
    Колкото до така наречената война на пътя, само глупците вярват на купените медии че такова нещо съществува. Единсвеното което имаме а запада няма е агресия на пътя, и тя не същесвува защото глобите ни малки, а защото просто няма кои да ги наложи тези глоби.
  • 68 Патриот

    9 0 Отговор
    Глобите трябва да бъдет съобразени с дохода/цената на автомобила.
    Кво го интересува шофьора на Кайена, че ще го глобят 100 лева че карал с 70км/ч в тясна уличка? Тая глоба няма да я усети изобщо. Виж водача на Фиат Браво ще го засегне сериозно в джоба.
  • 69 The driver

    12 1 Отговор
    Аман от герберасти.Оня таралеж Цветанов кога ще премахне простотията с фаровете през лятото?Нали уж щели да спаднат катастрофите?Нищо не спадна само оборота на фирмите с крушките и бензиностанциите се вдигна.
    А сега ако си забравиш фаровете и си с 4 човека в колата колко трябва да платиш?
    Проста герберска измет.
  • 70 Аха

    1 4 Отговор
    Докато българинът се пише тарикат и не спазва законите трябва и по-жестоки глоби!
  • 71 1234

    1 1 Отговор
    Към №58. НАЙ ДОБРОТО РАЗРЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА. Глобата да е 20% от цената на колата.Веднага ще спрат високите скорости по пътищата.

    Коментиран от #73

  • 72 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    2 1 Отговор
    1 декември визите за канада отпадат за бг и румънци ...няма да казвам какво да праите
  • 73 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "1234":

    И като глобата е 20% си купувам пунто на 20 години тургам ме 2 литра с турбо и политам хаха пък нека ме глобят с 100 пари хахах
  • 74 ТОЙ

    6 0 Отговор
    Тези се скъсаха да пият човешка кръв...Мислят ,че докато са живи ще са на власт и тези закони няма да се отнасят за тях.
    Ще ги питам утре като се издънят за нещо и ги изхвърлят от баницата какво ще правят....Дали ще си скубят косите на какво са се натресли сами....?
  • 75 Българин

    5 0 Отговор
    Поредната недомислена п.....стия на управляващите спрямо трудещите се хора. Вместо това предлагам уважаемите полицаи да излязат из зад храстите и да започнат да си вършат работата вместо ненужно да искат облаги за не добре свършената си работа , ако има полицай с патрулка на всяко кръстовище вместо да се крият зад храстите мярката ще е повече от възпитателна а ако се махнат и малоумните ограничения по пътищата(извън градско - път като магистрала ограничение 60км/ч поне 90 да е както е прието)нещата ще се оправят съвсем а всички видяхме че от глобите файда няма особено за разглезените предрусали богати лекенца дето летят с бързите си ковчези по градските улици , трябва да има респект към полицията но това няма да стане докато е пълна с дебели миризливи чичковци или не доказали се комплексарчета вместо глоби ги изкарайте да кърпят дупките по улиците поне ще има полза а парите от глобите така или иначе не отиват където им е мястото а в нечий джоб ние трева не пасем ясно ни е че само измисляте правила и закони за да измъквате пари от и без това умореният и отруден българин!
  • 76 Селяндур

    0 0 Отговор
    Не искат... Не ги устройва!
    Вкарвайте пияни и дрогирани за по годинка-две в затвора, конфискувайте мпс-та... Направете глобата съобразена с дохода (като гледате запада само) или съобразена с цената на возилото... И наистина - ВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА, а не измисляйте поредната простотия за доене на бедните... С пари и връзки ще се измъкна от почти всяко нарушение, но нали не е това идеята... Все повече започвам да предпочитам да чистя кенеф в нормална държава (ама и на запад останаха малко от толерастия се уср*аха)...
  • 77 Ико

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Ако има деца в колата,ще ти дадат детски надбавки! ☺
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове